Ull

Så lenge kan du bruke ullundertøyet

Lufter du det etter tur, kan det holde deg varm i opp mot en uke.

HVOR OFTE MÅ DU VASKE ULLTØYET? Ifølge Ole Andreas Devold, tekinsk sjef ved Devold, kan ulltøyet holde omtrent en uke etter hyppig bruk, hvis du sørger for å lufte det.  Foto: Silje Ulveseth
HVOR OFTE MÅ DU VASKE ULLTØYET? Ifølge Ole Andreas Devold, tekinsk sjef ved Devold, kan ulltøyet holde omtrent en uke etter hyppig bruk, hvis du sørger for å lufte det. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert fått med deg at ullundertøy er det absolutt beste å ha med seg på tur, da det holder deg god og varm i kaldt vær. Og dersom du vet dette, og er glad i gode ullplagg, så vet du sikkert hvor viktig det er å vaske ullplaggene dine riktig også?

Husk for eksempel at du aldri bør bruke et vaskemiddel som ikke er beregnet på ull, da er det faktisk bedre å bruke vanlig sjampo.

Hvis du har en lang og aktiv påske foran deg, er det imidlertid ikke så lett å få vasket klær hele tiden - spesielt hvis du skal på fjellet.

Da kan det være greit å vite sånn cirka hvor lenge du kan bruke ullundertøyet ditt, uten at svette, skitt og møkk tetter igjen fibrene og gjør at plagget ikke puster og varmer like godt lenger.

LES OGSÅ: Nå skal du være «naken» under

Sørg for å lufte ulltøyet ditt

– Det er litt vanskelig å svare på. Det vil variere ut i fra hvordan vi kler oss, aktiviteter, om du svetter mye eller lite, været og lignende, sier Ole Andres Devold, teknisk sjef i Devold.

Selv om du skal tilbringe påsken på ski, er det imidlertid ikke nødvendig å pakke med seg uendelig med skift.– Jeg ville valgt solid og godt ullundertøy som kan åpnes i halsen. I tillegg ville jeg hatt med meg et litt lettere sett som du kan bruke inne på hytta, sier Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer