Norsk Design

- Rimelig sikre på at vi kom til å vinne

Stakk av med Nåløyet med sin aller første kolleksjon.

BRAKDEBUT: Designerdoen Marianne Haaning (t.v.) og Min Htoon gjør stor suksess med sin aller første kolleksjon. Foto: Anders Aa Hagen
BRAKDEBUT: Designerdoen Marianne Haaning (t.v.) og Min Htoon gjør stor suksess med sin aller første kolleksjon. Foto: Anders Aa Hagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nåløyet-prisen henger svært høyt og konkurransen i år var tøff. Det var derfor overraskende for mange at prisen gikk til nykommere, skriver HENNE.no.Oslo Fashion Week-debutant Haaning og Htoon stakk nemlig av med den prestisjetunge prisen tirsdag kveld. Og selv var de ikke overrasket.- Vi vet at vi produserer noe som er helt unikt, derfor var vi rimelig sikre på at vi kom til å vinne, sier vinnerne til henne.no.

Vil kle opp Celina Midelfart

Det norsk-britiske designerduoen består av Marianne Haaning og Min Htoon. De har sin base i Norge, men er representert i London og har butikk i Spania.I et intervju med KK.no beskriver designerne sin første kolleksjon slik:- Vi har latt oss inspirere av marinen og det feminine 60-tallet. Stilen er ren, skarp og klassisk. Skandinavisk purhet med en britisk tvist.Kundene de ser for seg er voksne kvinner med utsøkt smak, som setter pris på god kvalitet. Og de må gjerne være forretningsess, kosmetikkdronninger og supermodeller for Chanel.Hvilke kvinner drømmer dere om å kle opp?- Celina Midelfart og Iselin Steiro, sier de to.Les hele intervjuet her.

- Imponert over nivået

Duoen har i alle fall fått nok oppmerksomhet til at gjerne både Midelfart og Steiro har merket seg navnet deres allerede – med utmerkelser som årets Nåløye-vinnere og OFW-debutant. Nåløyet-juryen begrunner sin avgjørelse slik:- Det høye nivået på Haaning & Htoons kolleksjon er imponerende, spesielt siden dette er duoens første. Det er et merke med stort potensial, men som likevel har kommet langt på kort tid. - Kolleksjonen har et urbant, tidløst preg, hvor maskuline og feminine elementer blandes. Snittene er klassiske, men med en tvist. Klærne kan brukes både til hverdags og fest, ved hjelp av små forandringer. - Juryen mener det er store muligheter for Haaning & Htoon både på det norske, skandinaviske og internasjonale markedet.Liste over årets jurymedlemmer finner du her (lenke til henne.no).

Nåløyet Accessoirer

Den nye prisen – HENNE Nåløyet Accessoirer – gikk imidlertid ikke til en nykommer, men smykkedesigner Bjørg Mathiesen.- Smykkene er en estetisk nytelse, og de har en sterk egenart. Det er en styrke at designeren har klart å fornye seg underveis i sin karriere, begrunner juryen.

Følg moteuka på KK.no

Tirsdag 15. februar viser den norsk-britiske designerduoen Haaning & Htoon sin andre kolleksjon som årets debutanter på Oslo Fashion Week.Etablerte norske designere som Fam Irvoll, Leila Hafzi og Maggie Wonka holder koken, og vil også bli å se på OFW, henholdsvis onsdag og torsdag kveld.Vi følger moteuka dag for dag, følg med på KK.no for de ferskeste motenyhetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer