Koreansk hudpleie:

Sanja slet med uren hud, så fant hun koreansk hudpleie

Nå har hun sluttet i jobben sin for å satse på dette i Norge!

KOREANSK HUDPLEIE: Sanja Myrås (avbildet) fant løsningen på uren hud i koreansk hudpleie. Foto: Ellen Bui
KOREANSK HUDPLEIE: Sanja Myrås (avbildet) fant løsningen på uren hud i koreansk hudpleie. Foto: Ellen Bui Vis mer
Publisert

Sanja Myrås slet med dårlig hud i tenårene, men det var ikke før hun giftet seg at hun fant svaret på problemene. Fram til da hadde hun prøvd det meste som var å finne på apoteket - både billige og dyre produkter - men ingenting fungerte.

- Jeg ga opp. Endte opp med å bare bruke en sminkeserviett og fuktighetskrem og toppet det hele med masse sminke. Da jeg skulle gifte meg var han som la sminken min helt ærlig og sa at jeg hadde dårlig og dehydrert hud, og at sminken kom til å se elendig ut på meg.

Han spurte om Sanja hadde testet koreansk hudpleie før. Umiddelbart tenkte hun at det ikke var noe for henne, men selv hadde alle hans hudproblemer blitt løst ved hjelp av det.

- Lang historie kort: Det funka og jeg ble frelst.

FØR OG ETTER: Sanja Myrås' hud ble mye bedre etter at hun begynte med koreansk hudpleie. Foto: Privat
FØR OG ETTER: Sanja Myrås' hud ble mye bedre etter at hun begynte med koreansk hudpleie. Foto: Privat Vis mer

Sluttet i jobben

Myrås ble faktisk så engasjert at hun sluttet i jobben sin for å satse 100 prosent på nettbutikken, Skinsecret, med koreansk hudpleie. Responsen har vært enorm og allerede har hun fått mange kunder som har blitt like glad i hudpleien som henne.

Men, hva er egentlig koreansk hudpleie?

- Det er som vanlig hudpleie, bare at det er langt mer omfattende. Hvis det skal sammenlignes med vestlig hudpleie, så er det mer innovativt.

Det kalles K-beauty - en forkortelse for «korean beauty». Mens vi her i Norge ofte holder oss til sminkefjerner og en dagkrem, bruker kvinner i Sør-Korea alt fra sju til 17 hudpleieprodukter daglig.

- Det å være opptatt av hudpleie er i kulturen til koreanerne. Myndighetene spytter inn mye penger så det kan forskes videre på hudpleie, noe som også har gjort at de ligger ti-tolv år foran oss.

VANLIG MED 10 STEG: Ifølge Myrås er det vanlig at kvinner i Sør-Korea bruker alt fra sju til 17 hudpleieprodukter daglig. Foto: Scanpic
VANLIG MED 10 STEG: Ifølge Myrås er det vanlig at kvinner i Sør-Korea bruker alt fra sju til 17 hudpleieprodukter daglig. Foto: Scanpic Vis mer

Blant det som har gitt K-beauty mye oppmerksomhet, er de mange stegene som skal til for en komplett hudpleierutine. Men ifølge Sanja må man ikke bruke ti steg for at det skal funke.

- Mange blir skremt av dette med 10 steg. Derfor starter mange med tre steg og utvider om de ønsker det. Min rutine er alt fra sju til 12 steg - morgen og kveld.

Myrås tipser om å starte med disse fire stegene: rens, behandling (i form av serum eller essens), fukt og beskyttelse (solfaktor).

LES OGSÅ: Slik unngår du grønt (!) hår i ferien

Sanja slet med uren hud, så fant hun koreansk hudpleie

- Hva er det som er så spesielt med ingrediensene?

- Du finner blant annet snegleslim i koreansk hudpleie. Det er faktisk en veldig viktig del. Det blir brukt i vestlig hudpleie og, men ofte blir det kamuflert med et annet navn slik at folk ikke skal tenke «æsj, så ekkelt, det vil jeg ikke bruke».

Snegleslim produserer proteiner, elastin og anti-bakterielle stoffer, som er gunstige for huden. De viktigste fordelene med snegleslim er økt kollagenproduksjon i huden, redusering av rynker og fine linjer, økt fuktighetsnivå, utjevning av arr etter akne og hyperpigmentasjon, og en jevnere hudtone.

Illustrasjonsbilde: Scanpix
Illustrasjonsbilde: Scanpix Vis mer

Myrås legger også til at koreansk hudpleie baseres mye på naturlige ingredienser og ekstrakter, men at noen av produktene inneholder syrer. Hun understreker at det ikke er snakk om syre som ødelegger huden og gjør den mer ømfintlig for solen, men syrer som finnes i planter og frukt.

Da Sanja Myrås gjestet God Morgen, Norge sammen med kosmetisk lege, Rolah Lønning, var Lønning litt skeptisk til trenden.

– Snegleslim vet vi inneholder visse ingredienser som er gode for huden. Det er en del antioksidanter og sukkermolekyler som binder vann slik at man får økt fuktighet. Men det er lite studier på det, så man kan ikke dokumentere 100 prosent for effekten, fortalte Lønning til TV2.

Sheetmask og boblemaske - funker det?

Lønning fortalte også TV2 at sørkoreanerne er opptatt av at ting skal være sensasjonelt. Koreansk hudpleie byr på mange forskjellige produkter og noen av dem har du garantert sett før. Du har masker som er blitt klippet ut til å passe ansiktet ditt, og boblemasken som påføres på huden og deretter skummer seg til.

- Hva er egentlig effekten her?

- På grunn av tøff konkurranse i Sør-Korea, hvor alle hudpleieprodusentene kjemper om oppmerksomheten til kundene, er man nødt til å komme opp med nytenkende og annerledes hudpleie som imponerer. Men det betyr ikke at de lager det kun for å vekke oppmerksomhet, forteller Sanja Myrås.

Tidligere har skjønnhetsekspert Tone Skipa fortalt litt om effekten til boblemasken, og da hadde hun følgende å si om fenomenet:

- Oksygen under trykk er kjent for å få ingredienser til å penetrere bedre ned i huden. Det gir huden energi og får huden til å gløde. Masken gir dermed en dobbeleffekt med leire som har den rensende effekten og oksygen som tilfører huden glød.

Whitening og brightening

Som sagt byr den koreanske hudpleie på mange forskjellige produkter og før reklamerte de mye for «whitening». Noe som skremte bort mange kunder i vestlige land.

- Mange ble redde for produktene som det sto «whitening» på, nettopp fordi flere trodde det handlet om å bleke huden. Derfor byttet sørkoreanerne navnet til «brightening».

Ifølge Myrås er det flere land i Asia som promoterer bleking av huden, men i Sør-Korea handler ikke «brightening» om det.

- Da snakker vi om å redusere pigmentflekker eller kvisearr ved hjelp av naturlige stoffer - som snegleslim!

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktet Adele, Victoria Beckham og Rihanna sverger til

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer