Taylor Swift

Sangstjernen Taylor Swift feirer 10 år siden første plate kom ut

Sjekk den stilforvandlingen!

TAYLOR SWIFT: Det er ti år siden sangstjernen slapp sitt første album,og mye har skjedd siden da! Foto: Epa
TAYLOR SWIFT: Det er ti år siden sangstjernen slapp sitt første album,og mye har skjedd siden da! Foto: Epa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har country-yndlingen Taylor Swift (26) 10 årsjubileum. Det er nemlig ti år siden det første albumet til Pennsylvania-jenta kom ut. Da Swift fikk sitt gjennombrudd i 2006 som 16-åring, var stilen hennes ganske så annerledes enn det den er i dag. Men likevel har hun gjennom de ti årene som en av verdens største musikkstjerner klart å holde seg ganske så tro til hva hun selv liker. Og akkurat som stilen til 26-åringen, har også musikken hennes forandret seg gjennom de årene. Swift har nemlig gått fra å være hele verdens country-stjerne med sanger som «Love Story» og «You Belong With Me», til å samarbeide med rapper Kendrick Lamar om en av 2014s hitlåter «Bad Blood». 

Og i og med at Swift har skiftet sjanger i løpet av årene, har dette gjenspeilet seg i antrekkene hennes. Det var en langt søtere og uskyldig sangstjerne vi ble kjent med tilbake i 2006. Noe som så absolutt sier seg selv, da hun bare var 16 år og helt ny i bransjen. Vi så raskt hva slags stil Swift var glad i, og har holdt seg tro til. 50-tallslooken er noe hun har sverget til helt siden 2006, og mange av antrekkene er ofte i fargen rød! Scene- og rød løper-antrekkene hennes har også involvert mye glitter og glamour, enten i form av gallakjoler eller kortere og mer sexy varianter. 

Fasjonabel venninnegjeng

I anledning lanseringen av hitlåten Bad Bood, samlet Swift sammen venninnegjengen sin som ikke består av bare hvem som helst. Denne venninnegjengen har faktisk blitt så kjent at den kalles Taylor Swifts squad (gjeng). Den består av Victoria's Secret-modellene, Gigi Hadid (21), Martha Hunt (27), Lily Aldridge (30), Karlie Kloss (24) og Cara Delevingne (24), skuespillerne Lena Dunham (30) og Jessica Alba (35), og sangerne Zendaya (20), Hailee Steinfeld (19), Ellie Goulding (29) og Selena Gomez (24), og hun fikk i tillegg med seg Grey's Anatomy-skuespiller Ellen Pompeo (46) og supermodell Cindy Crawford (50) til den prisvinnende videoen. Altså; wow. 

Og selv om alle disse navnene var å se i Bad Blood-videoen, betyr ikke det at disse damene bare henger sammen på jobb-basis. Nei, da, Swift er stadig å se sammen med de populære damene, og inviterte alle til en skikkelig fest 4. juli (USAs nasjondaldag). 26-åringen har også vært blant artistene som har opptrådt på den storslåtte undertøysvisningen til Victoria's Secret. Men hun har faktisk gjort det to ganger! Ikke rart at store deler av Swifts vennegjeng kommer fra Victoria's Secrets verden.

04. JULI: Taylor Swift, Ruby Rose, Blake Lively, Uzo Aduba, Cara Delevingne og Gigi Hadid feiret USAs nasjonaldag sammen. Foto: Xposure
04. JULI: Taylor Swift, Ruby Rose, Blake Lively, Uzo Aduba, Cara Delevingne og Gigi Hadid feiret USAs nasjonaldag sammen. Foto: Xposure Vis mer

Mange kjendiskjærester

Det er ikke til å stikke under en stol at Taylor Swift er glad i å ha en kjæreste. Før hun ble kjent skal hun ha datet tre forskjellige gutter, og etter at hun virkelig ble satt på kartet, har listen blitt ganske så mye lengre. Og den inneholder noen svært kjente navn. Du har kanskje hørt om Jake Gyllenhaal (35), Taylor Lautner (24), Harry Styles (22), Joe Jonas (27), John Mayer (39), Calvin Harris (32) og Tom Hiddleston (35)? De fleste forholdene har vart i kort tid, men har likevel klart å bli inspirasjonen til mange av Swifts hit-låter.

Forholdet med Joe Jonas skal ha inspirert henne til å lage «Forever & Always», «Back To December» kom etter bruddet med Taylor Lautner, «Dear John» kommer ikke så overraskende fra forholdet med John Mayer, mens forholdet med Jake Gyllenhaal resulterte i en litt mindre vennlig låt; nemlig «We Are Never Ever Getting Back Together». 

LES OGSÅ: Sophie Elise: - Jeg leter ikke etter drømmemannen eller jenta

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer