Hudlidelse

Røde eller blålige kinn?

Her er hudlegens beste tips.

LINDRING: Røde kinn er friskt og herlig, men dersom rødheten skulle oppleves som en plage, eller at den skyldes sykdom, er det hjelp å få. FOTO: NTB Scanpix
LINDRING: Røde kinn er friskt og herlig, men dersom rødheten skulle oppleves som en plage, eller at den skyldes sykdom, er det hjelp å få. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Roser i kinnene er herlig. Det er gjerne forbundet med en aktiv livsstil, og utløser komplimenter i retning at man ser frisk og kvikk ut. Det er tross alt ikke uten grunn at rouge ble oppfunnet. Røde kinn har rett og slett noe vitalt og duggfriskt over seg.

Men for noen kan sterk rødhet i ansiktet oppleves plagsomt. Vi har spurt hudlegen om hva det egentlig er som gjør at man får røde kinn?

– Rødhet i ansiktet kan ha flere årsaker, mens selve rødfargen skyldes utvidete blodkar, forteller hudlege Anne Birgitte Thomas Nordal, hudlege ved Hudklinikken til KK.

– Noen av disse utvidete blodkarene er røde eller blålilla i farge. Den vanligste årsaken til rødhet i sentrale deler av ansikt er hudtilstanden rosacea, som er en kronisk betennelse i huden i ansiktet.

Mange varianter

Nordal forteller at Rosacea kommer i forskjellige varianter, med kviselignende utslett, eller bare plager med sensitiv hud, rødming og etterhvert vedvarende sprengte blodkar. Disse blodkarene kan av og til være litt blålige i fargen, særlig hvis det er kaldt og blodkarene trekker seg sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer