Met-gallaen:

Se de ville antrekkene fra Met-gallaen

Supermodell Iman (66) overrasket alle.

GIKK FOR GULL: Supermodell Iman (66) imponerte alle på den røde løperen under årets Met-galla. FOTO: NTB
GIKK FOR GULL: Supermodell Iman (66) imponerte alle på den røde løperen under årets Met-galla. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Met-gallaen går «alltid» av stabelen «The First Monday in May», altså natt til den første tirsdagen i mai norsk tid.

Det var helt til koronapandemien stakk kjepper i hjulene for tradisjonen som samler verdens moteelite til motebransjens svar på Oscar-utdelingen.

Mens fjorårets Met-galla ble avlyst, ble årets utgave utsatt med fire måneder. Natt til tirsdag var det endelig duket for motefesten der noen av verdens største stjerner igjen inntok den røde løperen.

Som vanlig er det Vogue-sjef Anna Wintour som er vertinne for den årlige innsamlingsgallaen til støtte for Metropolitan Museum of Arts' moteavdeling. Sammen med et stjernelag bestående av Timothée Chalamet, Billie Eilish, Naomi Osaka og Amanda Gorman ledet hun motegallaen som for aller første gang ble livestreamet til de tusen hjem.

Årets tema er «American Independence». Det er også utgangspunktet for to ulike utstillinger: Høstens «In America: A Lexicon of Fashion» i anledning moteavdelingens 75-årsjubileum og «An Anthology of Fashion» som åpner neste år i forbindelse med neste års Met-galla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer