Louis Vuitton Unicef

Sammen har de samlet inn 22 millioner kroner til barn i Syria og Nigeria

- Hvis alle bidrar litt, blir også verden litt bedre, sier Line Varner, designer bak Line Of Oslo.

LOUIS VUITTON OG UNICEF: Samarbeidet mellom de to har gjort at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann.  Foto: Louis Vuitton
LOUIS VUITTON OG UNICEF: Samarbeidet mellom de to har gjort at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann. Foto: Louis Vuitton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten 250 millioner barn lever i land rammet av konflikt og flere millioner er utsatt for risikoer fra naturkatastrofer og epidemier. 12. januar lanserte det franske motehuset Louis Vuitton sin første #makeapromise-dag. I løpet av denne dagen skal 12.000 ansatte fra Louis Vuitton fungere som talsmenn for samarbeidet deres med UNICEF.

I tillegg har det populære merket laget to smykker som har fått navnet «Silver Lockit». Et kjede og et armbånd er utviklet spesielt for UNICEF-samarbeidet og har en prislapp på 5500 kroner og 4500 kroner. For hvert smykke som blir solgt, går 200 dollar (cirka 1700 norske kroner) til UNICEF. 

Og selv om det er en litt for stor sum å betale for mange, har samarbeidet siden januar 2016 fått inn 2,5 millioner dollar (cirka 22 millioner norske kroner). Pengene har blitt brukt til å gi barn livreddende, humanitær støtte i Syria og Nigeria. Pengene har også bidratt til at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann. 

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon sprer varme og glede over hele landet med 10 000 hjemmestrikkede, oransje skjerf

Designeren bak Line Of Oslo donerer klær for millioner til UngNorge

Men det finnes også andre måter man kan bidra på! For 3-4 år siden begynte Line Varner bak klesmerket Line Of Oslo å gi fra seg alt som var igjen av klær etter både vår, sommer, høst og vinter til den frivillige organisasjonen UngNorge. En organisasjon som arbeider for og med barnevernsbarn.

- Flere tror at alle i Norge har det bra, men det er faktisk mange som lever på fattiggrensa i Oslo og resten av landet. Så heldige som vi og våre barn er, var vi alle enige om å bidra, så dette er en hjertesak for Line Of Oslo.

LINE VARNER: Designeren bidrar med klær til UngNorge flere ganger iløpet av ett år. Foto: Privat
LINE VARNER: Designeren bidrar med klær til UngNorge flere ganger iløpet av ett år. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Nå kan du gi et par sko til et barn i nød

På Bekkelaget har UngNorge en shop hvor barn og ungdom fra vår målgruppe kan komme å plukke blant nytt tøy hver 6. uke. Eivin Sundal, daglig leder i UngNorge, sier til KK.no at Line Varner har donert tøy for flere millioner via UngNorge til barn i Norge og asylsøkere som kom fra Syria. Hun har selv stilt opp og pakket tøy som ble sendt ut over hele landet. 

- All ære til Eivin! Han har det største hjertet i hele verden. Han gjør dette fordi han vil hjelpe. Han burde få mange priser, han, sier Varner.

Mannen til Line, Petter Varner, har også bidratt mye til UngNorge, og hun forteller til KK.no at dette er noe de kommer til å fortsette med fremover.

- Petter og jeg kommer til å ha dette som en hjertesak. Han har muligheter på et helt annet nivå, og jeg gjør det jeg kan også. Hvis alle bidrar litt, blir også verden litt bedre. 

Denne uken mottok Line Varner en pris for bidragene og jobben hun har gjort. Du kan lese fullt intervju med designeren her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer