Erdem x H&M:

Se bildene fra samarbeidskolleksjonen til Erdem og H&M

- Det føles så godt å tenke på at de som ikke er så kjent med arbeidet mitt fra før av, nå kan bli det, forteller Erdem Moraliouglu til KK.no.

ERDEM x H&M: Nederst i saken finner du bilder av alle plaggene - med priser! FOTO: Michal Pudelka
ERDEM x H&M: Nederst i saken finner du bilder av alle plaggene - med priser! FOTO: Michal Pudelka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den her! Samarbeidskolleksjonen til den svenske kjedebutikken H&M og den britiske luksusdesigneren Erdem. Et samarbeid vi har sett så fram til siden nyheten ble sluppet for tre måneder siden. Erdem er nok ikke like kjent som H&Ms tidligere designsamarbeid som Balmain og Alexander Wang, men det betyr ikke at kolleksjonene til den britiske designeren ikke er slående vakre.

For det er nettopp det de er! Romantiske og feminine, og noe som kan passe for svært mange. I en mail til KK.no forteller designeren Erdem Moraliouglu at han har designet plagg som kan brukes av flere generasjoner.

- Det føles så godt å tenke på at de som ikke er så kjent med arbeidet mitt fra før av, nå kan bli det, forteller Erdem Moraliouglu i en mail til KK.no.

- Hvordan er denne kolleksjonen sammenlignet med dine egne? H&M er jo et budsjettvennlig merke - har dette vært en utfordring for deg?

- Det var stor forskjell! Når jeg designer mine egne kolleksjoner, er hver kolleksjon mye mer avgrenset. Tilnærmingen til denne H&M-kolleksjonen er mye bredere. Den handler om en vennegjeng på en engelsk herregård som blander garderobene sine og bruker det på sin egen måte.

LES OGSÅ: Nå gjør disse buksene et comeback

Kjenner du igjen modellen?

Selv om vi storkoste oss med å kikke gjennom kampanjebildene til kolleksjonen, tatt av Michal Pudelka, var det ikke bare klærne som stjal vår oppmerksomhet. Som Erdem Moraliouglu forteller, skal kolleksjonen fortelle en historie om en vennegjeng på en engelsk herregård, men ser du hvem som er en del av denne vennegjengen?

Det er nemlig norske Ruby Dagnall (17)! Mange kjenner henne nok kanskje igjen fra suksess-serien «Skam» hvor Dagnall spilte rollen som «Emma». I år vant hun også «Beste kvinnelige skuespiller» under Amandaprisutdelingen i Haugesund i august. Det for hovedrollen i filmen «Rosemari». Men nå er hun altså aktuell som modell for samarbeidskolleksjonen til Erdem og H&M. Så gøy!

LES OGSÅ: Ruby Dagnall gjør enorm suksess, men valgte å slutte på Nissen: - Det ble litt sånn Skam-reality å gå der

ERDEM x H&M: Norske Ruby Dagnall (i front) og tre andre modeller poserer for fotograf Michal Pudelka i samarbeidskolleksjonen til britiske Erdem og svenske H&M. Foto: Michael Pudelka
ERDEM x H&M: Norske Ruby Dagnall (i front) og tre andre modeller poserer for fotograf Michal Pudelka i samarbeidskolleksjonen til britiske Erdem og svenske H&M. Foto: Michael Pudelka Vis mer

- Uten tvil den sterkeste samarbeidskolleksjonen

Selv om Erdem kanskje er mindre kjent, mener KKs utgavesjef Stine Therese Strand at dette er det sterkeste samarbeidskolleksjonen H&M har hatt så langt.

- Det er nesten umulig å plukke ut plagg som kommer til å bli hengende igjen på salgsstativene, for her er det så mange godbiter! Personlig kunne kjøpt 15 ting fra kolleksjonen uten å blunke, så det blir vanskelig å velge hva man skal gå for. Med tanke på hvor mange og forseggjorte detaljer klærne har, synes jeg prisnivået er holdt veldig fornuftig. Dette er uten tvil den sterkeste samarbeidskolleksjonen til H&M, etter min mening, sier Strand og fortsetter:

- Sammenlignet med Balmain-kolleksjonen H&M hadde for to år siden, får du så mye mer for pengene her! Balmain hadde en skikkelig hype med hele Kardashian-klanen som forgudet merket, så de fikk mye «gratis» sånn sett. Erdem er langt mindre kjent blant folk flest, og må derfor levere en mye sterkere kolleksjon enn flere av sine forgjengere for å matche populariteten.

LES OGSÅ: Støvlettene du trenger denne høsten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer