Vaske sminkekoster:

Så ofte skal sminkekostene vaskes

Oi, det er nok oftere enn du tror ...

VASKE SMINKEKOSTER: Hvor ofte vasker du sminkekostene dine? FOTO: NTB
VASKE SMINKEKOSTER: Hvor ofte vasker du sminkekostene dine? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skitne sminkekoster gjør ikke bare at du får et mindre vakkert resultat når du sminker deg. Om du ikke sørger for å vaske dem ordentlig og jevnlig, kan sminkekostene dine fort bli en skikkelig bakteriebombe.

Sliter du med stadige kviseutbrudd, kan det fort være at sminkekostene er en viktig bidragsyter. Ikke bare drar de bakterier rundt på huden din hver gang du bruker dem, men bakteriene får også gode formeringsforhold når du lar kostene stå urenset på et varmt og fuktig bad.

Men hvor lenge skal det gå mellom rens? Svaret kom overraksende på oss i redaksjonen.

Så ofte skal kostene vaskes

– Jeg liker ikke å bruke en sminkekost som har gamle rester på seg. Derfor vasker jeg kostene mine mellom hver gang jeg bruker de, sier makeupartist Tomas Erdis.

– Da passer jeg på at de er rene og hygieniske, samtidig som jeg minimerer sjansen for utbrudd og uren hud, forklarer han.

Makeupartist, Ingrid Presttun Eide, har tidligere forklart til KK hvordan hun vasker kostene sine. Hun anbefaler deg å bruke en mild såpe eller sjampo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer