Hårkur

Så ofte bør du bruke hårkur i håret

Gjelder blant annet deg som har farget eller stripet håret.

KUR HÅRET: Hvorfor ikke kure håret mens du sitter i badekaret eller rett og slett gjør noe helt annet? Da går ventetiden fortere.  Foto: Fotolia
KUR HÅRET: Hvorfor ikke kure håret mens du sitter i badekaret eller rett og slett gjør noe helt annet? Da går ventetiden fortere. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En hårkur bør virke fra 5 til 15 minutter, avhengig av hvilken type hårkur du bruker.

FRISØR: Karen Terese Arntsen er daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor. Foto: Privat
FRISØR: Karen Terese Arntsen er daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor. Foto: Privat Vis mer

– Dette er tiden ingrediensene og virkestoffene trenger for å trekke inn i håret. Hvis du skyller ut kuren før anbefalt tid, vil den ikke oppnå optimalt resultat. Snakk med frisøren din og les bruksanvisning på kuren for best mulig effekt, råder Karen Terese Arntsen, daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor, til KK.no.

LES OGSÅ: Kåret til verdens beste hårkur

Så ofte bør du kure håret

Arntsen anbefaler at du tar en kur på håret hver 14. dag.

Men det finnes unntak.

– Dersom håret er kjemisk skadet eller veldig tørt, bør en gjøre dette én gang per uke. Vask håret som vanlig med sjampo, håndkletørk det, og påfør kuren. Kuren vil trekke fortere og bedre inn i ett håndkletørk hår. Pakk gjerne håret inn med et varmt håndkle for bedre effekt, råder hun.

Men så du altså vente 5 til 15 minutter. Siden det tross alt bare er maks en gang i uka, så er det kanskje ikke så umulig å få til?

Og husk at det skader aldri å avslutte en kur med balsam.

– Balsamen pleier, lukker skjellaget og lager en tynn beskyttende hinne på hårstrået, forklarer Arntsen.

LES OGSÅ: – Ikke bruk hårkuren for nær hodebunnen

Noen snarveier er mulig

Mange av oss slurver med ventetiden når vi skal kure håret. Og noen kurer trenger du faktisk ikke å skylle ut heller.

– En leave-in-kur er også laget for dem med litt dårlig tid og dem som kanskje trenger litt mer pleie i hverdagen, har Adam Schjølberg, frisør hos Wicked House, tidligere uttalt til KK.no.

Du kan også ta i en hårkur før du legger deg om kvelden og sove med den, har Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam, tidligere rådet KK.no. Husk bare å vikle håret inn i et håndkle før du legger deg.

SMART TRIKS: Hvis ikke du bruker en hårkur som er full av proteiner, kan du fint sove med kuren til neste dag. Husk å pakke inn håret og puta med et håndkle, så unngår du at alt er grisete når du våkner.  Foto: Fotolia
SMART TRIKS: Hvis ikke du bruker en hårkur som er full av proteiner, kan du fint sove med kuren til neste dag. Husk å pakke inn håret og puta med et håndkle, så unngår du at alt er grisete når du våkner. Foto: Fotolia Vis mer

Unntaket er de sterkeste proteinkurene, som bør skylles ut etter anbefalt tid, siden de ofte etterlater håret stivt.

LES OGSÅ: Har du tørt og livløst hår?

Hvem trenger hårkur?

– Alle hårtyper trenger kur! Unntaket er dem med veldig kort hår, da håret blir klippet ofte, og behovet for en kur blir ikke like stort, sier Arntsen. 

Hun vil råde alle til å spørre sin frisør for råd. 

– Det finnes en kur for alle. Krøller, farget, tørt, skadet, tynt/fint hår og så videre. Riktig kur til riktig hår er viktig, påpeker hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer