Shoppestopp

Sarah har brukt samme kjole i 100 dager

Nå sverger hun til å ikke kjøpe klær i 2021.

SARAH ROBBINS-COLE: Den amerikanske presten brukte samme kjole i 100 dager. Nå skal hun ha shoppestopp i 2021. Foto: Skjermdump fra Instagram
SARAH ROBBINS-COLE: Den amerikanske presten brukte samme kjole i 100 dager. Nå skal hun ha shoppestopp i 2021. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarah Robbins-Cole (52) avsluttet 2020 med å runde av en utfordring hun hadde hatt med seg selv de siste 100 dagene. I høst bestemte nemlig 52-åringen fra Boston, USA, seg å bruke samme kjole i 100 dager.

Tanken bak det hele var å leve uten fast fashion, altså masseproduserte plagg, og samtidig gjøre sitt for planeten vår.

De 100 dagene er nå forbi, og Robbins-Cole kan konkludere med at denne utfordringen ikke tok vekk noe fra livet hennes.

Til Mirror forteller hun at det heller inspirerte henne til å ta det ett steg videre og ikke kjøpe klær eller tilbehør mellom 1. januar 2021 og 1. januar 2022.

- En på min alder har klær til enhver anledning. Hvis jeg trenger en ballkjole kan jeg børste støv av den fra 1992!

Endret vanene totalt

Det var merket Wool& som startet utfordringen. Den ble skapt for å blant annet vise hvor mye mindre penger man brukte på klær, samt hvor mange færre klesvasker man satt på.

Det var forventet at de skulle delta på eksperimentet skulle bruke kjolen hele dagen. Det eneste tidspunktet på døgnet de ikke trengte å bruke den var på natten. Da kunne de vaske og tørke kjolen.

Sarah Robbins-Cole opprettet Instagram-kontoen @thisdressagain, hvor hun dokumenterte de 100 forskjellige antrekkene hun brukte disse 100 dagene.

Til KK forteller Robbins-Cole, som til daglig jobber som prest ved et universitet, at den svarte kjolen hun valgte ut passet bra til både jobb og avslappende dager hjemme.

- Før utfordringen skiftet jeg antrekk hver eneste dag. I tillegg trener jeg fem-seks ganger i uken, så jeg skiftet også til treningstøy i tillegg, sier Robbins-Cole og legger til at hun ikke trente i ullkjolen sin i løpet av de hundre dagene.

Det ble også utfordrende da høsten 2020 i Boston bød på mange varme dager. Visse dager nådde hele 30 varmegrader, og siden hun ikke kunne møte studentene på skolen grunnet pandemien, gikk hun flere turer med dem - selvfølgelig iført ullkjolen.

- Det hendte at vi gikk to mil i løpet av en dag. Da var det utfordrende å ha på seg kjolen. Utrolig nok luktet ikke kjolen noe. Tro meg - jeg spurte familien min. Ull er et fantastisk materiale!

Skal ikke shoppe i 2021

Nå er 2021 her og Sarah Robbins-Cole har bestemt seg for å fortsette med en utfordring - bare en litt annerledes en.

- Jeg har bestemt meg for å ikke shoppe i 2021. Hverken klær, sko eller tilbehør, sier amerikaneren og legger til at det kan hende hun må bytte ut joggeskoene sine på et tidspunkt.

Skal det kjøpes noe dette året, er det nemlig bare nødvendigheter. Det å slutte å ha shopping som en hobby var blant det som hjalp Sarah Robbins-Cole til å slutte å handle klær.

Hun tipser også de som ønsker å gjøre det samme om å unngå de lokkende annonsene på sosiale medier.

- Prøv å ikke åpne dem, og resirkulere alt av reklame som kommer i posten.

- Hvordan tror du klesskapet ditt ser ut om et år?

- Det vil nok se ganske likt ut. Jeg skal definitivt rense garderoben for klær jeg ikke bruker og fikse de plaggene jeg elsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer