Mote:

Sammenligner designerveske med søppelpose

Designervesken er kanskje litt for dyr til å ta med på neste tur med hunden...

DYRT VS BILLIG: Det er nok ganske lett å se hvilken av disse to som er laget av en designer og hvilken som har et helt annet formål! Foto: Bottega Veneta og NTB Scanpix/Shutterstock
DYRT VS BILLIG: Det er nok ganske lett å se hvilken av disse to som er laget av en designer og hvilken som har et helt annet formål! Foto: Bottega Veneta og NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Det tok helt av i diverse kommentarfelt og overalt på sosiale medier da Balenciaga for tre år siden slapp en veske som så å si var en kopi av Ikeas «Frakta»-pose.

En slik Ikea-pose kan du kjøpe for 5 kroner, mens Balenciaga skulle ha 20 000 kroner for sin variant. Selv om det ikke er nøyaktig samme veske, er det en ganske sjokkerende prisforskjell på to såpass like produkter.

Siden den gang har det kommet flere nye designervesker på markedet, og mange har selvfølgelig blitt lagt merke til. Et merke som har fått spesielt mye oppmerksomhet er Bottega Veneta.

De har virkelig hatt et par gode år den siste tiden og laget plagg, sko og vesker som mange bare drømmer om - men som også mange har bladd opp mye penger for å få tak i.

Nå har det italienske merket kommet med en veske som har en slags knytedetalj som håndtak. Ved første øyekast tenkte vi utelukkende at det var en kul detalj, mens andre har sett noe helt annet.

BOTTEGA VENETA: Vesken har en prislapp på nesten 20 000 kroner. Foto: Produsenten
BOTTEGA VENETA: Vesken har en prislapp på nesten 20 000 kroner. Foto: Produsenten Vis mer

Flere sammenligner nemlig den rådyre (vi kommer tilbake til det) vesken med en søppelpose du bruker til å plukke opp hundens avføring med. Jeg tror ikke det var visjonen designer Daniel hadde da han designet vesken for merket.

Nettsteder som The New York Post, The Sun og Insider, samt populære The Lad Bible på Instagram er blant dem som har omtalt likheten.

INSPIRASJON? Kan det være at designer Daniel Lee har latt seg inspirere av dette? Lite sannsynlig, men litt artig tanke! Foto: NTB Scanpix
INSPIRASJON? Kan det være at designer Daniel Lee har latt seg inspirere av dette? Lite sannsynlig, men litt artig tanke! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det han mest sannsynlig hadde i bakhodet, var at vesken kom til å ha en ganske så stiv prislapp - som så å si alt fra Bottega Veneta har. Denne vesken koster nemlig nesten 20 000 norske kroner!

Man skulle tro at en slik sammenligning skulle få oss til å stryke vesken fra ønskelisten, men jammen meg står den ikke der fortsatt!

Hva med deg? Er dette en veske for deg?

SAMMENLIGNES: Bottega Veneta-vesken til venstra sammenlignes med en søppelpose. Foto: Bottega Veneta og NTB Scanpix/Shutterstock
SAMMENLIGNES: Bottega Veneta-vesken til venstra sammenlignes med en søppelpose. Foto: Bottega Veneta og NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer