SOMMERENS SUPERSANDAL - ENKEL OG STILREN: Hos den amerikanske skodesigneren Steve Madden er det spesielt blushfargede sandaler som gjelder nå, og de har en svært heldig effekt på beina dine. Foto: Cecilie Leganger
SOMMERENS SUPERSANDAL - ENKEL OG STILREN: Hos den amerikanske skodesigneren Steve Madden er det spesielt blushfargede sandaler som gjelder nå, og de har en svært heldig effekt på beina dine. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Sko

Sandalene som gir lekre lange bein

Se etter enkle blushfargede sko med tynne hæler i 90-tallsstil.

Publisert
Høyhælte sandaler er en sikker vinner om våren og sommeren. På catwalken ser vi flere store trender - som dyreprint, bling og metallisk. Men det ser ut som om det blir det enkle som gjelder aller mest.

Mange av de største designerne, som Alexander Wang og Calvin Klein, viste både stilrene pumps og sandaler for denne sesongen.

Det samme så vi hos Steve Madden, da vi fikk smugkikke på kolleksjonen hans i Stockholm nylig.

- Spesielt populært denne våren blir de minimalistiske sandalene med enkel rem over tærne, gjerne helt uten noe særlig pynt og stæsj, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen.

Superfeminin klassiker

Sandalen minner oss om modellen som var så populær på 90-tallet. Den har åpen tå, ankelrem og typisk en eller to stropper over vristen. Og som oftest har den ikke platåsåle, men er helt flat.

I disse ser det nesten ikke ut som om du har på deg sko i det hele tatt, fordi føttene er så synlige - noe som i seg selv har en flatterende effekt fordi beina ser lengre ut.

HØY WOW-FAKTOR: I sitrongult (kr 350, NLY), oransje (kr 800, Mango), i hvitt (kr 560, Zara) og med slangeprint (kr 4445, Sw1/my-wardrobe-com). Foto: Produsenter
HØY WOW-FAKTOR: I sitrongult (kr 350, NLY), oransje (kr 800, Mango), i hvitt (kr 560, Zara) og med slangeprint (kr 4445, Sw1/my-wardrobe-com). Foto: Produsenter Vis mer

I mange freshe farger

Sandalen kommer i mange ulike farger, men de som er mest i tiden er gjerne dyppet i lyse toner og pasteller.

- Fargemessig så er det hvitt som dominerer denne våren, men også svart er en sikker klassiker som passer til alt i garderoben, tipser Pedersen.

Nyanser som turkis, fersken og knallgult er også sikre sommerfavoritter, og er spesielt lekkert til gylne sommerbein.

Lange bein i nudefargede sko

Men dersom du drømmer om enda lengre bein, så ser du etter en hudfarget eller lys modell.

Så lenge du kombinerer med bar hud eller hudfargede strømpebukser, vil det gi inntrykk av at du har lengre legger enn du egentlig har. For en helhetlig linje i én farge ser lengre ut enn en linje som brytes opp med flere forskjellige farger.

Ikke minst er nude og blush det aller hotteste nå!

- Dette er også en farge som passer til det meste, enten du skal på fest, dåp eller bryllup i sommer, sier Pedersen.

Slik styler du sandalene

Holder du skoene enkle og klassiske, kan du nærmest kle deg i hva som helst. De er like fine til et par jeans som til maxikjolen.

Dersom du vil være litt rocka, går du for et par slitte denimshorts eller et kort hvitt blondeskjørt.

Elsker du den bohemske stilen, kan du la deg inspirere av Isabel Marant og kjøpe deg et lillamønstret hawaiiskjørt. I kjedebutikkene bugner det av kopier til en overkommelig pris.

Se kjendiser i denne sandalmodellen nedenfor:


Få maks ut av sandalene

Vil du gjerne få enda mer ut av den flatterende effekten til 90-tallssandalen, har KK.no tidligere gitt deg disse tipsene:

 • Lurt å droppe strømpebuksen: Det ser ikke bra ut, selv med dem «uten tå» ser det snodig ut. Det kan derfor lønne seg å vente til det blir litt varmere i været – eller holde dem innendørs så lenge.

 • Vær obs på ankelremmer: Brede ankelremmer kan hemme den forlengende virkningen fordi de deler beina i to. Smale ankelremmer er dermed de beste hvis du ønsker maks effekt. Eller du kan gå for et par nudefargede sandaler, som går i ett med huden din.

  Til slutt: Ønsker du at skoene skal vare en stund, bør du begrense bruken utendørs og i stygt vær. Pensko som dette - med høye, gjerne smale hæler og nesten uten såle - er ikke akkurat bestevenner med brostein og regnvær. Ha heller penskoene med deg i vesken.
  90-TALLSSTIL HOS STEVE MADDEN: Svart, nude og grønt er en del av fargeskalaen hos Steve Madden - spesielt er den blushfargede 90-tallsinspirerte Realove-modellen populær. Skoene finnes allerede i flere norske butikker. Foto: Cecilie Leganger
  90-TALLSSTIL HOS STEVE MADDEN: Svart, nude og grønt er en del av fargeskalaen hos Steve Madden - spesielt er den blushfargede 90-tallsinspirerte Realove-modellen populær. Skoene finnes allerede i flere norske butikker. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer