Rihanna

Rihanna stoppet showet halvveis for dette - så eksploderte søket

– Førsteklasses produktplassering, mener markedsføringsprofessor.

RIHANNA: Den barbadiske superstjernen måtte friske opp sminken halvveis i showet. FOTO: NTB.
RIHANNA: Den barbadiske superstjernen måtte friske opp sminken halvveis i showet. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid etter at Rihanna entret scenen for pauseshowet under Super Bowl søndag kveld, bekreftet en representant for stjernen at hun var gravid.

Rihanna har ikke sluppet et album siden Anti i 2016, og fans over hele verden hadde nok håpet at hennes opptreden under Super Bowl-finalen var et tegn på at hun nå endelig var på vei tilbake til musikken.

I stedet brukte den barbadiske superstjernen anledningen til å offentliggjøre sitt andre svangerskap. Forsiktig kjærtegnet hun kulen på magen, i beste sendetid foran 113 millioner seere.

Men ikke nok med det. Rihanna stoppet også hitparaden halvveis for å tilsynelatende friske opp sminken sin.

GLADNYHET: Rihanna er gravid igjen. Det bekreftet en representant for superstjernen kort tid etter dette. FOTO: NTB.
GLADNYHET: Rihanna er gravid igjen. Det bekreftet en representant for superstjernen kort tid etter dette. FOTO: NTB. Vis mer

Idet introen til All of the Lights dundret ut av høyttalerne, tok hun imot et kompaktpudder fra en av danserne, frisket raskt opp sminken, og fortsatte showet.

Imens kokte det på nettet.

Spekulasjonene var bekreftet: Rihanna var gravid med sitt andre barn. Men hva med sminken? Det var Fenty Beauty, hennes eget skjønnhetsmerke, naturligvis. Men hvilke produkter var det?

Folk googlet som gale.

Søk etter Fenty Beauty økte med 833 prosent, ifølge Cosmetics Business.

POPULÆRT: Det var Fenty Beautys Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder som Rihanna brukte på scenen. Nå er søk etter produktet eksplodert. FOTO: Produsenten.
POPULÆRT: Det var Fenty Beautys Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder som Rihanna brukte på scenen. Nå er søk etter produktet eksplodert. FOTO: Produsenten. Vis mer

Det ble raskt klart at det var Fenty Beauty sitt Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder som Rihanna fikk i hånden.

Foundationen hun hadde brukt var også fra hennes eget merke. Og den etterhvert så ikoniske røde leppen var lagt med en ny leppestift som med det fikk en pangstart.

EFFEKTIVT: Søk etter hennes sminkemerke har økt med over 800 prosent etter dette. FOTO: Fenty Beauty.
EFFEKTIVT: Søk etter hennes sminkemerke har økt med over 800 prosent etter dette. FOTO: Fenty Beauty. Vis mer

Også her hjemme merkes etterspørselen.

Det bekrefter daglig leder og administrerende direktør hos Fredrik & Louisa, Eric Rivelsrud overfor KK. Han forteller at merket har doblet omsetningen på nett de siste tre dagene.

Markedsføringsprofessor Trond Blindheim kaller det førsteklasses produktplassering.

Markedsføringsprofessor Trond Blindheim. FOTO: Kristiania.
Markedsføringsprofessor Trond Blindheim. FOTO: Kristiania. Vis mer

– Rihannas nesepudring var særdeles vellykket merkevarebygging. Det viser ikke minst responsen og medieoppslagene som kom i kjølvannet av stuntet. «Hele» USA fikk det med seg, og nå Europa, sier han.

– Å markedsføre seg på Super Bowl-sendingen er gull. Ja, dette var førsteklasses produktplassering.

Med 113 millioner seere er årets utgave av Super Bowl den tredje mest sette noensinne, og merker slik som M&M's, Dunkin' Donuts og Doritos blåser nærmest markedsbudsjettene sine på reklamer under sendingen. I år brukte annonsørene i snitt 7 millioner dollar hver på 30 sekunders reklamesnutter, skriver CNN.

PÅ SCENEN: Rihanna stod på scenen for første gang på lenge under årets Super Bowl-finale. FOTO: NTB.
PÅ SCENEN: Rihanna stod på scenen for første gang på lenge under årets Super Bowl-finale. FOTO: NTB. Vis mer

Rihannas stunt var imidlertid gratis. Det var for så vidt også opptredenen ettersom Super Bowl har for tradisjon å ikke betale artistene som opptrer på pauseshowet.

Rihannas sminkemerke Fenty Beauty kom til Norge først fire år etter at det var blitt lansert. Da ble produktene nærmest revet ut av butikkhyllene, og Fredrik & Louisa solgte sminke for nesten tre millioner kroner bare i løpet av det første døgnet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer