Se min kjole

Kjole

Se min kjole

Armando Santos' nye kjolekolleksjon viser at det helt enkle også kan være fashion.

Publisert
Sist oppdatert
Vårens kjoler med merkelappen Santos ble vist fram under Oslo Fashion Weeks tredje dag. Tidligere har designeren også laget herreklær. I dag viste han sitt tredje verk, en ren kjolekolleksjon.

For deg med former

Designeren sier selv at han blir inspirert av form og femininitet. Kolleksjonen som ble vist motepublikummet i dag får oss til å anta at han særlig lar seg inspirere av feminine former. Både de knekorte og side kjolene har plass til både bryster og rumpe, og framhever smale liv og timeglassfigurer. Ettersom kvinnelige former kan være litt mangelvare blant catwalk-modeller, kan designeren trygt velge jenter som kan fylle kjolene bedre ut til visningen av neste kolleksjon.

Perfekt for aftenbruk

Stoffene som er brukt er skinnende og blanke. Fargene som går igjen er ulike nyanser av grønt: Syregrønt, mosegrønt og jadegrønt. Designeren viste også en lang aftenkjole med tilhørende fjærdekorert muffe.

Mad Men-mote

Kolleksjonen går rett inn i retro-trenden som er vekket av den amerikanske tv-serien Mad Men. Serien fra amerikansk reklamebransje på 1960-tallet portretterer glamorøse femme fatale-kvinner med høye hårknuter, lekre legger og sofistikerte kjoler.

Dagens visning var tydelig i retro-referansene, og bød på kjoler som er perfekte for operaen, teateret eller en høytidelig anledning.

Men bortsett fra at enkelte av kjolene har en spennende, smal utringning, så var det lite nytt å se på catwalken. Kjoler som dette har kommet fra de store motehusene som Chanel, Balenciaga og Dior mange ganger før.

Se bildene fra Armando Santos nye kolleksjon her:
 • Alt om Oslo Fashion Week på kk.no
 • Klikk her for å se hva fiffen gikk med på åpningen.
 • Etterlyser mer galskap på catwalken
 • Alt om Oslo Fashion Week
 • Mote du legger merke til
 • - Jeg vil ha alt!
 • For de søte og sinte

 • Hvor vil han?

  Designeren, som opprinnelig er fra Filipinene, har hatt en rekke utstillinger, og i 2004 fikk han andreplassen i Norsk Forms kåring av unge formgivere. Han har hovedfag fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for klær og kostyme.

  Visningen i dag var preget av godt håndverk og et gjennomført stoffvalg. Men vil Armando Santos egentlig være en del av prêt-a-porter-kjøret og skape trender, eller vil han gjøre det han er best på, nemlig å designe strålende kostymer?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer