ERMET: Har du noen gang tenkt på hvilken lengde som passer til deg? Foto: Rex Features
ERMET: Har du noen gang tenkt på hvilken lengde som passer til deg? Foto: Rex Features Vis mer

Erme

Så mye har ermet å si

Riktig lengde kan gjøre underverker for figuren!

Publisert

Har du noen gang tenkt på hvor mye ermet på genseren eller t-skjorten din faktisk har å si? De forskjellige lengdene har ulik effekt på oss alle. Stine Therese Strand, moteansvarlig i KK, gir deg svarene på hvilket erme du må ha på toppen for at den skal være mest mulig flatterende for din kropp. 

LES OGSÅ: Skoene som gir deg lange bein

Trekvart lengde

Denne lengden kler absolutt alle fordi de viser frem armenes smaleste punkt. Ifølge Stine kan du få samme effekt ved å brette opp ermene på en langermet genser eller skjorte.

- Dette gir et nettere uttrykk, og det er en veldig kledelig og uskyldig måte å vise litt hud på, sier Strand.

Lange ermer

De lange ermene kan enten være ettersittende eller med volum, såkalte trompetermer. Å bruke en genser med lang arm er fint hvis du vil skjule noe, eller hvis du ikke vil vise så mye hud.

- Men mange føler at helt tettsittende genserermer kan være litt avslørende, og da er sesongens trompetermer perfekt. De kamuflerer det lille ekstra mange ønsker å skjule, samtidig som de gjør antrekket elegant og feminint, tipser Stine.

Spaghettistropper

- De tynne, 90-tallsinspirerte toppene er tilbake for fullt, sier Strand.

Disse stroppene er ganske avslørende, og setter fokus på skuldre og overarmer. Derfor passer det best for deg som ønsker å fremheve nettopp dette. Men, ikke glem at et av årets viktigste stylinggrep er å ha en topp eller kjole med tynne stropper over en t-skjorte eller skjorte! Så dersom du fremdeles ønsker å bruke en topp med spahettistropper, men ikke er komfortabel med å vise for mye, er dette et godt alternativ!

STYLINGTRIKS: Å bruke en topp eller kjole med spaghettistropper over en skjorte, t-skjorte eller kjole, er supersmart og veldig trendy. Foto: Abaca
STYLINGTRIKS: Å bruke en topp eller kjole med spaghettistropper over en skjorte, t-skjorte eller kjole, er supersmart og veldig trendy. Foto: Abaca Vis mer

T-skjorten

Ifølge Stine er det første du bør tenke på når du skal kjøpe en t-skjorte at ermene ikke er for trange.

- Det er både ubehagelig og uflatterende. Velg heller noe som faller pent rundt armene og som gir et mer avslappet uttrykk, sier Strand.

I tillegg burde t-skjorteermet stoppe på overarmens smaleste punkt, som for de fleste vil være rett over biceps. Der går armen som regel litt inn på utsiden, noe som er fint å vise frem for å skape inntrykk av smalere armer.

Tips! Er t-skjorten for stor og lang i ermene, kan du enten rulle dem opp eller klippe dem til for å skape et røffere, og samtidig nettere uttrykk.

Har du muskuløse armer og vil fremheve dem, kan du velge en ermeløs t-skjorte eller en topp med smale ermer. Velg en overdel med feminine detaljer som volanger hvis du vil skape et mykere uttrykk. 

LES OGSÅ: Plagget som kan brukes til alt!

LA DEG INSPIRERE: Karakterene Charlotte, Carrie og Miranda i Sex og singelliv går for tre ulike ermevarianter. Foto: Mary Evans Picture
LA DEG INSPIRERE: Karakterene Charlotte, Carrie og Miranda i Sex og singelliv går for tre ulike ermevarianter. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer