Kjolevalg

Så langt bør skjørtet være på 17. mai

- På denne dagen syns jeg det er viktig å pynte seg pent, og at antrekket er anstendig, forteller Kathrine Sørland.

ANSTENDIG: På nasjonaldagen bør du sørge for at antrekket ikke er for dristig. En gyllen regel er derfor at skjørtet ikke går spesielt langt over kneet.  Foto: Per Ervland
ANSTENDIG: På nasjonaldagen bør du sørge for at antrekket ikke er for dristig. En gyllen regel er derfor at skjørtet ikke går spesielt langt over kneet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nasjonaldagen vår nærmer seg med stormskritt, og hvis du ikke har antrekket klart ennå begynner du helt sikkert å bli lettere stresset.

Heldigvis har du fortsatt helgen foran deg til å finne det perfekte antrekket, og det er svært mange forskjellige antrekk å velge mellom.

Men for mange er det nettopp valgmulighetene som gjør handleturen ekstra vanskelig, og i tillegg kan det skiftende været i Norge by på noen utfordringer når det gjelder valget mellom kjole og eventuelle varmere antrekk.

Til tross for et varierenede vær er det imidlertid ingen grunn til å droppe finkjolen eller sommerlige fargene.

LES OGSÅ: Trendene som blir store

Strømpebuksene er et enkelt og stilig tilbehør. Foto: Per Ervland
Strømpebuksene er et enkelt og stilig tilbehør. Foto: Per Ervland Vis mer

Velg sommerlige farger og stilig tilbehør

- Siden det ikke er noen garanti for at det blir fint vær på 17. mai er det desto større grunn til å finne frem en kjole med friske farger. Ta heller en jakke over som holder deg varm, forteller Kathrine Sørland, moterådgiver i Lindex, til KK.no.

Når du skal gå til innkjøp av et nytt antrekk anbefaler hun at du plukker ut kjolen først, og deretter finner tilbehøret som passer.

For eksempel kan et par knalle sko i grønt eller blått gjøre mye for antrekket, hvis du i utgangspunktet har valgt en ensfarget hvot eller svart kjole.

- Et annet alternativ er å pynte opp antrekket med noen morsomme strømper. Dette så vi mye av i julebordsesongen, men nå er det kommet nye varianter i lysere toner som hvitt og nude, forteller Sørland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: - Jeg bruker alle plaggene selv

Med nytt og stilig tilbehør kan du fint bruke kjolen fra i fjor. Foto: Per Ervland
Med nytt og stilig tilbehør kan du fint bruke kjolen fra i fjor. Foto: Per Ervland Vis mer

Slik kan du bruke kjolen fra i fjor

Sørland kan fortelle at det er mange muligheter denne våren, og det er heller ikke de store begrensningene for 17. mai-antrekket. Det eneste du bør huske på er at antrekket ikke er for utfordrende.

- På 17. mai syns jeg det er viktig å pynte seg pent, og at antrekket er anstendig. For eksempel bør skjørtelengden gå ned mot kneet og ikke oppover. Hvis du syns kjolen avslører for mye, kan du bruke en blazer over, forteller hun.

Ellers kan du leke deg med både blonder, pasteller, sort/hvitt, paljetter og transparente detaljer. Bruk gjerne flere av elementene sammen, men ikke alt på én gang.

- Det er heller ikke noe problem å finne frem kjolen fra fjoråret hvis du pynter den opp med nytt tilbehør som sko, veske, stilige smykker og for eksempel en farget dressjakke, forteller Sørland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Det er viktig å våge litt mer, men hvis du ikke føler deg komfortabel bør du heller ta det ned noen hakk, sier hun.

LES OGSÅ: Trendene som kommer til å bli store

Rosa kjole fra Lindex med hvite pumps.  Foto: Per Ervland
Rosa kjole fra Lindex med hvite pumps. Foto: Per Ervland Vis mer
Metallisk bukse, hvit og sort peplumtopp, sort blazer og armbånd fra Lindex.  Foto: Per Ervland
Metallisk bukse, hvit og sort peplumtopp, sort blazer og armbånd fra Lindex. Foto: Per Ervland Vis mer
Maxikjole med blomsterprint og hvite sko fra Lindex og skinnjakke. Foto: Per Ervland
Maxikjole med blomsterprint og hvite sko fra Lindex og skinnjakke. Foto: Per Ervland Vis mer
Paljettskjørt i gull, hvit genser og blå trench fra Lindex. Foto: Per Ervland
Paljettskjørt i gull, hvit genser og blå trench fra Lindex. Foto: Per Ervland Vis mer
Pudderrosa flipperkjole med oransje detaljer og en gullclutch fra idnex.  Foto: Per Ervland
Pudderrosa flipperkjole med oransje detaljer og en gullclutch fra idnex. Foto: Per Ervland Vis mer

Kathrine Sørlands fem favorittantrekk

Hvis kreativiteten din fortsatt ikke blomstrer, kan det hende at disse fem antrekkene vil gi deg inspirasjon til det perfekte antrekket.

Kathrine Sørland har plukket ut fem antrekk som byr på noe for enhver smak enten du vil gå for pasteller, en maxikjole eller du helst vil bruke en bukse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Selv om sommeren ikke har kommet til Norge ennå, syns Kathrine at man absolutt skal bruke friske farger på 17. mai.

- Det gir deg en liten følelse av sommer likevel. Som en kontrast til den sterke fargen har jeg valgt å bruke bare ett enkelt armbånd, og i tillegg har jeg valgt et mørkt armbånd istedenfor gull eller sølv, forteller hun.

LES OGSÅ: Denne dama er nesten 60 år

(Artikkelen fortsetter under bildet)


En bukse trenger slettes ikke å være for lite pyntet til 17. mai, og er i tillegg veldig praktisk. Her kan du se hvordan Kathrine har kombinert flere mønster, farger og materialer.

- Her har jeg valgt en bukse i en metallisk nyanse med skimmer. Den har jeg kombinert med en peplumtopp som gir er en flott siluett siden den går inn i midjen og ut på magen. Bruk gjernen en blazer til, og begrens smykkene siden du allerede har kombinert flere elementer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


En maxikjole er også et godt alternativ, og kan pyntes både opp og ned. Med en blazer blir du veldig pyntet og med en skinnjakke blir du rocka.

- Dette er den ultimate kjolen og kan brukes både til sommerfest og bryllupsfest. Dress den opp med en blazer og høye hæler eller dress den ned med ballerina eller en skinnjakke.

LES OGSÅ: Er dette tidenes mest utfordrende splitt?

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Den siste tiden har det blitt større fokus på at underdelen av plagget skal være i fokus enten det er bukser eller skjørt. Uansett kan et paljettskjørt være et ypperlig alternativ.

- Jeg elsker simpelthen paljetter. Et plagg som dette kan du kombinere sammen med noe basic som for eksempel en hvit eller sort genser. Sammen med en blå trenchcoat blir antrekket perfekt til 17. mai, sier Kathrine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Utover våren og sommeren vil det komme flere kjoler som er inspirert av 1920-tallet, og et spesielt kjennetegn ved disse er flipperkjolen. Denne kan du gjerne finne frem til nasjonaldagen.

- Denne byr på både friske farger og et stilig snitt. Med en hvit blazer vil du også holde deg varm hvis sommerværet svikter, sier Sørland

LES OGSÅ: Fargen du bør se etter på salg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer