Mote:

Rosen er en slags udødelig klassiker i motebildet

Nå er den tilbake. Helt tilfeldig er det ikke. For rosen er et av våre sterkeste kjærlighetssymboler.

Rosen er en slags udødelig klassiker i motebildet
Publisert

Nei, det er kanskje ikke så overraskende at nettopp blomster gjerne gjør seg gjeldende på catwalken for vår- og sommersesongen. Det skulle jo egentlig bare mangle.

For blomster er jo synonymt med lysere tider. Som når den første hestehoven sprenger seg opp gjennom asfalten, eller når syrinen blomstrer.

Den mest kjente blomsten av dem alle, rosen, har en helt spesiell rolle i motebildet. Den er en slags udødelig klassiker som, ikke ulikt moten for øvrig, med jevne mellomrom dukker opp i motebildet. Igjen og igjen. Nå er den tilbake. Helt tilfeldig er det ikke. For rosen er et av våre sterkeste kjærlighetssymboler.

Kanskje er det akkurat det vi trenger nå i en verden i krise. Vi legger riktignok to år med pandemi bak oss, men krig, økonomisk og politisk uro og miljø­kriser gjør verden til et uforutsigbart sted.

Og moten, den skal som kjent speile samtiden. Eller også tilby et pusterom, en virkelighetsflukt, en trygg havn og et lys i mørket. Ikke så rart, da, at designerne og motehusene snakker rosespråket og sier det med blomster.

Loewe gjør sin vri på trenden: roseformede stiletthæler.
Loewe gjør sin vri på trenden: roseformede stiletthæler. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer