Trend:

Salma Hayek mener hun startet denne trenden

– Alle sa jeg var gal og at det var latterlig og pretensiøst.

SALMA HAYEK: Skuespilleren mener Oscar-øyeblikket hennes i 1997 var starten på en trend. Foto: NTB Scanpix
SALMA HAYEK: Skuespilleren mener Oscar-øyeblikket hennes i 1997 var starten på en trend. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når vi ser kjendiser på den røde løperen, har de ofte på seg antrekk fra de største designerne. Men når du er et ukjent navn i bransjen, er det ikke alltid like lett å få tak i et slikt antrekk.

Da Salma Hayek (53) først begynte å møte opp på røde løperen, var det svært få som visste hvem hun var. Det forteller hun i en video hun har gjort med Vogue. Der har hun gått gjennom noen av hennes mest ikoniske antrekk fra 1996 og frem til i dag.

LES OGSÅ: Bebe Rexha: - Designere vil ikke kle meg opp fordi jeg er en størrelse 38

Her er det mange antrekk som skiller seg ut, men Salma har en spesiell historie til antrekket fra 1997. Hun var ny i bransjen og det var ikke mange designerne som banket på døren for å kle henne opp. Men det var heller ikke slik at hun endte med noe ræl heller.

1997: Salma Hayek stråler i antrekk fra Armani. Foto: NTB Scanpix
1997: Salma Hayek stråler i antrekk fra Armani. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hayek skulle for første gang på Oscar-utdelingen og fikk muligheten til å ha på seg en nydelig, glitrende kjole fra Armani. Sammen med denne kjolen skulle Salma ha en tiara. Det var det mange som mente hun burde styre unna.

VALGTE TIARA: Selv om hun ble rådet fra å ikke bruke det, satte Hayek på seg en tiara til kjolen. Foto: NTB Scanpix
VALGTE TIARA: Selv om hun ble rådet fra å ikke bruke det, satte Hayek på seg en tiara til kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Alle sa jeg var gal og at det var latterlig og pretensiøst. Manageren min, stylisten min og PR-ansvarlig prøvde å overtale meg til å ikke ha den på. Men jeg tok på meg tiaraen og gjett hva som skjedde?, spør Salma og fortsetter:

– Alle begynte å bruke tiara etter det. Jeg fikk aldri «cred» for den trenden fordi jeg var ukjent. Men det er greit, for jeg vet det.

STARTET TREND? Salma Hayek mener hun starten en tiara-trend i 1997. Foto: NTB Scanpix
STARTET TREND? Salma Hayek mener hun starten en tiara-trend i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble det en trend?

Det kan godt hende at tiaraen ikke var spesielt hot i 1997, men det er ingen hemmelighet at tiaraen er blitt brukt lenge før den tid. Under Oscar-utdelingen i 1960 så vi blant annet Ava Gardner i et fantastisk antrekk hvor kronen på verket var en tiara.

Tiaraer blir også stadig vekk brukt blant kongelige, selvfølgelig. Men kan det være noe i det Salma sier? Vi har tatt en titt på noen av prisutdelingene som fant sted i årene etter at hun tok i bruk tiaraen på den røde løperen.

Det var ikke veldig lett å finne kjendiser med tiara i årene etter 1997, bortsett fra et bilde av Cher (73). Men igjen - dette er jo ikke første gangen Cher har hatt på seg en form for hodepryd. Dette kunstverket kan vel heller ikke omtales som en tiara?

1998: Cher. Foto: NTB Scanpix
1998: Cher. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nei, vi må til 2005 da Natalie Portman (38) møtte opp på Oscar-utdelingen. Her satte hun prikken over i-en med dette glitrende tilbehøret. Om det kan kvalifiseres som en tiara, vet vi ikke, men den kan minne om Salmas moteøyeblikk i 1997!

2005: Natalie Portman. Foto: NTB Scanpix
2005: Natalie Portman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2014 strålte Lupita Nyong'o (36) på den røde løperen iført en blå kjole og en glitrende hårbøyle i håret. Mon tro dette er tiaraen vi er på utkikk etter?

204: Lupita Nyong'o. Foto: NTB Scanpix
204: Lupita Nyong'o. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det nærmest vi kommer en tiara var nok i 2017. Da så vi Ruth Negga (38) på Oscar-utdelingen, men også denne skiller seg ut fra Hayeks tiara i 1997. Som du ser er denne i en helt annen farge, men likevel - dette kan vi da kalle en tiara?

Hårbøyler har vært en stor trend i 2018 og 2019, og variantene vi har sett mye av er store og er gjerne utsmykket med glitrende stener på seg. Kanskje gjør denne typen hårpynt comeback på den røde løperen i 2020?

2017: Ruth Negga. Foto: NTB Scanpix
2017: Ruth Negga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer