FOTPLEIE: Slik får du sandalklare føtter! Foto: Heléne Lindsjö
FOTPLEIE: Slik får du sandalklare føtter! Foto: Heléne Lindsjö Vis mer

Fotpleie

Sandalklare føtter – trinn for trinn!

Tipsene som gir deg velstelte og myke sommerføtter.

Publisert

Selv om sandalene er superfine så blir de jo ikke like fine når hælene er sprukne og neglene tørre. Unn deg veldig gjerne en salongbehandling eller to, men det er pleien du gjør selv som er det viktigste for å holde føttene fine gjennom hele sommeren. Husk at både støv og sand er med på å tørke ut føttene dine!

LES OGSÅ: Sørg for å ha sokker i skoene dine

  1. Start med et velduftende fotbad med mineraler som løser opp død hud og virker desinfiserende. Du kan også gjøre fotpleien på slutten av en dusj.
  2. Skrubb føttene godt med fotskrubb eller bruk en fotfil. Husk da at filen kun skal gå en vei, og ikke frem og tilbake. Det gir mer hard hud. Start med den grove siden og avslutt med den fine siden som lukker porene slik at huden ikke blir så fort tørr.
  3. Smør føttene med fotmaske eller en rik fotkrem. La det trekke inn i huden.
  4. For å unngå sprukne føtter gjennom sommeren skal du smøre dem hver kveld før du legger deg. Da risikerer du heller ikke å få fotsopp om du oppholder deg mye ved bassenger. Bruk gjerne en fotkrem som eksfolierer huden samtidig.
  5. Neglene er også viktige for at sandalene skal se bra ut. Fjern den overflødige huden som løser seg opp med neglen din eller en gummipinne, og fil neglene lett avrundet.
  6. Har du ruglete negler bør du pusse negleplaten lett med en buffer før du påfører en rilleutglattende lakk.
  7. Negleolje tilfører neglen fukt og gjør at fukten holder seg i neglen. Dermed sprekker de ikke opp, og neglelakken sitter bedre på.
  8. Om du vil at lakken skal sitte må du gjøre en god jobb. Bruk både under- og overlakk samt to strøk med farge. Avslutt med en dråpe olje som får lakken til å tørke på en bedre måte, og dermed sitter den også lengre. 
 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Vi gjør oppmerksom på Tone Skipas blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer