Ullundertøy

Så lenge kan du bruke ullundertøyet før du bør vaske det

Her finner du alt du trenger å vite om ullundertøyet ditt!

Foto: Shutterstock / tomertu
Foto: Shutterstock / tomertu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange stedene i Norge som er uten snø rundt juletider, og mange velger å tilbringe ferien på fjellet hvor aktiviteter som langrenn, snowboard og slalåm er svært populært. Vi nordmenn er jo født med ski på beina, eller hva? Og som vi alle vet, går en kald vinter hånd i hånd med riktig ullundertøy. Men du har kanskje fått med deg at ullundertøy ikke trenger å bli vasket like ofte som andre klær? 

Malin Skaar, leder i Orkla Forbrukerservice og rengjøringsekspert på plusstid.no, sier til KK.no at hvor lenge man kan bruke ullundertøyet er veldig individuelt da det ofte kommer an på aktivitetsnivået. Men at det kan vaskes sjeldnere enn andre typer tekstiler, som for eksempel bomull, stemmer.

- Man kan utsette vaskingen ved å henge ut til lufting i stedet. Ullen har en selvrensende egenskap, og lufting vil derfor i mange tilfeller være tilstrekkelig. Man kan også kombinere punktvask (for eksempel under ermene) med god utlufting. Kroppsnære ullplagg vil uansett ha behov for vask i ny og ne, og da er det viktig å bruke et ullprogram og et vaskemiddel for ull. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer