Leila Hafzi

Så vakkert at du nesten mister pusten

Leila Hafzi løftet hockey-trenden til nye høyder.

HOCKEYKJOLER: To av Leila Hafzis brudekjoler som ble vist under Oslo Fashion Week var såkalte hockeykjoler - korte foran og lange bak, akkurat som sveisen fra åttitallet (men betrakelig vakrere). Foto: Per Ervland
HOCKEYKJOLER: To av Leila Hafzis brudekjoler som ble vist under Oslo Fashion Week var såkalte hockeykjoler - korte foran og lange bak, akkurat som sveisen fra åttitallet (men betrakelig vakrere). Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi la først merke til dem under årets Eurovision Song Contest i Oslo.

Flere lands artister valgte seg nemlig den såkalte hockeykjolen – det vil si en kjole som er kort foran og lang bak, omtrent som den famøse hockeysveisen på 80-tallet - under sine opptredener.

Siden har vi sett stjerner som Jessica Alba og January Jones trekke i dem på den røde løperen. Ja, Gunhild Anker Stordal sto faktisk brud i en Versace-hockeykjole.

BRUDEBILDE: Et utvalg av Leila Hafzi's vakre brudekjoler. Foto: Per Ervland
BRUDEBILDE: Et utvalg av Leila Hafzi's vakre brudekjoler. Foto: Per Ervland Vis mer

Leila Hafzi-hockey

Den norske designeren Leila Hafzi er kjent for sine fantastiske kjoler og vakre motevisninger. Denne gangen var intet unntak. Motefiffen og journalister kom til dekket bord, bokstavelig talt, og vi følte at vi kikket rett inn i en overdådig bryllupsfest. Stemningen ble satt med livesang av Christel Alsos.

Kjolene var selvfølgelig også i kjent Hafzi-ånd - i florlette stoffer som faller nydelig mot kroppen, elegante silhuetter og draperinger.

Høydepunktet var selvfølgelig brudekjolene. I tillegg til hockeykjolene så vi også en annerledes brudekjole med rysjer og flere lengder i skjørtet. Foretrekker du en klassisk, ren stil var det selvfølgelig mye å velge i for deg også.

- Jeg er kjempefornøyd. Nå håper jeg at brudene finner sin egen personlige stil gjennom denne kolleksjonen, sier Leila Hafzi selv i en pressemelding.

Se store bilder fra visningen her:


Etisk mote

- Leila har jo de mest fantastiske kjolene i norsk design, sier tidligere HENNE-redaktør, nå forlagsdirektør i Aller Media, Ellen Arnstad, til KK.no.

- Fargepalletten er helt fantastisk. Hun bruker både duse og sterke farger og kjolene er stilrene og enkle – og stoffene er jo bare helt nydelige.

Men Hafzi høster ikke bare skryt for sin design, men også for sitt engasjement når det kommer til etisk mote. Tidligere denne måneden stakk hun av med den første «Mote med mening»-prisen.

- Hun er en god rollemodell – og hun blir jo bare større og større. Det er ikke mange som hadde greid det samme, sier Arnstad.

Ellen Arnstad på Leila Hafzi-visningen onsdag. Foto: Per Ervland
Ellen Arnstad på Leila Hafzi-visningen onsdag. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer