Hår og hudpleie

Så ofte bør du skifte putetrekk

Noen av oss bør faktisk skifte det én gang i uka!

PUTETREKK: Det kan godt hende du bør skifte det oftere enn du gjør. Foto: NTB
PUTETREKK: Det kan godt hende du bør skifte det oftere enn du gjør. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er flere grunner til at putetrekket kanskje bør skiftes oftere enn du tror. Selv om vi burde rense huden fri for sminke hver kveld, er det ikke alltid det blir gjort like bra. Det skjer heller ikke at håret er vasket hver eneste kveld, og dermed sitter det fort igjen litt produkter i håret etter dagen.

Men ikke alle bruker like mange produkter som andre, og vi har forskjellige rutiner i løpet av dagen, så det gjør, som Malin Skaar skriver i en mail til KK, at det er litt individuelt hvor ofte man bør skifte trekk til puten.

- Generelt bør man bytte cirka hver 14. dag. Det som kan påvirke om man bør skifte oftere er om man svetter mye, bruker mange stylingprodukter eller legger seg med sminke på. Da kan én gang i uka være en god idé, sier Skaar.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Hun er i leder for Orkla forbrukerservice, og sitter på noen gode tips når det gjelder klesvask:

- Jeg vil anbefale at man velger sengetøy som man vet at tåler 60 grader, da blir det hygienisk rent og det er større sannsynlighet for at man får vekk flekker fra hårstyling og sminke. Bruk gjerne en flekkfjerner før vask dersom det er mange flekker.

Tette porer

Men det er ikke bare putetrekket det kan skje noe med. Alle disse restene fra ulike produkter er ikke særlig bra for huden din heller.

Hudpleier Ingvild Sæterhaug har tidligere sagt til KK at produktene vil legge seg oppå stoffet og smitte av neste gang du legger deg. I tillegg produserer både ansikt, hodebunn og øvre del av rygge talg, og kan derfor bidra til et skittent putetrekk.

Hun er overbevist om at fett fra kremer og talg i putevar vil kunne smitte over og legge seg på huden og deretter tette porene.

– Men jeg tror ikke at det skjer med det første, sier hun.

Skifte til silkeputetrekk?

Dersom du virkelig ønsker å sette prikken over i-en på det hele, så kan det være en god idé å velge et putetrekk i silke.

Faglig leder, hårstylist og sminkør ved frisørsalongen VAAR, Evelyn Solheim, har tidligere fortalt til KK at å bruke silkeputetrekk absolutt kan bidra til å hjelpe for å hindre friksjon og slitasje på håret.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

- Bruk av silkeputetrekk skal være forebyggende for rynker, da silke ikke absorberer fuktigheten fra huden når du sover. I tillegg unngår man friksjon på håret og det floker seg mindre, noe som gjør at du ikke trenger å børste det like «hardt».

Solheim mener at effekten kan være individuell, og at det burde testes da alle har ulike hår- og hudtyper. Hun forteller at i det lange løp så kan silkeputetrekk hjelpe for de som sover urolig og stadig våkner opp med floker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer