Sko

Se de norske drømmeskoene

Jimmy Choo har fått en konkurrent i Ingunn Birkeland.

NORGES NYE SKODRONNING: Ingunn Birkeland er kjent for sine skreddersydde kjoler og det populære jeansmerket DONGERIosl, men også møbler og billedkunst. Nå har hun også lansert en skokolleksjon som er en drøm for alle skofrelste kvinner. Foto: Per Ervland
NORGES NYE SKODRONNING: Ingunn Birkeland er kjent for sine skreddersydde kjoler og det populære jeansmerket DONGERIosl, men også møbler og billedkunst. Nå har hun også lansert en skokolleksjon som er en drøm for alle skofrelste kvinner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Norge har fått sin egen Jimmy Choo og Manholo Blanik. Hadde Carrie Bradshaw fra «Sex og singelliv» vært her, ville hun forsynt seg av hele skoparken.

På hver sin melketurkise skoeske står sukkertøyfargede platåpumps på rekke og rad. Trukket i silke, pyntet med silkebånd og dyppet i lakk og lær er de en drøm for enhver skofrelst fashionista.

Bak kolleksjonen, som lanseres under Oslo Fashion Week, står den norske designeren Ingunn Birkeland.

Hun er kjent for sine skreddersydde kjoler og det populære jeansmerket DONGERIosl, men også møbler og billedkunst. Nå har hun også blitt skodronning.

For skoelskere

Målgruppen er mote- og kvalitetsbevisste kvinner, som ser på sko som sine beste venner. Tidkrevende og detaljerte teknikker kjennetegner varemerket.

- Jeg har lagt vekt på gode sko som vi faktisk kan gå i, med god lest, to centimeter platå foran og skum i sålen, sier Birkeland til KK.no.

Og hvis føttene likevel skulle lide etter 12 timer på dansegulvet, har Birkeland også matchende ballerinasko i smørmykt skinn å by på. Disse kan man ha i vesken, og bytte til i løpet av kvelden.

SE DE FANTASTISKE SKOENE HER:
- Hvordan skal vi bruke dem?

- Hvis man ikke er så vågal av seg, er de svarte platåpumpsene perfekte. Hvis man går for fargerike sko, kan man ellers tone ned resten av antrekket, tipser Birkeland.

På spørsmål om hvilke sko hun tror blir bestselgeren, trekker hun fram de lilla semskede pumpsene hun selv har på seg.

Hennes personlige favoritt er imidlertid kolleksjonens kunstverk - de håndflettede skoene i mynte, fersken, korall og purpur.

Dette bør du vite om skoene

Skoene koster fra 1800 til 3000 kroner, og skal selges hos skomaker Dagestad i Josefinesgate og i designer Cecilie Mellis butikker. De kan også bestilles direkte fra Ingunn Birkeland.

De høyeste har hæler på 13 centimeter, men platået foran kompenserer på komforten. De er laget i skinn, lakk, tyll og silkebånd, og er satt sammen i ulike fargekombinasjoner.

Kolleksjonen består for det meste av høyhælte sko, men også et par ballerinamodeller.
INGUNNS BIRKELANDS PERSONLIGE FAVORITT: - Disse har jeg håndflettet selv, sier designeren til KK.no. Foto: Per Ervland
INGUNNS BIRKELANDS PERSONLIGE FAVORITT: - Disse har jeg håndflettet selv, sier designeren til KK.no. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer