Moteuken I København

Se høydepunktene fra moteuken i København her

Sjekk hvorfor vi er så begeistret for CFW - bildene taler for seg selv!

epa05473647 A model presents a creation by Danish label 'Ganni' during the Copenhagen Fashion Week SS17, in Copenhagen, Denmark, 11 August 2016. The fashion event runs from 10 to 12 August.  EPA/IDA MARIE ODGAARD DENMARK OUT Foto: Epa
epa05473647 A model presents a creation by Danish label 'Ganni' during the Copenhagen Fashion Week SS17, in Copenhagen, Denmark, 11 August 2016. The fashion event runs from 10 to 12 August. EPA/IDA MARIE ODGAARD DENMARK OUT Foto: Epa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sesongen var det København sin tur til å sparke i gang moteukene, til min store fornøyelse! Dansk mote har nemlig så mye bra å by på og hver sesong blir jeg like inspirert. Programmet er fullpakket over to og en halv dag, og jeg har bokstavelig talt løpt fra visning til visning fra morgen til kveld. Ja, det er gøy med moteuker, men det er også ganske hektisk. 

Moteuken i København er en utrolig sterkt aktør på den internasjonale motescenen. Sammenlignet med vårt fedreland og de andre nordiske landene er det imponerende å se hva danskene har fått til. Presse, redaktører og motepersonligheter fra de største magasinene og nettstedene er tilstede og dekker den danske moteuken. Noe som selvsagt resulterer i at dansk design får mye oppmerksomhet og hylles i store deler av verden. Samtidig gir nettopp dette meg troen på at vi med gode initiativtakere kan få Oslo Runway til å blomstre enda mer med tiden. 

MOTEUKEN I KØBENHAVN: Her er jeg på vei til By Malene Birger-visningen. Nedfor kan du se looksene jeg likte best fra moteuken!  Foto: Nabile Quenum
MOTEUKEN I KØBENHAVN: Her er jeg på vei til By Malene Birger-visningen. Nedfor kan du se looksene jeg likte best fra moteuken! Foto: Nabile Quenum Vis mer

På catwalken har flere designere utmerket seg og det har vært mange fine kolleksjoner for våren og sommeren 2017. Jeg vet at det skal godt gjøres å henge med på alle motetrendene som stadig er i sving - nedenfor deler jeg derfor høydepunktene og favorittlooksene mine fra den danske moteuken.

Det er bare å ta godt vare på de nude, rosa og røde fargene som du har i klesskapet ditt - dette er store farger neste år. Silkepysjamasen, den todelte dresser, den sporty stilen med blant annet hettegenseren, samt strikkegensere, kjoler og skjørt vil være poplulært, skal vi tro danskene. Mønstre som ruter, striper og blomster vil også være sterkt representert. Og ettersom dansk design ofte er svært minimalistisk var det forfriskende å se store statement-smykker i mange kolleksjoner. 

Ganni

Ganni har gjort stor internasjonal suksess og har blitt en merkevare som er godt kjent utenfor Skandinavia. Under årets moteuke var temaet «Space Cowboy» og catwalken var dekorert med gigantiske ballonger som sto i stil til temaet. Og i likhet med flere av de danske merkene hadde Ganni latt seg inspirerer av USA, nærmere bestemt Los Angeles. Vi så slangeskinnsboots i ulike fargetoner, denim, frynser kombinert med blant annet sporty jakker, off-shoulder-blomseterkjoler og t-skjorter med slagordet for hele visningen. 

GANNI Foto: Copenhagen Fashion Week
GANNI Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Fonnesbech

Denne sesongen utforsket Fonnesbech den største ørkenen i verden - Sahara, sidestilt med grafiske elementer fra den urbane miljøet. Venuen var fylt med sand og en afrikansk mann spilte nydelig musikk fra sitt instrument. Kolleksjonen var stilren med fantastiske snitt, deilige farger og kul styling. En perfekt kolleksjon til oss kvinner som ønsker å være fleksible og velkledde. Materialene var i silke, ull, bomull og lin, som dessuten er resirkulerbare og organiske. Pluss i boka!

FONNESBECH Foto: copenhagen Fashion Week
FONNESBECH Foto: copenhagen Fashion Week Vis mer

By Malene Birger 

I hjerte av København i et gammelt lokomotivverksted, dekorert med rosa vegger og rosa sitteplasser for anledning, ble By Malene Birgers visningen holdt. I likhet med Ganni har By Malene Birger latt seg inspirerer av LA, dog ble det vist en mer luksuriøs stil med en personlig og avslappet vri. Glamorøse pysjinspirerte plagg, bukser med vidde i bena, elegante skjorter, todelte dresser, blazere med innsvinget midje ala ikoniske Dior, samt fotside kjoler i kjent stil. Silke, skinn og shearling var gjennomgående materialer. 

By Malene Birger Foto: Copenhagen Fashion Week
By Malene Birger Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Baum und Pferdgarten

For vår- og sommerkolleksjonen 2017 har Baum und Pferdgarten i kjent stil en preppy kolleksjon med nøye utvalgte farger, teksturer og mønstre. Gjennom hele kolleksjonen så vi en balansegang mellom det feminine og maskuline, klassiske og moderne. Gullknappene på de todelte dressene gir eksempelvis en feminin touch til det sporty universet. Tyggegummirosa og sarte pasteller var sterkt representert i kolleksjonen. 

Baum und Pferdgarten Foto: copenhagen Fashion Week
Baum und Pferdgarten Foto: copenhagen Fashion Week Vis mer

Mark Kenly Domino Tan 

Dette var en av mine favorittvisninger i København - en elegant sommerkolleksjon hvor alle detaljer er så til de grader forseggjort. Tidligere har vi sett mer couture-lignende kolleksjoner med store kjoler og ekstravagante plagg, men denne kolleksjonen var mer anvendelig samtidig som Mark Kenly Domino Tans identitet lyser igjennom. Elegant, stilsikkert og personlig! 

Mark Kenly Domino Tan  Foto: Copenhagen Fashion Week
Mark Kenly Domino Tan Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

House of Dagmar 

På Børsen i København avholdt svenske House of Dagmar sin visning for første gang på den danske moteuken.  Kolleksjonen var blant annet inspirert av sportsklær og funksjonelle løsninger; sømmer, snorer på skoene og perforerte tekstiler. I tillegg til de vanlige snittene vi er vant til å se var det en rekke draperte skjørt og kjoler, løse chino-bukser, men også kabelstrikk og den klassiske hvite skjorten i kjent Dagmar-stil. 

House of Dagmar Foto: Copenhagen Fashion Week
House of Dagmar Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Saks Potts

På The Lab, et fotostudio utenfor København, viste Saks Potts en sterk kolleksjon. Barbara Potts og Cathrine Saks har aldri skuffet meg så langt, og deres sjette kolleksjon var bare så fin, spør du meg. Off-shoulder kjoler, nydelige jakker i saueskinnspels og denimbukser var gjennomgående i hele kolleksjonen. Ruter i ulike størrelser og farger, blomsterprint, denim og sjokoladefarget skinn dominerte på catwalken.

Saks Potts Foto: Copenhagen Fashion Week
Saks Potts Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Lovechild

I de vakreste omgivelsene i Glypotekets hage hold Lovechild 1969 deres motevisning. Det var duket for hagefest hvor gjestene fikk rosévin og minglet før showet satt i gang. Modellene var ikledd sommerkjoler, mønstret, todelte dresser og de populære pysjamassettene var også å se her. Silhuetten var løs og ledig. 

Lovechild Foto: copenhagen Fashion Week
Lovechild Foto: copenhagen Fashion Week Vis mer

Lala Berlin

Utendørs ved Elefanttårnet i København holdt Lala Berling sin visning. Det var en magisk venue og det tyske merket imponerte gjestene med en bohemsk, eksentrisk og moderne sommerkolleksjon. Designeren Josephine Baker leverte flotte mønstre, feminine og nydelige silhuetter, volanger, blonder og heklet plagg. Pyhton-mønstret sandaler og statement clutch-veskene ble godt mottatt! 

LALA BERLIN Foto: Produsenten
LALA BERLIN Foto: Produsenten Vis mer

Lala Berlin Foto: Copenhagen Fashion Week
Lala Berlin Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at Darja Barannik er blant bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media, som eier KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer