Filippa K

Se høydepunktene fra Filippa K

Avslappet, feminint og naturlige materialer.

FILIPPA K: Presenterte en kolleksjon som var avslappet og feminin med fokus på naturlige materialer.  Foto: Stockholm Fashion Week
FILIPPA K: Presenterte en kolleksjon som var avslappet og feminin med fokus på naturlige materialer. Foto: Stockholm Fashion Week Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Under Stockholm Fashion Week i forrige uke, viste Filippa K vår- og sommerkolleksjonen for 2016, som var inspirert av det avslappede og solrike L.A.

Antrekkene var casual og feminine, hvor fokuset var på naturlige materialer med interessante overflater i ulike bomullsblandinger, silke, organisk bomullstrikk og skinn.

LES OGSÅ: Forny antrekket med plagg du allerede har 

Fargene hadde ulike nyanser av hvitt og klassisk khaki. Vi så også rødtoner i alt fra en sart varm variant til den dype vinrøde. Den mørke sorte tonen var også representert på catwalken.

FILIPPA K: Skinnjakker prydet catwalken i dyp burgunder og dramatiske svarte toner.  Foto: Stockholm Fashion Week
FILIPPA K: Skinnjakker prydet catwalken i dyp burgunder og dramatiske svarte toner. Foto: Stockholm Fashion Week Vis mer

Vi møtte Filippa Ks sjefdesigner, Nina Bogstedt, for en prat om den nye kolleksjonen.

Hva er inspirasjonen bak kolleksjonen?

- For å hente inspirasjon til nye kolleksjoner reiser vi ofte utenfor landegrensene. Denne gangen var det Los Angeles som sto for tur.

- Inspirasjonen ble derfor det avslappede og solrike som L.A byr på med fokus på naturlige materialer. Dette reflekteres både i passformene og fargene på plaggene.

LES OGSÅ: Bærekraftig mote er på moten

- I tillegg henter vi inspirasjon i materialverden. Vi villa ha mer naturlige materialer som bomull, bomullsblandinger og bomullstwill.  Vi har også brukt blandinger med lin for å blant annet få frem den androgyne boyfriendlooken. På den måten har vi klart å hente ut maskulinitet fra materialene.

FILIPPA K: Moteredaktør Darja Barannik møtte sjefdesigner Nina Bogstedt under moteuken i Stockholm. Les intervjuet her!  Foto: Darja Barannik
FILIPPA K: Moteredaktør Darja Barannik møtte sjefdesigner Nina Bogstedt under moteuken i Stockholm. Les intervjuet her! Foto: Darja Barannik Vis mer

Er dere opptatt av trender?

- Egentlig ikke. Vi begynner ofte med en følelse som vi har lyst til å formidle/ formulerer – og resultatet av det reflekteres i plaggene vi produserer. 

- Vi er ikke så tematiske – vi bygger heller videre på vår egen stil og passformer. Med en solid referanse i Filippa K sin identitet utvikler vi nye kolleksjoner.

Tre ord som beskriver Filippa K

Androgynt, rent og lyst.

Hvilke trender har du tro på for vår- og sommersesongen 2016?

Som sagt er vi ikke så opptatt av å jage etter trender, men vi prøver å skape noe unikt i vårt eget formspråk og stil. Og det er nærmeste som en evolusjon.

LES OGSÅ: Her er høstens store trender

Bukser kombinert med feminine bluser føles veldig riktig – møte mellom det strukturelle og det myke. Jeg tror vi kommer til å se mye av rette bukser med strenge linjer.

Det var 3 plagg som hadde blitt tolket annerledes denne sesongen

Den klassiske t-skjorten, trenchkåpen og skjorten var tolket på nytt i sommerkolleksjonen, hvor fargene dessuten var mer naturlig enn hva vi har sett tidligere. 

1. T-skjorten

T-skjorten kom i ulike farger hvor stylingen var avslappet.  Filippa K har jobbet med ulike passformer, materialer og har latt t-skjorten formes til en lang kjole.

Silhuettene var løs og varierte fra lange til korte lengder.

FILIPPA K: T-skjorten kom i ulike hvitfarger, klassisk khaki og sort.  Foto: Stockholm Fashion Week
FILIPPA K: T-skjorten kom i ulike hvitfarger, klassisk khaki og sort. Foto: Stockholm Fashion Week Vis mer

 

2. Trenchkåpen 

Den klassiske trenchkåpen ble vist i ulike fargenyanser hvor stilen varierte fra det klassiske og elegante til det mer sporty og avslappede uttrykket. 

Filippa K: Trenchkåpen ble presentert fra et elegant og feminint utrykk til det mer sporty og avslappede. Fargene varierte fra militærgrønn, sorbetrose og sort.  Foto: Stockholm Fashion Week
Filippa K: Trenchkåpen ble presentert fra et elegant og feminint utrykk til det mer sporty og avslappede. Fargene varierte fra militærgrønn, sorbetrose og sort. Foto: Stockholm Fashion Week Vis mer

3. Skjorten 

Skjorten ble presentert med ulike uttrykk på catwalken. Materialene varierte i likhet med silhuettene: Fra silkemykt til røffe varianter.

Skjorten var stylet klassisk med skjørt og bukser, men vi Filippa K viste også mer tilbakelente antrekk med lag-på-lag styling og olajakke knyttet rundt livet.

Bøttevesken med seilertau ga antrekkene et sommerlig og avslappet uttrykk. 

Mye av det vi så var lett, lyst og kvinnelig med innslag av maskuline elementer.

FILIPPA K: Skjorten ble presentert i ulike stiler, farger og materialer.  Foto: Stockholm Fashion Week
FILIPPA K: Skjorten ble presentert i ulike stiler, farger og materialer. Foto: Stockholm Fashion Week Vis mer

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer