Sminketriks

Se hvordan du kan forme nesen

Her er sminketipsene du bør prøve.

FORM NESA: Enten du vil ha den kortere, smalere eller rettere, er litt solpudder og en god kost alt som skal til for å forme nesa. Foto: elavuk81 - Fotolia
FORM NESA: Enten du vil ha den kortere, smalere eller rettere, er litt solpudder og en god kost alt som skal til for å forme nesa. Foto: elavuk81 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heldigvis har de fleste av oss neser som virker akkurat som de skal, og vi kan nyte lukten av alt fra rykende ferske kanelboller til syrinblomstene i hagen.

Likevel er det ikke alle som er helt fornøyd med hvordan nesa ser ut, og da går det faktisk an å jukse. Og vi snakker ikke om å legge seg under kniven. 

Sminketriks er både billigere, enklere og tryggere enn kirurgiske inngrep, så hvorfor ikke? 

LES OGSÅ: Slik sminker du nesa smalere 

Kjent og kjært kjendistriks

Du har sikkert fått med deg at damer som Tyra Banks og Kim Kardashian bruker slike triks for å justere hvordan nesa – ja faktisk hele ansiktet – ser ut.

For å få en smalere eller rettere nese, kan du legge en skygge på hver side av neseryggen.

– Vær nøyaktig, slik at formen på skyggen blir helt rett, ellers kan det fort se ut som selve nesebenet har fått en knekk, har Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved sminkeskolen Art Complexion, tidligere fortalt KK.no.

MANGE TRIKS: Marilyn Monroe og makeupartisten hennes hadde mange triks for å få henne til å se ut som Marilyn. Ett av dem var å forme nesa ved å skyggelegge både sidene og tuppen med et mørkere pudder. Foto: All Over Press
MANGE TRIKS: Marilyn Monroe og makeupartisten hennes hadde mange triks for å få henne til å se ut som Marilyn. Ett av dem var å forme nesa ved å skyggelegge både sidene og tuppen med et mørkere pudder. Foto: All Over Press Vis mer

En lang nese kan kortes ned ved å skyggelegge nesetuppen. Dette var et triks Marilyn Monroe benyttet seg av, selv etter hun hadde operert nesen.

Skyggeleggingen gir størst effekt når du kombinerer med highlighting, så du kan også legge en lys øyeskygge eller concealer på selve neseryggen for å framheve denne.

LES OGSÅ: Fem sminketriks med wow-effekt

Hva vil du endre?

Om du vet at du ønsker å endre hvordan nesa ser ut, vet du sannsynligvis også nøyaktig hva du vil endre. Bruke likevel litt tid på å analysere ansiktet og nesa. Vil du ha den smalere? Kortere? Rettere? 

Plassér speilet rett foran ansiktet ditt, bøy haka litt ned og se rett fram i speilet. Legg merke til hvor de naturlige skyggene faller.

Stort sett vil det lyse partiet – der hvor det ikke dannes naturlige skygger – se ut som en trekant, med den smaleste delen øverst, nærmest øyebrynene.

For å få nesen til å se litt smalere ut, bruker du rett og slett lys og skygge til å få dette partiet til å se rettere og smalere ut. Det du egentlig gjør, er å omforme det lyse partiet slik at det går fra en I-form til en A-form. 

LES OGSÅ: Slik får du perfekt sminket hud

LYS OG SKYGGE: Kim Kardashian elsker den skulpturerte looken. For en tid tilbake viste hun sine Instagram-følgere hvordan sminken ser ut før den duses ut. Ekstremt, men effektivt. Foto: Instagram/Splash News/ All Over Press
LYS OG SKYGGE: Kim Kardashian elsker den skulpturerte looken. For en tid tilbake viste hun sine Instagram-følgere hvordan sminken ser ut før den duses ut. Ekstremt, men effektivt. Foto: Instagram/Splash News/ All Over Press Vis mer

Bruk det du allerede har

Det er ikke så mye utstyr du trenger for å forme nesa med sminke: Et speil, en mellomstor, myk sminkekost som gir myke overganger når du duser skyggen og et matt pudderprodukt som er noen nyanser mørkere enn huden din.

Det finnes egne kontureringsprodukter, men du kan fint bruke et vanlig ansiktspudder, solpudder, en bruntonet rouge eller til og med en øyeskygge. Det viktige her er at du finner en farge som ser naturlig ut og som ikke har noe glitter eller skimmer i seg.

Mens du øver, bør du prøve med en fargetone som ligger bare et par toner mørkere enn din egen hudfarge. Jo mer øvet du er og jo mer dramatisk du ønsker resultatet, jo mørkere produkt kan du velge.

Du kan også bruke kremprodukter til å konturere ansiktet. Velg for eksempel en mørkere foundation eller concealer i områdene du vil gi skygge og en lysere der du vil gi ansiktet mer lys, altså highlighte.

Husk at de fleste sminkeprodukter kan du bruke til mer enn du tror, så du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe nye produkter – bruk heller de du har på en ny måte.

LES OGSÅ: Smink deg til et smalere ansikt

DUS GODT: For et mest mulig naturlig resultat, bør du starte forsiktig for så å gradvis øke kontrastene. Dus alltid godt for å jevne ut kantene, eller ser det teatralsk og unaturlig ut. Foto: stryjek - Fotolia
DUS GODT: For et mest mulig naturlig resultat, bør du starte forsiktig for så å gradvis øke kontrastene. Dus alltid godt for å jevne ut kantene, eller ser det teatralsk og unaturlig ut. Foto: stryjek - Fotolia Vis mer

Slik gjør du det

 1. Se rett fram i speilet. Ta litt konturprodukt ytterst på sminkekosten og legg det først øverst på siden av nesen, rett under der øyebrynet starter.
 2. Jobb i små sirkelbevegelser mens du tegner en dus strek fra øverst på nesen og helt ned til neseboret.
 3. Start forsiktig og jobb heller opp dekningen så du får et naturlig resultat. Med mindre du vil se ut som en Las Vegas-showgirl, da.
 4. Legg skyggen på hele siden av nesen, også over neseborene.
 5. Dersom du synes nesen din er litt for lang, kan du legge litt skygge på undersiden av neseveggen for å gi inntrykk av en kortere nese.
 6. La en rett stripe på selve neseryggen være bar – her skal lyset gjøre sitt for å rette opp og smalne nesen.
 7. Dette partiet kan deretter highlightes for å gjøre effekten av skyggeleggingen enda tydeligere.
 8. Bruk eventuelt et matt, lyst pudderprodukt og legg det langs neseryggen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer