Burberry

Se alle bildene fra visningen til Burberry

Det britiske motehuset slenger seg på «see now - buy now»-trenden og viser en kolleksjoner som overrasker OG imponerer.

BURBERRY: Det britiske motehuset viste en helt ny side av seg selv under London Fashion Week. Foto: AP
BURBERRY: Det britiske motehuset viste en helt ny side av seg selv under London Fashion Week. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gleder oss alltid til moteukene og akkurat nå er det London som står for tur. Og det betyr at designere som Mulberry, J.W. Anderson og Burberry skal vise frem sine kolleksjoner - noe vi alltid gleder oss. Alle disse tre steller alltid i stand noe bra, enten det er i form av et skikkelig show eller viser frem utrolig kule plagg og tilbehør vi har lyst på NÅ.

Men så er det det med «nå» som er litt av problemet. Mange av motehusene velger nemlig å gjøre litt om på det gamle, altså det å vise vårkolleksjoner på høsten, og motsatt. Såkalte «see now - buy now»-kolleksjoner. Ja, det er fint å vise frem kolleksjoner du kan shoppe rett av catwalken, noe Tommy Hilfiger (OG Moods Of Norway) har gjort et par sesonger, men samtidig blir det bare så forvirrende. Kanskje det kun er for meg som journalist som stadig skal oppsummere moteukene. Men når noen velger å holde seg til det gamle opplegget, mens andre gjør noe nytt, blir det litt forvirrende i lengden. 

Men Burberry har faktisk valgt å kalle sin kolleksjon for noe helt annet - nemlig «February Collection». Altså en egen kolleksjon som gjelder for februar måned, eller? Kan vi forvente å se 12 kolleksjoner dette året? Stylist Nathalie Helgerud sier til KK.no at dette «see now - buy now»-konseptet kan være lurt for skandinaviske merker.

- Dette konseptet er nok mer ment for dem som ønsker å være tidlig ute med merkeklær. For meg er det ikke så viktig å kunne kjøpe noe med en gang, men dette systemet kan være noe for de skandinaviske merkene. Folk ønsker gjerne å kjøpe det de akkurat så på Instagram, så på den måten er det lurt, sier Helgerud.

LES OGSÅ: Modellene i Tommy Hilfigers-kampanje er nok ikke et tilfeldig valg

En ny side

Det vi derimot satte veldig pris på ved visningen til Burberry, var den nye looken designer Christopher Bailey viste frem. Flere i redaksjonen sa til og med «wow, er dette Burberry?». Og dersom det du kjennetegner Burberry med er lange trenchkåper med det klassiske, rutete printet på innsiden, er det ikke det du kommer til å få se nå.

Helgerud sier hun elsket stylingen i denne visningen, og at den var så mye mer leken og inspirerende enn tidligere.

- Den var ikke så «preppy» som det Burberry er kjent for, og vi har sett en trend i at ting kanskje bør være litt mer «edgy». Jeg er hvert fall ute etter plagg som gjør litt ut av seg - er så lei av at en genser bare skal være en genser. Burberry viser her med denne kolleksjonen at de følger med i tiden og at de vil være et av de ledende trendmotehusene. 

Og vi er så enig! I denne kolleksjonen er absolutt en genser mer enn en genser - selv om genseren faktisk er i fokus. Vi falt spesielt pladask for måten de hadde stylet en hvit skjortekjole med en strikkagenser med en arm over. Så enkelt, men så kult! Du kan se bildene fra visningen under, samt alle stjernene som møtte opp for å se den nye kolleksjonen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer