Shoppestopp

Sarah har brukt samme kjole i 100 dager

Nå sverger hun til å ikke kjøpe klær i 2021.

SARAH ROBBINS-COLE: Den amerikanske presten brukte samme kjole i 100 dager. Nå skal hun ha shoppestopp i 2021. Foto: Skjermdump fra Instagram
SARAH ROBBINS-COLE: Den amerikanske presten brukte samme kjole i 100 dager. Nå skal hun ha shoppestopp i 2021. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarah Robbins-Cole (52) avsluttet 2020 med å runde av en utfordring hun hadde hatt med seg selv de siste 100 dagene. I høst bestemte nemlig 52-åringen fra Boston, USA, seg å bruke samme kjole i 100 dager.

Tanken bak det hele var å leve uten fast fashion, altså masseproduserte plagg, og samtidig gjøre sitt for planeten vår.

De 100 dagene er nå forbi, og Robbins-Cole kan konkludere med at denne utfordringen ikke tok vekk noe fra livet hennes.

Til Mirror forteller hun at det heller inspirerte henne til å ta det ett steg videre og ikke kjøpe klær eller tilbehør mellom 1. januar 2021 og 1. januar 2022.

- En på min alder har klær til enhver anledning. Hvis jeg trenger en ballkjole kan jeg børste støv av den fra 1992!

Endret vanene totalt

Det var merket Wool& som startet utfordringen. Den ble skapt for å blant annet vise hvor mye mindre penger man brukte på klær, samt hvor mange færre klesvasker man satt på.

Det var forventet at de skulle delta på eksperimentet skulle bruke kjolen hele dagen. Det eneste tidspunktet på døgnet de ikke trengte å bruke den var på natten. Da kunne de vaske og tørke kjolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer