Hår og hudpleie

Så ofte bør du skifte putetrekk

Noen av oss bør faktisk skifte det én gang i uka!

PUTETREKK: Det kan godt hende du bør skifte det oftere enn du gjør. Foto: NTB
PUTETREKK: Det kan godt hende du bør skifte det oftere enn du gjør. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er flere grunner til at putetrekket kanskje bør skiftes oftere enn du tror. Selv om vi burde rense huden fri for sminke hver kveld, er det ikke alltid det blir gjort like bra. Det skjer heller ikke at håret er vasket hver eneste kveld, og dermed sitter det fort igjen litt produkter i håret etter dagen.

Men ikke alle bruker like mange produkter som andre, og vi har forskjellige rutiner i løpet av dagen, så det gjør, som Malin Skaar skriver i en mail til KK, at det er litt individuelt hvor ofte man bør skifte trekk til puten.

- Generelt bør man bytte cirka hver 14. dag. Det som kan påvirke om man bør skifte oftere er om man svetter mye, bruker mange stylingprodukter eller legger seg med sminke på. Da kan én gang i uka være en god idé, sier Skaar.

Hun er i leder for Orkla forbrukerservice, og sitter på noen gode tips når det gjelder klesvask:

- Jeg vil anbefale at man velger sengetøy som man vet at tåler 60 grader, da blir det hygienisk rent og det er større sannsynlighet for at man får vekk flekker fra hårstyling og sminke. Bruk gjerne en flekkfjerner før vask dersom det er mange flekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer