Oslo Fashion Week

Rocka design til Norge

Designer Mads Nørgaard er kjent for sine sexy striper og skinnklær. Nå åpner han butikk i Oslo.

Den dansk-norske motedesigneren Mads Nørgaard hadde lanseringsfest for vårkolleksjonen sin under den norske moteuken onsdag, men i stedet for en tradisjonell catwalkvisning hadde Mads laget en kortfilm. Foto: Åse-Berit Jamne
Den dansk-norske motedesigneren Mads Nørgaard hadde lanseringsfest for vårkolleksjonen sin under den norske moteuken onsdag, men i stedet for en tradisjonell catwalkvisning hadde Mads laget en kortfilm. Foto: Åse-Berit Jamne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


En remiks av det danske bandet Sort Sols punklåt «Copenhagen» fra 1978 sparker det hele i gang over anlegget.

På filmlerretet danser en feststemt gjeng i rocka skinnjakker, stripete åletrange jeans og gulltopper i Københavns gater. Alt designet av Mads Nørgaard.

I forrige uke viste den norsk-danske designeren og eks-punkeren sin siste kolleksjon på tradisjonelt catwalk-vis under moteuken i København.

Nå får den norske moteligaen i stedet se vårkolleksjonen i form av en svarthvit film på utestedet Blå under Oslo Fashion Week.

Se stor bildespesial fra festen her.

- Det kan bli litt kunstig på catwalken, selv om modeller på et podium er fint nok. Med filmen ville jeg heller vise klærne mine på virkelige mennesker i en naturlig setting. Filmen følger en ungdomsgjeng som har det gøy og juicy i København. Fuglene synger og de vil ikke hjem, og selvfølgelig blir de ute til solen står opp, sier designeren, som begynte å lage klær i 1986, til kk.no.

Kortfilmen heter «The Copenhagen Experience». I hovedrollene ser vi supermodellene Freja Beja, fra kampanjene til Prada og Gucci, og Prada-aktuelle Eddie Klint.

Mads Nørgaard er godt kjent i utlandet, og klærne hans selges i over 400 butikker verden over. Merket hans er gjerne kjent for sine karakteristiske striper og rocka, sexy stil. Før jul åpner Nørgaard egen butikk i Oslo, den første rene Nørgaard-butikken utenfor København.

- Jeg har lenge drømt om å åpne egen butikk i utlandet, og har vurdert både Oslo, Berlin og Munchen. Det ble Oslo fordi byen står mitt hjerte nær, sier designeren, som har norsk mor.

Les også:
 • kk.no: Alt om Oslo Fashion Week og alle anmeldelser av visningene høsten 2007
 • Henne.no: Alt fra Oslo Fashion Week 2007
 • kk.no: Favorittene på moteuka vinteren 2007
 • kk.no: Backstage på moteuka: Hud- & hårtrender
 • kk.no: Derfor elsker vi Bruuns bazar
 • kk.no: Designerduo debuterte på Oslo Fashion Week
 • kk.no: Alt om Oslo Fashion Week vinteren 2007
 • Mads Nørgaard i engasjert prat med kk.nos Cecilie Leganger.
  Mads Nørgaard i engasjert prat med kk.nos Cecilie Leganger. Vis mer
  Striper er ett av kjennetegnene til Mads Nørgaards design.
  Striper er ett av kjennetegnene til Mads Nørgaards design. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer