Erme

Så mye har ermet å si

Riktig lengde kan gjøre underverker for figuren!

ERMET: Har du noen gang tenkt på hvilken lengde som passer til deg? Foto: Rex Features
ERMET: Har du noen gang tenkt på hvilken lengde som passer til deg? Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvor mye ermet på genseren eller t-skjorten din faktisk har å si? De forskjellige lengdene har ulik effekt på oss alle. Stine Therese Strand, moteansvarlig i KK, gir deg svarene på hvilket erme du må ha på toppen for at den skal være mest mulig flatterende for din kropp. 

LES OGSÅ: Skoene som gir deg lange bein

Trekvart lengde

Denne lengden kler absolutt alle fordi de viser frem armenes smaleste punkt. Ifølge Stine kan du få samme effekt ved å brette opp ermene på en langermet genser eller skjorte.

- Dette gir et nettere uttrykk, og det er en veldig kledelig og uskyldig måte å vise litt hud på, sier Strand.

Lange ermer

De lange ermene kan enten være ettersittende eller med volum, såkalte trompetermer. Å bruke en genser med lang arm er fint hvis du vil skjule noe, eller hvis du ikke vil vise så mye hud.

- Men mange føler at helt tettsittende genserermer kan være litt avslørende, og da er sesongens trompetermer perfekt. De kamuflerer det lille ekstra mange ønsker å skjule, samtidig som de gjør antrekket elegant og feminint, tipser Stine.

Spaghettistropper

- De tynne, 90-tallsinspirerte toppene er tilbake for fullt, sier Strand.

Disse stroppene er ganske avslørende, og setter fokus på skuldre og overarmer. Derfor passer det best for deg som ønsker å fremheve nettopp dette. Men, ikke glem at et av årets viktigste stylinggrep er å ha en topp eller kjole med tynne stropper over en t-skjorte eller skjorte! Så dersom du fremdeles ønsker å bruke en topp med spahettistropper, men ikke er komfortabel med å vise for mye, er dette et godt alternativ!

STYLINGTRIKS: Å bruke en topp eller kjole med spaghettistropper over en skjorte, t-skjorte eller kjole, er supersmart og veldig trendy. Foto: Abaca
STYLINGTRIKS: Å bruke en topp eller kjole med spaghettistropper over en skjorte, t-skjorte eller kjole, er supersmart og veldig trendy. Foto: Abaca Vis mer

T-skjorten

Ifølge Stine er det første du bør tenke på når du skal kjøpe en t-skjorte at ermene ikke er for trange.

- Det er både ubehagelig og uflatterende. Velg heller noe som faller pent rundt armene og som gir et mer avslappet uttrykk, sier Strand.

I tillegg burde t-skjorteermet stoppe på overarmens smaleste punkt, som for de fleste vil være rett over biceps. Der går armen som regel litt inn på utsiden, noe som er fint å vise frem for å skape inntrykk av smalere armer.

Tips! Er t-skjorten for stor og lang i ermene, kan du enten rulle dem opp eller klippe dem til for å skape et røffere, og samtidig nettere uttrykk.

Har du muskuløse armer og vil fremheve dem, kan du velge en ermeløs t-skjorte eller en topp med smale ermer. Velg en overdel med feminine detaljer som volanger hvis du vil skape et mykere uttrykk. 

LES OGSÅ: Plagget som kan brukes til alt!

LA DEG INSPIRERE: Karakterene Charlotte, Carrie og Miranda i Sex og singelliv går for tre ulike ermevarianter. Foto: Mary Evans Picture
LA DEG INSPIRERE: Karakterene Charlotte, Carrie og Miranda i Sex og singelliv går for tre ulike ermevarianter. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer