Mote

– Ryktet er ufortjent

Motebransjen er ikke bare overfladisk. Sjekk hva Mariann Thomassen mener med akkurat det.

BIDRAR GJERNE: - Det er gøy å bidra til en så bra sak, sier Samsaya (t.v.), som sto på scena under kveldens show. Mariann Thomassen jobbet som stuntreporter på den røde løperen.  Foto: Per Ervland
BIDRAR GJERNE: - Det er gøy å bidra til en så bra sak, sier Samsaya (t.v.), som sto på scena under kveldens show. Mariann Thomassen jobbet som stuntreporter på den røde løperen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mote med mening arrangertes fredag kveld for femte år på rad. Dette er kvelden når Mote-Norge samles i veldedighetens navn. Hvert år går inntektene til en ny organisasjon, og år falt valget på Barn av rusmisbrukere (BAR), en bruker- og interesseorganisasjon for barn i alle aldre som opplever foreldres rusbruk som en belastning.

Skifter fokus

Samsaya var en av artistene som ble bedt om å opptre, og det var lett å si ja. – Som artist er det gøy å få stille opp for en så bra sak, sier Samsaya, som er med på Mote med mening for første gang i år. LES OG SE RØD LØPER-BILDER: Kjendisene valgte vintageHun var ikke godt kjent med organisasjonen Barn av rusmisbrukere før dette. – Det er faktisk første gang jeg har bidratt for dem, men det er det som er så bra med dette arrangementet - det setter fokus på nye orgnisasjoner. Mariann Thomassen har vært med på Mote for mening to ganger tidligere, og er veldig fornøyd med å kunne bidra til innsamlingen for Barn av rusmisbrukere. – Jeg tror alle kjenner noen som har vært i den situasjonen, og det er noe som virkelig påvirker samfunnet, sier Mariann Thomassen, som for anledningen jobbet som rød løper-stuntreporter for VG-tv.

- Sulter etter å gi tilbake

- Mange ser på motebransjen som snobbete og blasert, men det er mange fantastiske ildsjeler i denne bransjen som sulter etter å gi noe tilbake, sier Thomassen. Også Lise Karlsnes er begeistret over å kunne treffe Mote-Norge i en annen sammenheng.– Mote og veldedighet har ikke gått så mye hånd i hånd til nå, så det er fint å få et annet fokus på moten og en litt annen arena for å treffes, sier hun.

Hafzi fikk helt ny pris

Nytt av året var utdelingen av Mote med mening-prisen, og den aller første til å motta denne prisen, var designer Leila Hafzi.Vinneren må jobbe innenfor mote, design og håndverk, og i tillegg ha et engasjement for miljø, menneskerettigheter, rettferdig handel, dyrevern og/eller bistandsarbeid. Siden dette var første gang prisen ble delt ut, var det i år styrets jobb å finne en verdig vinner. Neste år vil det være mulig for hvem som helst å nominere kandidater til den ferske bransjeprisen, men i år valgte altså styret, bestående av Berit Olimb, Alexander Sjømælling-Sørensen, Pia Dybendahl og Jan Gunnar Svensson, designer Leila Hafzi.Designeren siste kolleksjon, Leila Eco Casual, kom nettopp ut og består av plagg som kjoler, topper, skjorter, tunikaer, kaftaner, skjørt, sjal og belter i økologisk bomull fra India.Den nye kolleksjonen har et lavere prissjikte en designerkolleksjoner flest - mellom 1100 og 3500 kroner - og med det håper Leila Hafzi å nå ut til flere.

Stiftelsen

Mote med mening startet med Juleklippen. I flere år hadde frisørsalongen Olimb & Co. gitt sine faste kunder en gratis juleklipp for å takke for lojaliteten. Etterhvert videreutviklet de ideen og ønsket å gi en pengegave til de som virkelig trengte det. Stiftelsen Mote med mening ble stiftet i et samarbeid med Kirkens bymisjon i 2004.I år er det femte året hår- og moteshowet arrangeres, og 200.000 kroner ble samlet inn til inntekt for Barn av rusmisbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer