VELG RIKTIG LENGDE: Se i saken om du burde ha mini, midi eller maxiskjørt. Foto: Scanpix
VELG RIKTIG LENGDE: Se i saken om du burde ha mini, midi eller maxiskjørt. Foto: Scanpix Vis mer

Skjørt

Så langt bør skjørtet være

Mini, midi og maxi - dette bør du tenke på.

KK.NO: Mini, midi, maxi, altså skjørtelengdene kommer i mange forskjellige versjoner.

Men hva passer best til deg? Det er ikke alltid at miniskjørtet sitter like fint som midiskjørtet, eller omvendt.

FOR KORT: Dette skjørtet er i korteste laget, da kvinnen sitter mer på sin egen bare rumpe, enn skjørtet.  Foto: Zuma press
FOR KORT: Dette skjørtet er i korteste laget, da kvinnen sitter mer på sin egen bare rumpe, enn skjørtet. Foto: Zuma press Vis mer

Noen ganger har du kanskje ikke dagen, men som oftest er det fordi vi har alle forskjellige fasonger og høyder, og det er avgjørende når det kommer til å velge rett skjørt! 

LES OGSÅ: Skoene som gir deg lange bein

Motejournalist i KK og HENNE - Stine Therese Strand, gir deg tipsene til hvordan du velger rett skjørt, og ulike måter å style det på.

Miniskjørtet - ta sittetesten

FOR KORT?: Ta sittetesten, sklir skjørtet opp så du sitter på huden på rumpa, ja, da er det for kort.  Foto: Silvia Olsen/REX/All Over Press
FOR KORT?: Ta sittetesten, sklir skjørtet opp så du sitter på huden på rumpa, ja, da er det for kort. Foto: Silvia Olsen/REX/All Over Press Vis mer

Å bruke et miniskjørt betyr ikke at det skal være så kort som mulig.

Det kan fort bli harry og mindre pent hvis lengden på skjørtet så vidt går over rumpa. Dette er absolutt fy fy. Stine tipser om en huskeregel du kan ha i bakhodet.

- Ta «sitte-testen»! Hvis du er i tvil om lengden på skjørtet kan du sette deg ned på en stol, og hvis rumpa blir blottet er skjørtet absolutt for kort, sier Stine.

LES OGSÅ: Plagget som kan brukes til alt!

Miniskjørtet passer til deg som vil vise frem beina! Et kort skjørt som dette setter fokus på dem og gir en forlengende effekt som passer alle enten du er høy eller lav. 

- Når man bruker et kort skjørt, er trikset å velge en mer påkledd overdel. Prøv for eksempel en ettersittende pologenser til et miniskjørt med volum, eller en topp med struktur og vidde til det helt smale skjørtet, tipser motejournalisten.

Sneakers er kult sammen med dette skjørtet til hverdags, mens et par sandaler med høy hæl gjør seg godt til fest. Men Stine mener det en type sko du skal være forsiktig med.

- Sko med høye og kraftige hæler kan fort bli litt voldsomme til et kort skjørt. Men prøv deg fram og se hva som passer til deg, sier Stine.

 

MINISKJØRT: (f.v.) Fra H&M, kr 299. Fra Lindex. kr 399. Fra Bik Bok, kr 199. Foto: Produsentene
MINISKJØRT: (f.v.) Fra H&M, kr 299. Fra Lindex. kr 399. Fra Bik Bok, kr 199. Foto: Produsentene Vis mer


 

INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene miniskjørtet. Foto: Scanpix
INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene miniskjørtet. Foto: Scanpix Vis mer

Midiskjørtet - perfekt for deg som er litt høy
Lengden på dette skjørtet går til under kneet. Det ligger vel litt i ordet at det er en ting midt i mellom. Går det over kneet, er du i miniskjørt-regionen, og går det for langt vil det bli et maxiskjørt. 

Ifølge Strand kan dette skjørtet være en utfordring. Det er fordi mange føler seg kortere enn hva de egentlig er i denne lengden. 

Hun sier midiskjørtet passer godt til deg som er høy og tåler å «miste» litt av lengden. Likevel mener hun at det absolutt kan brukes av alle så lenge du bruker de riktige skoene!

- Har skjørtet volum, er det finest å bruke høye hæler til, gjerne et par spisse pumps uten ankelrem, sier Stine.

Sko med remmer «deler opp» beina dine, og gir ikke den samme forlengende effekten som er par enkle pumps. Siden skjørtet allerede ikke gjør mye for de av lavere høyde, er dette derfor et lurt triks! 

- Er midiskjørtet smalt, kan du godt kjøre på med sneakers for en mer avslappet look. Det finnes mange fine joggesko nå som har litt oppbygd såle som gir deg litt ekstra høyde, tipser motejournalisten.

LES OGSÅ: Fargen som får deg til å stråle!

MIDISKJØRTET: (f.v.) Fra Goosecraft via Zalando.no, kr 1695. Fra Bik Bok, kr 299. Fra H&M, kr 199. Foto: Produsentene, Zalando.no
MIDISKJØRTET: (f.v.) Fra Goosecraft via Zalando.no, kr 1695. Fra Bik Bok, kr 299. Fra H&M, kr 199. Foto: Produsentene, Zalando.no Vis mer

INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene midiskjørtet. Foto: Scanpix
INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene midiskjørtet. Foto: Scanpix Vis mer

Maxiskjørtet - velg et med høyt liv

Vi tar skjørtet til max lengde og lar stoffet falle rett ved føttene. Med langstrakte bein har du det fantastiske utgangspunktet at du kan velge og vrake i skjørt. Vil du fremheve dem litt ekstra, kan du velge et maxiskjørt med høy splitt. 

Hvis du ønsker inntrykk av lengre bein, tipser Stine om å velge et skjørt med høyt liv. 

- Du kan gjerne markere midjen med et belte også. Dette skaper mer fasong i antrekket. Føler du at det fotside skjørtet blir litt for «sekkete», bør du kombinere det med en ettersittende topp, sier hun.

Ifølge Stine er det nå du har muligheten til å vise litt hud. Siden skjørtet er så langt og dekker beina, kan du prøve en crop top hvis skjørtet har høyt liv, eller en topp med bare skuldre for å skape balanse i antrekket.

LES OGSÅ: Slik bruker du bootsene dine i sommer

MAXISKJØRTET: (f.v.) Fra Bik Bok, kr 249. Fra H&M, kr 299. Fra Cream via Zalando.no, kr 849.  Foto: Produsentene, Zalando.no
MAXISKJØRTET: (f.v.) Fra Bik Bok, kr 249. Fra H&M, kr 299. Fra Cream via Zalando.no, kr 849. Foto: Produsentene, Zalando.no Vis mer

INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene maxiskjørtet. Foto: Scanpix
INSPIRASJON: Slik styler streetstyle-jentene maxiskjørtet. Foto: Scanpix Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: