Sko

Se høstens sko fra Aldo

Nagler, semsket skinn, ridestøvler og frynser - her er de hotteste trendene!

STOLT: Silje Brøter Olsen hos Aldo er begeistret av høstens skotrender og har blant annet dette å by på: frynser, semsket skinn, ankelboots, nagler, ridestøvler og glamorøse detaljer som glitter og leopardmønster. Foto: Per Ervland
STOLT: Silje Brøter Olsen hos Aldo er begeistret av høstens skotrender og har blant annet dette å by på: frynser, semsket skinn, ankelboots, nagler, ridestøvler og glamorøse detaljer som glitter og leopardmønster. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er snart på tide å pakke vekk sandalene og finne fram sko som passer bedre i kaldere vær. Endelig, vil noen si, for bevares så mange fine boots, støvletter, ankelboots og ridestøvler vi får se i år.

LES OGSÅ: Husk dette før du legger vekk sommerskoene

Slik blir høsten

KK.no besøkte Aldo i Torggata midt i Oslo sentrum. Og det er ingen tvil om hva som blir de største trendene hos akkurat denne – og en rekke andre skokjeder, i høst – nemlig nagler, semsket skinn, ankelboots og høye støvletter.

Silje Brøter Olsen, brand manager i Aldo i Norge og Sverige, gir oss et mer detaljert innblikk.

Her er de største trendene:


NAGLER: De finnes på alt fra ankelboots og militærstøvler til pumps og ballerinasko. Foto: Per Ervland
NAGLER: De finnes på alt fra ankelboots og militærstøvler til pumps og ballerinasko. Foto: Per Ervland Vis mer
FRYNSER: De myke, semskede, mokasinaktige skoene ser vi bare en liten stund til, i overgangen fra sommer til høst. Foto: Per Ervland
FRYNSER: De myke, semskede, mokasinaktige skoene ser vi bare en liten stund til, i overgangen fra sommer til høst. Foto: Per Ervland Vis mer

Nagler

– Det er ikke noen tvil. Det er nagler! Og det blir ganske mye mer nagler enn det vi først hadde trodd, svarer hun på vårt spørsmål om hva som vil prege høsten i skohyllene.

(Saken fortsetter under bildet.)For å ta vare på de nye nagleskoene/støvlettene, bør du alltid spraye dem med impregneringsspray.

– Du må bruke skopleieprodukter. Men en impregneringsspray vil jo ikke feste naglene noe bedre, så du er avhengig av at skoen er godt konstruert, sier Brøter Olsen.

Hos Aldo er noen av naglene limt og andre festet gjennom skinnet. Uansett skal de tåle normal bruk uten å falle av. Opplever du likevel at noen av naglene løsner, er beskjeden klar:

– Ta dem med tilbake til butikken. Da er det en produksjonsfeil, sier Brøter Olsen.

Du finner naglene på alt fra ankelboots, miltærstøvler og ridestøvler til pensko og ballerinasko, og de kommer i en rekke ulike finisher og størrelser – og mengder.

LES OGSÅ: Gina Tricot lanserer sin første skokolleksjonFrynser

En annen trend som gjelder akkurat nå, men som kanskje vil dabbe av utover høsten, er frynsete mokasiner.

– Her ser vi semsket skinn, tynnere såler og en myk mokasinfølelse med frynser i en litt indianerinspirert stil, forklarer Brøter Olsen:

– Dette ser vi nå og tidlig i høst i det vi kaller en «transitional periode», altså i overgangen fra sommer til høst, sier hun.

LES OGSÅ: Vant retten til røde såler

RIDESTØVLER: De klassiske, høye støvlene holder leggene litt varmere, enten du velger et par i rent skinn eller en kombinasjon av skinn og semsket skinn. Sko hos Aldo ligger i tre ulike klasser. Sko koster mellom 599 og 1099 kroner. Ankelboots ligger på mellom 799 og 1199 kroner, mens de høye støvlettene koster mellom 1299 og 1699. Foto: Per Ervland
RIDESTØVLER: De klassiske, høye støvlene holder leggene litt varmere, enten du velger et par i rent skinn eller en kombinasjon av skinn og semsket skinn. Sko hos Aldo ligger i tre ulike klasser. Sko koster mellom 599 og 1099 kroner. Ankelboots ligger på mellom 799 og 1199 kroner, mens de høye støvlettene koster mellom 1299 og 1699. Foto: Per Ervland Vis mer

Høye støvletter

Selv om vi kanskje ikke har så lyst til å tenke på det riktig ennå, er det ingen tvil om at vi ha noen lange måneder med snø, slaps, kulde og is her i landet.

Det krever sin sko – eller sin støvel, egentlig. De må ha godt feste, tåle både snø, regn og slaps og helst holde føttene tørre.

Boots er for eksempel et godt alternativ, og det ser vi mye av hos Aldo og andre skokjeder.

(Saken fortsetter under bildet.)– Den klassiske ridestøvelen er tilbake, selv om den aldri har vært helt ute i Norge, sier Brøter Olsen.

Hun forklarer at selv om denne klassiske støvletten går inn og ut av motebildet, er den alltid populær i Norge, nettopp på grunn av vær- og føreforholdene våre.

De har allerede fått inn støvler med varmt fôr, men dette vil du selvsagt se mer av seinere utover høsten.

SEMSKET: Semskede ankelboots i farger som brunt, beige, grått, sennepsgult, blått og svart er populært. Foto: Per Ervland
SEMSKET: Semskede ankelboots i farger som brunt, beige, grått, sennepsgult, blått og svart er populært. Foto: Per Ervland Vis mer

Semskede ankelboots

Også semsket skinn er en stor trend nå. Akkurat som med nagletrenden, ser vi det på alle slags sko: ankelboots, ridestøvler, pensko og ballerinasko.

Likevel er trenden aller størst på ankelboots, som gjerne har en litt kraftig hæl i en mer moderat høyde. Det gjør dem perfekte for norske forhold, siden skoene blir mer stødige og bedre å gå i.

(Saken fortsetter under bildet.)– Men vi ser fortsatt de mer Jeffrey Campbell-inspirerte ankelbootsene også, sier Brøter Olsen.

De viktigste fargene i høst er helt klart svart og brunt, gjerne i toner som går over mot gult, men vi ser også mange varianter av lysere skinn, gjerne i beige eller grått. I tillegg kommer det ankelstøvler og boots i blått, sennepsgult og høstens største trendfarge, burgunder.

Se bilder av noen av høstens sko hos Aldo her:Se også etter dette:


 • Militærboots: – Militærinspirerte boots og den litt røffe militærlooken fortsetter.

 • Glitter: – Det er litt typisk Norge, egentlig. Vi er veldig glad i glitter. Både sko og støvler med glitterdetaljer er veldig populære. Kanksje vi har blitt mer jålete? Jeg håper det! sier hun.
 • Pensko: – Her skal det skinne!
 • Leopard: – Leoparden gir seg ikke, men blir litt mer sofistikert. Vi ser fortsatt hele leopardpumps, men også ankelboots med detaljer eller hæler i leopardmønster.
 • Ballerina: – Ja, de fortsetter utover høsten, så vi håper været holder. Det er jo så komfortabelt å gå med.

 • Strikk: – Strikk i siden på ankelbootsene har tatt litt over for glidelåsen.
 • Tilbehør: – Clutchene er mindre enn i fjor. De veldig store konvoluttveskene er litt ute.

 • Flere av høstens skotrender

  Spisse: Vi ser fortsatt mye av den spisse skotuppen, så det er ingen grunn til å rydde disse ut av garderoben.

  Røffe: Røffe boots og støvler kan dempe et feminint antrekk og gjøre helheten mer rocka. Tenk søt blomsterkjole og røffe støvler. Dødskult!

  Sporty: Akkurat som de røffe bootsene, kan et par sporty sko være veldig fint for å tone ned et preppy eller veldig søtt antrekk. Prøv fotside skjørt til flate turnsko eller kilehæljoggeskoen med borrelås.

  Maskulint: De flate oxfordskoene forsvinner ikke, og også disse skaper en fin kontrast til søtere antrekk. Dessuten er de kjempefine til skinny jeans og boyfriendbukser.

  Få lekre kjøpetips nedenfor:  RØFF: Militærinspirerte støvler kommer i både brunt og svart og er perfekte for å rocke opp et antrekk. Dessuten er de praktiske og gode å gå i. Foto: Per Ervland
  RØFF: Militærinspirerte støvler kommer i både brunt og svart og er perfekte for å rocke opp et antrekk. Dessuten er de praktiske og gode å gå i. Foto: Per Ervland Vis mer
  STRIKK: Strikk erstatter glidelås i siden på en del av høstens modeller. Foto: Per Ervland
  STRIKK: Strikk erstatter glidelås i siden på en del av høstens modeller. Foto: Per Ervland Vis mer

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer