Oscar

Se de utrolige før- og etter-bildene!

8 smellvakre Hollywood-stjerner endret seg totalt for filmroller.

KJENNER DU DEM IGJEN?: Er du ute etter den gjeve Oscar-statuetten, kan det lønne seg å spille en rolle der du er litt mindre pen enn vanlig... Foto: All Over Press
KJENNER DU DEM IGJEN?: Er du ute etter den gjeve Oscar-statuetten, kan det lønne seg å spille en rolle der du er litt mindre pen enn vanlig... Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ja, lønner det seg å spille roller der du ser helt vanlig ut, og kanskje ikke er like pen som du pleier? Kanskje du gjør som Robert De Niro i rollen som Jake La Motta i «Raging Bull» fra 1980, og går opp 50 kilo?

Vel, ikke sjelden drysser det Oscar-statuetter på de som lar Hollywood-masken falle og bytter ut vaskebrettet med en kvapsete ølmage.

Og enhver skuespiller med respekt for seg selv vil gjerne spille såkalte stygge roller for å få anerkjennelse og prestisje. Og ofte lykkes de svært godt - men ikke alltid. For det skal mer til enn en protesenese, krusete tørt hår og gusten sminke i livets rolle.

«Cake» (premiere 27. mars)

Vi er vant til å se henne nysminket og fresh, med perfekt fønet hår, men i rollen som Claire i «Cake» har Jennifer Aniston (45) fett hår, masse arr og hovne øyne. Med andre ord alt som skal til for en Oscar-nominasjon?

Skuffelsen skal derfor ha vært stor da «Friends»-stjernen likevel ikke ble nominert, men hun kan trøste seg med nominasjoner til både SAG-awards, Critics Choice og Golden Globe, selv om filmens anmeldelser har vært lunkne.

- Til tross for Anistons rolle som en bitchy og suicidal kvinne med konstante smerter, står ikke prestasjonen helt i stil, skriver The Guardian.

ALT FORANDRES ETTER EN BILULYKKE: Jennifer Anistons rollekarakter Claire er en misfornøyd og sterkt plaget kvinne. Foto: All Over Press
ALT FORANDRES ETTER EN BILULYKKE: Jennifer Anistons rollekarakter Claire er en misfornøyd og sterkt plaget kvinne. Foto: All Over Press Vis mer

I filmen treffer vi Claire etter en bilulykke, med arr i ansiktet og konstante smerter i ryggen og beina. Ikke minst er hun stort sett i dårlig humør, har kort lunte og en hodepine som aldri gir slipp.

Hun sover ikke, har ikke sympati for noen og har det aldri gøy. Etterhvert orker heller ikke de rundt henne, som ektemannen og terapeuten, å ha noe med henne å gjøre.

«Monster» (2003)

I «Monster» spiller Charlize Theron (41) rollen som Aileen Wuornos, en prostituert som ble henrettet i Florida i 2002, for å ha drept seks menn.

Hvordan hun forberedte seg til rollen? Jo, hun skal ha spist masse potetgull. Og med protese i ansiktet, skjeve gule tenner og masse fregner, gikk hun fra å være Hollywood-Charlize til en hardt belastet kvinne på lerretet. Noe hun fikk en velfortjent Oscar for året etter.

FRA CHARLIZE TIL AILEEN: Skuespilleren var nesten ikke til å kjenne igjen i Monster (2003), og vant en velfortjent Oscar for sin prestasjon. Foto: All Over Press
FRA CHARLIZE TIL AILEEN: Skuespilleren var nesten ikke til å kjenne igjen i Monster (2003), og vant en velfortjent Oscar for sin prestasjon. Foto: All Over Press Vis mer

- Charlize Theron har hatt årets mest fantastiske makeover, skrev New York Times-anmelder Stephen Holden da filmen kom.

Og Therons medspiller i filmen, Christina Ricci, hadde dette å si:

- Det finnes ikke nok proteser i hele verden for å redde en dårlig skuespillerprestasjon, og hun (Charlize) er helt utrolig i denne filmen!

«The Hours» (2003)

For å få Nicole Kidman (47) klar for en dag på filmsettet i «The Hours», som forfatteren Virginia Woolf, tok det sminkørene minst tre timer. Å få neseprotesen på plass var nesten det aller mest krevende. Og skuespilleren var så og si ugjenkjennelig.

Om hun fikk Oscar? Selvsagt! Filmen, som er basert på romanen The Hours av Michael Cunningham, var nominert i ni kategorier, og Kidman fikk velfortjent prisen for beste kvinnelige hovedrolle.

NESEPROTESEN TOK LANG TID Å FÅ PÅ PLASS: Nicole Kidman vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Virginia Woolf i filmen The Hours i 2003. Foto: All Over Press
NESEPROTESEN TOK LANG TID Å FÅ PÅ PLASS: Nicole Kidman vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Virginia Woolf i filmen The Hours i 2003. Foto: All Over Press Vis mer

«Transamerica» (2005)

Felicity Huffman (52) har fått mye skryt for sin rolle som Bree, som skal ta en kjønnsoperasjon fra mann til kvinne. Bree har det ikke så lett, all den tid hun prøver å finne seg selv, og det blir ikke lettere når hun får en telefon fra en gutt som sier han er hans sønn.

Huffman spiller glitrende i denne rollen, og ble også nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, men måtte se seg slått av Reese Witherspoon, som vant for sin rolle som June Carter i «Walk the Line.»

GJENNOMGÅR EN KJØNNSOPERASJON: Felicity Huffman gjør sin livs rolle som Bree i Transamerica. Foto: All Over Press
GJENNOMGÅR EN KJØNNSOPERASJON: Felicity Huffman gjør sin livs rolle som Bree i Transamerica. Foto: All Over Press Vis mer

«Being John Malkovich» (1999)

Vi har sett henne med sæd i håret i «Alle elsker Mary» og som blond filmprodusent i «The Holiday».

I Spike Jonze' film «Being John Malkovich» fra 1999, har Cameron Diaz (42) derimot en noe mer lurvete og fluffy sveis. Hun er også konstant blank i ansiktet, og er faktisk nesten ikke til å kjenne igjen.

Filmen ble nominert til tre Oscar-priser: beste regissør, beste kvinnelige birolle og beste originalmanus.

SJEKK DE FUZZY KRØLLENE: Ja, Cameron Diaz har fett hår og krøller i Being John Malcoviv. Foto: All Over Press
SJEKK DE FUZZY KRØLLENE: Ja, Cameron Diaz har fett hår og krøller i Being John Malcoviv. Foto: All Over Press Vis mer

«Girl, Interrupted» (1999)

I denne filmen treffer vi en gjeng med jenter på Claymoore Hospital, som ikke har det så veldig bra, deriblant Lisa Rowe, som spilles av Angelina Jolie.

Se de utrolige før- og etter-bildene!

Hun er sosiopat, og er flink til å manipulere de rundt seg, enten ved å være veldig snill eller veldig slem mot dem. Hun er blek, mørk under øynene og ustabil, og mange mener at rollen ble hennes gjennombrudd, og ga henne Oscar for beste kvinnelige birolle.

«Nanny McPhee» (2005)

Skuespiller Emma Thompson har blitt nominert til Oscar en rekke ganger, og vant den gjeve statuetten i 1996, for filmatiseringen av Jane Austens «Sense and Sensibility», der hun spilte hovedrollen som Elinor Dashwood.

I barnefilmen «Nanny McPhee» fra 2005 ga hun riktignok alt, med både løstann (den eneste hun hadde) og porete fjes, men her vanket det altså ingen pris.

MED OG UTEN TENNER: Emma Thompsen vant ingen Oscar-statuett for sin rolle i Nanny McPhee, men det stod likevel ikke på innsatsen. Foto: All Over Press
MED OG UTEN TENNER: Emma Thompsen vant ingen Oscar-statuett for sin rolle i Nanny McPhee, men det stod likevel ikke på innsatsen. Foto: All Over Press Vis mer

«Gimme Shelter» (2013)

Selv om mange mente Vanessa Hudgens gjorde en glitrende innsats i rollen som Apple i «Gimme Shelter», ble det dessverre ingen Oscar-nominasjoner, til tross for stjernens totale forvandling i filmen.

Filmen, som er skrevet og regissert av Ronald Krause, er basert på en sann historie om en gravid tenåring (Apple), som rømmer fra sin ustabile narkomane mor. Hun flytter hjem til faren, uten at ting blir så veldig mye bedre, og kræsjer bilen til en hallik. Til slutt havner hun på et hjem for unge mødre.

SPILLER EN GRAVID TENÅRING PÅ RØMMEN: Vanessa Hudgens er nesten ikke til å kjenne igjen i Gimme Shelter (2013). Foto: All Over Press
SPILLER EN GRAVID TENÅRING PÅ RØMMEN: Vanessa Hudgens er nesten ikke til å kjenne igjen i Gimme Shelter (2013). Foto: All Over Press Vis mer

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer