Rooney Mara

Se, de ligner!

Skal spille Audrey Hepburn i ny film.

SOM TO DRÅPER VANN: Rooney Mara (t.h) skal spille Audrey Hepburn i ny film. FOTO: NTB
SOM TO DRÅPER VANN: Rooney Mara (t.h) skal spille Audrey Hepburn i ny film. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hun fikk sitt store gjennombrudd i The Girl with the Dragon Tattoo – filmen som er basert på bestselgeren Menn som hater kvinner av Stieg Larsson. Nå får Rooney Mara nok en uforglemmelig rolle som skuespiller og moteikon Audrey Hepburn i en ny film om henne.

Det er Call Me by Your Name-regissør Luca Guadagnino som står bak filmen som skal ta for seg Hepburns liv og levne. Detaljene rundt manuset er foreløpig ikke kjent, men Vogue spekulerer i om filmen ikke tar opp tråden etter dokumentaren Audrey fra 2020 som følger skuespilleren fra barndommen under andre verdenskrig og opp til hennes karriere i Hollywood på 50-tallet.

Motemagasinet mener den nye filmen også kan komme til å ta for seg historien bak hennes mest kjente filmer som Funny Face, Breakfast at Tiffany's og My Fair Lady, hennes romanser med Mel Ferrer, Andrea Dotti og Robert Wolders og hennes arbeid som UNICEF-ambassadør.

IKONISK: Audrey Hepburn i filmen Breakfast at Tiffany's. FOTO: NTB
IKONISK: Audrey Hepburn i filmen Breakfast at Tiffany's. FOTO: NTB Vis mer

Audrey Hepburn gikk bort i en alder av 63 år i 1993. Innen da hadde hun rukket å bli en av Hollywoods aller største skuespillere noensinne. Hun fikk sitt store gjennombrudd i filmen Roman Holiday i 1953, og spilte senere i klassikere som Breakfast at Tiffany's og My Fair Lady.

Hepburn har også fått tittelen moteikon, og bar den udiskutabelt mest kjente «lille sorte» signert motedesigner Hubert de Givenchy i filmen Breakfast at Tiffany's.

Rooney Mara på sin side er også blitt en Hollywood-yndling (og en motefavoritt). Hun startet karrieren i en rekke tv-serier, og hadde første store filmrolle i Youth in Revolt i 2009. Hun har også spilt i storfilmer som The Social Network og The Girl with the Dragon Tattoo. Hun er for øyeblikket aktuell i Guillermo del Toro-filmen Nightmare Alley.

PÅ PREMIERE: Rooney Mara på premieren av filmen Nightmare Alley i New York. FOTO: NTB
PÅ PREMIERE: Rooney Mara på premieren av filmen Nightmare Alley i New York. FOTO: NTB Vis mer

Motefilm-bonanza

En tv-serie om Hepburn skal også være på trappene. Bak står Jaqueline Hoyt kjent fra suksesserier som The Good Wife, The Leftovers og The Underground Railroad.

Det mangler ikke akkurat på motefilmer og -serier om dagen. Både Versace og Halston ligger begge fortsatt på Netflix. Emily in Paris er aktuell med sin andre sesong. Sex and the City-oppfølgeren And Just Like That... splitter fansen og Lady Gaga fikk prisen for Beste kvinnelige skuespiller for sin innsats i rollen som Patrizia Reggiani i House of Gucci under nattens Golden Globes.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer