øyenbryn

Så lang tid tar det for øyenbryn å gro ut

Og finnes det noen knep for å fremskynde hårveksten?

NI MÅNEDER: Ønsker du å få tilbake dine naturlige bryn? Da er det bare å ta tiden til hjelp. Det kan ta opp til ni måneder. Foto: senior images / Alamy/All Over Press
NI MÅNEDER: Ønsker du å få tilbake dine naturlige bryn? Da er det bare å ta tiden til hjelp. Det kan ta opp til ni måneder. Foto: senior images / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Overnappede øyebryn er et kjent problem. Og nå som tynne 90-talls bryn er ut og tjukke Cara Delevingne-bryn er inn, er det mange som ønsker å få en mer naturlig øyebrynsform.

Men hvor lang tid tar det egentlig å gro ut igjen øyebrynshårene?

– Det varierer helt fra person til person, og det kan ta fra et par måneder opp til ni måneder, sier brynstylist Fred Hamelten til KK.no.

Pssst. Se hele Fred Hameltens brynguide-serie her!

LES OGSÅ: – Hele Norges befolkning gjør dette feil

– Ikke napp ut et eneste hår!

I denne perioden må du være veldig påpasselig å ikke bort nappe et eneste hår.

– Folk tror de ikke napper for mye, og sier de bare tar et hår her og et hår der. Men når man gjør det hver dag, som en del faktisk gjør, dette kommer frem når jeg spør kunden nøye, så vil man faktisk nappe for mye av det som kommer ut igjen, påpeker Hamelten. 

Grunnen til det er enkel -  man har faktisk ikke alltid så mange hår å ta av.

– To hår om dagen i én måned er 60 hår, en mengde hår som kan ha en enorm påvirkning på øyebrynets utseende, i positiv eller negativ retning, forklarer øyebrynskongen.

Han forteller at det kan også være medisinske årsaker til redusert hårvekst på brynene, som for eksempel ved lavt stoffskifte.

LES OGSÅ: Slik får du riktige bryn til ditt ansikt

Overnapping kan ødelegge hårveksten

Vil øyebrynshårene alltid komme tilbake igjen hvis man tar tiden til hjelp?

– Når man overnapper altfor lenge er det stor fare for at man ikke får hår tilbake. Men, flere av mine kunder som hadde ekstremt lite øyebryn, har med tålmodighet og jobben min fått flotte brede bryn. De trodde de ikke hadde hår, men etterhvert har de likevel fått brede flotte øyebryn, sier Hamelten. 

En klassisk tabbe er å plukke bort masse hår rundt det de tror skal være brynets form - og til slutt ender de opp med tynne øyebryn.

– Ikke vær så stresset på om det ser ut som at det er litt hår til overs, råder eksperten.

EKSPERTEN: Fred Hamelten er landets mest populære øyenbrynsekspert. Hamelten omtales som «øyebrynskongen» og er spesialist på det som heter threading og har halve kjendis-Norge på sin kundeliste. Foto: Studio 2 Egmont
EKSPERTEN: Fred Hamelten er landets mest populære øyenbrynsekspert. Hamelten omtales som «øyebrynskongen» og er spesialist på det som heter threading og har halve kjendis-Norge på sin kundeliste. Foto: Studio 2 Egmont Vis mer

LES OGSÅ: Nappe-tabben som får deg til å se eldre ut på sekunder

Kan sminke hemme hårveksten?

Brynene kan fort se litt rare ut når man gror dem ut igjen, da de vokser ujevnt. Har du noen triks til hvordan de kan se mer «normale» ut i denne mellomfasen?

– Mellomfasen er bare en periode man må komme seg gjennom, akkurat som når man skal gro ut kort hår på hodet. Men perioden med halvveis utgrodde bryn er heldigvis mye kortere enn for hår på hodet, trøster Hamelten.

Sminke kan også hjelpe, men det er faktisk noen øyebrynsprodukter som kan hemme hårveksten.

– Jeg har lenge advart mot å bruke harde øyenbrynsblyanter, fordi for en person som har svak hårvekst/svake hår og bruker hard blyant, kan det bidra til å miste hår. Produkter hvor man mekanisk må presse hardt mot hårene/huden er ikke ideelt, forklarer Hamelten.

Han sverger til øyebrynskygge, som også krever en egen teknikk.

– Det er som med mascara, man må lære seg å bruke det på riktig måte. Og som
med mascara kan man bygge på i flere lag for å få det mørkere og mørkere, etter ønske, råder han.

DERFOR SKAL DU IKKE NAPPE: – To hår om dagen i én måned er 60 hår, en mengde hår som kan ha en enorm påvirkning på øyenbrynets utseende, i positiv eller negativ retning, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia
DERFOR SKAL DU IKKE NAPPE: – To hår om dagen i én måned er 60 hår, en mengde hår som kan ha en enorm påvirkning på øyenbrynets utseende, i positiv eller negativ retning, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia Vis mer

SE VIDEO: Her er guiden du trenger: Perfekte øyebryn på 1-2-3

Slik vokser brynene fortere ut

Selv om man må ta tiden til hjelp når man sparer ut brynene - finnes det noen triks for å få brynene til å gro fortere ut igjen?

– Det finnes gamle kjerringråd som jeg har god erfaring med og som kan føre til at håret vokser raskere ut, avslører Hamelten.

 • Brent mandel (helst økologisk): – Brenn mandelen over et lys. Da kommer det fett i det forkullet mandelmaterialet. Gni den brente delen av mandelen forsiktig mot brynet og vent en halvtime. Gjør dette helst når du er hjemme, da du fort kan se ut som Kaptein Sabeltann når du gjør dette.
   
 • Brent hasselnøtt: – Hasselnøtt kan gi samme effekt som mandelen.
   
 • Lakserolje på brynene: – En «bivirkning» kan være at de vokser raskere ut.
   
 • Hvitløk: – Del et hvitløksfedd og gni det forsiktig mot brynene. Dette irriterer røttene og kan få det til å vokse raskere ut. Hvis årsaken til svakere hårvekst er sopp, kan også hvitløken hjelpe, råder Hamelten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer