RETT OVER/UNDER KNEET: Stilsikre Kate av Cambridge vet hvilken kåpelengde som funker. Se helfigurbilde lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press
RETT OVER/UNDER KNEET: Stilsikre Kate av Cambridge vet hvilken kåpelengde som funker. Se helfigurbilde lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press Vis mer

Kåper

Så langt ned bør kåpen gå

Ellers kan det ha en uheldig effekt på leggene.

Det har vært mye snakk om skjørtelengder – og hvem som kler hva. Spesielt da de lange skjørtene gjorde comeback for noen sesonger siden.

Men har du noensinne tenkt over at det samme gjelder for kåper?

FULL KLAFF: Kate av Cambridge kan alle triksene i boka. Her i innsvinget kåpe i riktig lengde, og matchende strømper og sko. Foto: All Over Press
FULL KLAFF: Kate av Cambridge kan alle triksene i boka. Her i innsvinget kåpe i riktig lengde, og matchende strømper og sko. Foto: All Over Press Vis mer

Kåpen alle kler

KK.no har allerede fortalt deg hva du bør se etter i en kåpe.

Og det er ikke bare materialer som har noe å si. Også fasong - og lengde - kan spille inn. Ønsker du en kåpe du kan ha resten av livet, er det ikke trender som er viktigst, men hva som kler deg best.

Er du usikker, er det aller tryggest å gå for innsvinget kåpe som stopper rett over eller like under kneet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)TRENDY, MEN TRICKY: Stella McCartneys gullfargede kokongkåpe er nok ikke det beste valget hvis du har kraftige legger. Foto: All Over Press
TRENDY, MEN TRICKY: Stella McCartneys gullfargede kokongkåpe er nok ikke det beste valget hvis du har kraftige legger. Foto: All Over Press Vis mer

Derfor funker det

Dette er nemlig en modell som er flatterende for de aller fleste. Grunnen er X-fasongen du får i en slik kåpe OG fordi kåpen slutter på riktig sted:

 • Lengder som stopper midt på leggen - der leggen er på sitt tykkeste - kan få beina til å se både kraftigere og kortere ut enn de er.

 • Velg derfor heller en lengde som stopper rett under/over kneet. Dette er dessuten den mest klassiske lengden. Mens lange kåper er mye inn og ut av motebildet, kan du bruke en knelang kåpe år etter år.

 • En kåpe med markert midje som skråner ut mot leggene, som for eksempel en trenchcoat, vil gi deg både slankere mage og bein.

 • Det er vidden nederst i en innsvinget kåpe som gir illusjon av både smalere liv og slankere legger. Som hovedregel bør du altså unngå kokongformede kåper - det vil si kåper som er løse midt på magen og som blir smalere mot leggene - som kan bidra til at leggene ser kraftigere ut enn de er.

  Flere forlengende tips

  KK.no har selvsagt flere tips om hvordan du kan få milelange bein.

  Har du noen gode råd selv? Del dem gjerne med andre lesere i kommentarfeltet under.

  Gå for matt: Blanke strømpebukser («shiny») kan gjøre beina både kraftigere og kortere. Matte strømpebukser er med andre ord det beste.

  Velg mørke farger: Svart er fremdeles det mest slankende fargen.

  Ha lik farge på strømper og sko: Svarte sko + svarte strømper = lengre bein. Hvis du foretrekker hudfargede strømper, vil et par nude sko gjøre trikset.

  Vær obs på ankelremmer og ankelstøvletter: Disse deler leggen i to, noe som kan ha en forkortende effekt. Bruk i så fall strømper i samme farge som skoene - som nevnt over - og du unngår problemet.

  Prøv høyt liv: Skjørt med høyt liv framhever både kvinnelige former og gir illusjonen av lengre bein. Unngå lengder som slutter på leggens tykkeste punkt.

  Unngå korte leggings: Korte leggings/tights som stopper midt på leggen vil gjøre beina kortere. Velg derfor heller de helt lange.

  Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: