Mote:

Sandaler med borrelås. Noe for deg?

Tro det eller ei - det er en trend nå.

SANDALER: Er dette en trendbølge du kommer til å slenge deg på? Foto: Skjermdump fra Instagram / @annabelrosendahl og @teresa_karpinska
SANDALER: Er dette en trendbølge du kommer til å slenge deg på? Foto: Skjermdump fra Instagram / @annabelrosendahl og @teresa_karpinska Vis mer
Publisert

Gode sko. Det var det viktigste å pakke i kofferten da familien min skulle på ferie. Og gode sko var da gjerne sandaler.

De hadde et veldig praktisk utseende, kom gjerne i svart, grått, brunt eller hvitt, og satt stødig på foten på grunn av borrelåsen. Akkurat som en «god sko» skal sitte.

Men det var bare ett problem. Jeg hatet dem. De ødela hvert eneste antrekk. Jeg kunne virkelig ikke fordra skoene og gledet meg til dagen da jeg selv kunne bestemme hva jeg skulle ha på meg.

Ikke visste jeg at disse skoene skulle bli en trend i 2019. Og nå er det ikke bare snakk om de «gode skoa» fra Ecco, men verdens største designere har kastet seg på bølgen. Hvem? Jo, Chanel, for eksempel!

Moteprofiler over hele verden har tatt i bruk det som nå ser ut til å bli en av sommerens sentrale trender. De fleste velger å style skoene sammen med lekre sommerkjoler - akkurat det kombinasjonen jeg ikke kunne fordra for 15 år siden.

Trendy med komfortabelt

Lenge har den såkalte streetwear-stilen vært i fokus, hvor plagg som hettegenseren har vært sentralt. Antrekkene skal gjerne være oversized og toppes med sneakers, som gjerne skal se ut som du har tatt dem fra pappas klesskap.

For å fullføre hele stilen, ble rumpetaska ønsket velkommen til motebildet. I dag finner du rumpetasker fra verdens største designere - blant annet fra Gucci. Men skal du ha en slik må du bla opp cirka 10 000 kroner! Alle disse elementene har gjort at den stereotypiske turiststilen faktisk er blitt en trend.

OMFAVNER TRENDEN: Veronika Heilbrunner. Foto: Scanpix
OMFAVNER TRENDEN: Veronika Heilbrunner. Foto: Scanpix Vis mer

Moteprofil Veronika Heilbrunner er blant streetstyle-stjernene som har tatt det i bruk. Hadde hun byttet ut skoene med et par sandaler så hadde turiststilen virkelig kommet til sin rett.

Under moteukene som har vært det siste året, har flere moteinteresserte mennesker tatt i bruk sandaltrenden. De har riktignok ikke gått for turistlooken fra topp til tå, men heller kombinert skoene sammen med plagg som skaper en kontrast.

Kommer du til å kaste deg på sandaltrenden?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer