Vaske sminkekoster:

Så ofte skal sminkekostene vaskes

Oi, det er nok oftere enn du tror ...

VASKE SMINKEKOSTER: Hvor ofte vasker du sminkekostene dine? FOTO: NTB
VASKE SMINKEKOSTER: Hvor ofte vasker du sminkekostene dine? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skitne sminkekoster gjør ikke bare at du får et mindre vakkert resultat når du sminker deg. Om du ikke sørger for å vaske dem ordentlig og jevnlig, kan sminkekostene dine fort bli en skikkelig bakteriebombe.

Sliter du med stadige kviseutbrudd, kan det fort være at sminkekostene er en viktig bidragsyter. Ikke bare drar de bakterier rundt på huden din hver gang du bruker dem, men bakteriene får også gode formeringsforhold når du lar kostene stå urenset på et varmt og fuktig bad.

Men hvor lenge skal det gå mellom rens? Svaret kom overraksende på oss i redaksjonen.

OIDA: Sminkekostene skal vaskes oftere enn vi tror ... FOTO: NTB
OIDA: Sminkekostene skal vaskes oftere enn vi tror ... FOTO: NTB Vis mer

Så ofte skal kostene vaskes

– Jeg liker ikke å bruke en sminkekost som har gamle rester på seg. Derfor vasker jeg kostene mine mellom hver gang jeg bruker de, sier makeupartist Tomas Erdis.

– Da passer jeg på at de er rene og hygieniske, samtidig som jeg minimerer sjansen for utbrudd og uren hud, forklarer han.

Makeupartist, Ingrid Presttun Eide, har tidligere forklart til KK hvordan hun vasker kostene sine. Hun anbefaler deg å bruke en mild såpe eller sjampo.

Prøv å finne en mild sjampo for at det skal være mest mulig skånsomt for hårene i børsten. En babysjampo fungerer ypperlig, siden den er så skånsom.

Oljetriks

Om du synes hårene i børsten blir fort slitt av de litt sterkere såpene, finnes det dog et annet triks. Som kjent fjerner fett fett, så om du gnir litt olje inn i børstene, vil du løse opp oljene i produkter som foundation og concealer. Vask dem så med en mild sjampo og skyll godt.

– Jeg vasker sminkekostene mine minst én gang i måneden, noen ganger oftere, enten det er sommer eller vinter, sier makeupartist Linda Wickmann.

Bruker du kostene hver dag eller til kremprodukter, kan du med fordel vaske dem så ofte som hver 14. dag.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer