Cowboy copper:

Se resultatet: Mina testet en av årets hotteste hårtrender

- Jeg fikk sjokk da jeg våknet!

KK-journalist testet en av årets hårtrender, nemlig kobber. Se resultatet her! Video: Mina Knudsen Vis mer
Publisert

– Det er en farge som passer perfekt nå for høsten, har frisør og kreativ leder i Adam og Eva, Eirik Thorsen tidligere sagt til KK.

Er det én man med rette kan kalle trendsetter er det Hailey Bieber, både når det kommer til sminke- og hårtrender. Tidligere i høst ble blant annet hårfargen hennes en «snakkis», og det tok ikke lang tid før den allerede da ble spådd til å bli en av høstens største trender på hårfronten.

Og navnet? Cinnamon Cookie Butter.

– Det man gjør er å lage et fargespill som går fra gyllen karamell til dus kobber. Kombinerer man dette med en mørkere farge i bunn, ser det veldig naturlig og sofistikert ut, forteller Thorsen og fortsetter:

– Det kan også sees som en mellomting mellom Expensive Blonde og Expensive Brunette som vi har sett i det siste nå.

Fra blond til kobber

På TikTok florerer det alltid av nye trender. Vi har tidligere skrevet om «hair slugging» som hadde millionvis av treff i appen. Nå er det en ny hårfarge som tar av, nemlig Cowboy copper.

Så hvorfor ikke teste denne mye omtalte hårtrenden, tenkte undertegnende ved siste frisørbesøk.

Etter å ha scrollet gjennom TikTok og Pinterest, hadde jeg ubevisst lagret masse inspirasjon underveis - og mye av det var oransje og kobber-toner, som nå har fått navnet Cowboy copper. Så litt på spontant ble bestillingen i frisørstolen: fra blond til kobber.

Høsten er her og denne fargen passer perfekt for tiden vi går inn i. Nyansen blander tradisjonelle bruntoner og røde kobbertoner for å skape en flatterende nyanse med mye dybde og dimensjon.

Begge frisørene som jobbet med håret mitt mente denne fargen ville kle blå øyne - og gi en annen dimensjon til ansiktet. Småredd og nervøs sa jeg ja, lukket øynene og lot jeg den røde fargen virke i to runder håret, før jeg så resultatet.

BAKTERIEBOMBE: De populære sminkesvampene er i følge hudlege en sopp og bakterie-bombe. likevel bruker mange den skittene svampen i ansiktet, hver dag. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
FRA BLOND TIL KOBBER: KK-journalist kastet seg på en av høstens hårtrender. FOTO: Privat
FRA BLOND TIL KOBBER: KK-journalist kastet seg på en av høstens hårtrender. FOTO: Privat Vis mer

Uvant: ja. Moro med en forandring: ja! Det skal sies at jeg fikk sjokk da jeg våknet og så meg i speilet dagen etter. De blonde lokkene var jo borte.

Heldigvis la sjokket seg ganske raskt og jeg omfavnet nye meg med ny hårfarge. I tillegg er det betryggende at fargen er en minicolor, som vil si at den gradvis vaskes ut. Så har du lyst til å prøve en ny hårfarge, er det et godt tips å starte med en minicolor.

Frisør Markus Musum Helgesen er helt enig:

- En minicolor er en type farging dekker ikke 100 prosent, men mellom 50-70 prosent. Det kan være en god løsning om man ønsker å enten venne seg til en nye farge, slik at overgangen ikke blir så stor, har Markus Musum Helgesen, frisør ved Haux i Oslo, tidligere forklart til KK.

Nå har det gått noen dager siden Mina farget håret, og hun er nå mer fornøyd enn hun var i starten.

- Forandring fryder og etter noen dager med tilvenning elsker jeg den nye looken!

MÅ RENSES: Visse du at du må rense rettetangen jevnlig? Om du ikke gjør det kan det få konsekvenser. I videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet