Vippeextensions

Så lenge skal vippeextensions sitte på

Noen opplever at de faller av allerede etter én uke.

VARIGHETEN VARIERER: Selv om vippeextensions bør sitte på i minst to uker, hender det at de faller av før. Det kan være på grunn av brukerfeil eller feil som ble gjort da vippene ble satt på, og du bør sjekke med salongen din om de tilbyr å fikse på problemet gratis.  Foto: tivoly - Fotolia
VARIGHETEN VARIERER: Selv om vippeextensions bør sitte på i minst to uker, hender det at de faller av før. Det kan være på grunn av brukerfeil eller feil som ble gjort da vippene ble satt på, og du bør sjekke med salongen din om de tilbyr å fikse på problemet gratis. Foto: tivoly - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vippeextensions blir stadig mer populært og mange kaster seg på trenden, enten det er for å få de perfekte vippene til en spesiell anledning eller for å spare tid om morgenen og slippe å bruke tid på maskaraen. 

Men hvor lenge kan vi forvente at vippeextensions skal sitte på, før de faller av? 

- Siden vi alle er forskjellige og har forskjellige vipper fra naturens side, vil det variere en del hvor lenge vippeextensions sitter på, forklarer Karin Larven, manager ved Pille Joosep AS. 

LES OGSÅ: Tone Damli elsker vippeextensions

Minst to uker

Larven forklarer at noen menneskers naturlige vippesyklus (tiden det tar før de naturlige vippene faller av) er kortere, og da vil også vippeextensions falle raskere av. 

I tillegg produserer noen av oss mer olje ved vippene, noe som kan gjøre at limet løser seg raskere opp. 

– Uansett bør extensions vare i minst to uker, sier Larven og forklarer at noen må komme inn annenhver uke for å få påfyll, mens andre kan vente seks uker. De fleste kommer imidlertid tilbake etter tre-fire uker.

- Dersom vippene faller av i løpet av den første uken, er det et problem med arbeidet som er utført, sier Larven og presiserer at det også kan være din egen feil, dersom du ikke har fulgt pleieinstruksene etter behandlingen. 

LES OGSÅ: Test av vippeextension

SPARER TID: Stadig flere sverger til vippeextension for å spare tid om morgenen. Med fyldige vipper trengs jo ikke maskara lenger.  Foto: gpointstudio - Fotolia
SPARER TID: Stadig flere sverger til vippeextension for å spare tid om morgenen. Med fyldige vipper trengs jo ikke maskara lenger. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Aqua-Lenes «hemmelige» skjønnhetstips

GIR RÅD: Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet.
GIR RÅD: Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet. Vis mer

Dette har du krav på

– Du skal føle deg trygg når du kjøper noe, også vippeextensions. Du skal få det du er lovet, sier Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet. 

Hun forklarer at det blir et spørsmål om hvem sitt ansvar det er dersom vippene faller av. Før du kjøper vippeextensions har salongen et ansvar for å fortelle deg hva du må og ikke må gjøre.

– Har du trosset det, er det dessverre ditt ansvar at vippene falt av. Har du fulgt anvisningene til punkt og prikke, kan det være salongens ansvar, sier Skogly.

Ta kontakt med dem raskt, og forklar problemet, er hennes råd. 

– De vil jo ha fornøyde kunder, og forhåpentligvis kommer dere frem til en løsning. Har dere ulikt syn på saken, kan dere få en vurdering fra en annen salong. 

Om du ikke klarer å bli enig med salongen, er det mulig å gå til forliksrådet. Forbrukerrådet mekler i konflikter mellom forbrukere og næringsliv, men tjenester som dette har ikke vært innenfor ordningen. Det blir det imidlertid en forandring på.

- Så om noen måneder kan du få gratis hjelp til å løse saker som dette hos oss, forklarer Skogly. 

LES OGSÅ: Ja, du har lov til å klage på frisøren

PLEI DEM RIKTIG: Du bør unngå å få vann på vippene i 24–48 timer etter at de er påført. I tillegg bør du unngå alle produkter med olje, siden olje løser opp limet og får vippene til å falle raskere av.  Foto: naka - Fotolia
PLEI DEM RIKTIG: Du bør unngå å få vann på vippene i 24–48 timer etter at de er påført. I tillegg bør du unngå alle produkter med olje, siden olje løser opp limet og får vippene til å falle raskere av. Foto: naka - Fotolia Vis mer

Slik tar du vare på vippeextensions

For å gi dine helt nye vippeextensions best mulige sjanser for å holde seg på lengst mulig, bør du unngå å få vann på dem de første 24 til 48 timene etter at behandlingen er ferdig. 

– Limet er fortsatt ferskt og trenger tid for å tørke, sier hun. 

I tillegg bør du unngå å bruke produkter med olje direkte på vippekanten, siden olje vil løse opp limet. 

– Ofte får folk vann på vippene for tidlig, eller de bruker en oljete eyeliner, og da kan vippene falle av unormalt raskt. 

I tillegg bør du ta og dra minst mulig på dem. Dette gjelder ikke bare når du skal fjerne øyesminken for kvelden, men også når du sover. 

– Er du for eksempel en person som gnir ansiktet ned i puta når du sover, vil sannsynligvis vippene falle av raskere enn om du sover på ryggen uten at vippene noen gang er i kontakt med puta di, forklarer Larven.

LES OGSÅ: Falske vipper? Se opp for allergi

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer