Ada Martini Strøm

(Rolle)modellen: - Å leve bærekraftig blir sett på som noe vi må ofre noe for

Modell og forfatter Ada Martini Strøm har tatt et grønt standpunkt. Nå skal hun guide andre til et mer bærekraftig liv.

GRØNN GLAM: Modell Ada Martini Strøm sier nei til å jobbe med merker som ikke er bærekraftige. FOTO: Christine Kofstadmoen
GRØNN GLAM: Modell Ada Martini Strøm sier nei til å jobbe med merker som ikke er bærekraftige. FOTO: Christine Kofstadmoen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden bestemte Ada Martini Strøm (32) seg for å gjøre det utenkelige. Til tross for at hun jobbet som modell på fulltid, begynte hun å takke nei til å jobbe med klesmerker som ikke var grønne nok. Og det er bare én av måtene hun har benyttet yrket sitt og sosiale medier til aktivisme de siste årene.

– Det er det man kan kalle en modningsprosess, sier Strøm til KK.

Det er blant annet denne prosessen hun åpner opp om i klimaboken Green Glam. Der får leseren en insiders konkrete tips for å leve mer bærekraftig, flettet sammen med personlige historier fra både jobb og privatliv. Strøm har fått kjenne på kroppen hva det vil si å være bærekraftig, og hva som ikke er bærekraftig, mer enn én gang.

– Når det kommer til klimakrisen, tenker jeg at vi må starte et sted. Og den gangen var det naturlig for meg å begynne å se på hvor jeg har størst påvirkningskraft selv; gjennom yrket mitt som modell.

Takker nei til jobber

Det var for rundt seks år siden at det for alvor begynte å demre for henne hvor alvorlige klimautfordringene vi står overfor er. Samtidig passet det med det faktum at hun allerede hadde merket seg hvordan motebransjen stadig speedet opp; Kleskolleksjonene ble mer omfattende, plaggene flere og kvantitet trumfet kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer