Sofia Kristina Hellqvist

Se Sofia Hellqvists (30) store stilforvandling

Fra «Paradise Hotel» til svensk prinsesse.

SOFIA HELLQVIST - STORE ENDRINGER: Sofia Hellqvist har fått en mer voksen og sofistikert stil de siste årene. Det blir spennende å se hvordan brudekjolen hennes blir 13. juni 2015! Foto: Scanpix
SOFIA HELLQVIST - STORE ENDRINGER: Sofia Hellqvist har fått en mer voksen og sofistikert stil de siste årene. Det blir spennende å se hvordan brudekjolen hennes blir 13. juni 2015! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Den 13. juni i år skal Sofia Kristina Hellqvist (30) gifte seg med svenskeprinsen, Carl Phillip (35). 

Dermed er det første gangen at en tidligere «Paradise Hotel»-deltaker blir offisielt prinsesse. Sofia var nemlig med i det svenske realityprogrammet i 2005, hvor hun endte på en 3. plass. 

LES OGSÅ: Her gjør Madde som Victoria

Fra bikini-babe til veldedighetsarbeider

Det har nok ikke vært lett for Sofia å komme inn i varmen, da hun også har en fortid som glamourmodell.

I 2004 ble hun kåret til «Miss Slitz» av et svensk manneblad, ifølge Se og Hør.

Se videoinnslag fra da Sofias tid på «Paradise Hotel»: 

Men siden hun ble sammen med Carl Phillip i 2011 har Sofia endret livsstilen, og jobber nå hovedsakelig med veldedighetsarbeid. 

Klesstilen hennes har også gjennomgått en stor forvandling de siste ti årene. Noe som kanskje ikke er så overraskende når man legger glamourmodell-antrekkene på hylla til fordel for det kongelige rampelyset?

SOFIA SOM HVIT BRUD: I 2005 stod  Sofia Hellqvist modell som hvit brud på et releaseparty for magasinet XOXO. Trolig velger nok den kommende brud en annen brudestil den 13. juni år.  Foto: All Over Press
SOFIA SOM HVIT BRUD: I 2005 stod Sofia Hellqvist modell som hvit brud på et releaseparty for magasinet XOXO. Trolig velger nok den kommende brud en annen brudestil den 13. juni år. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Tidenes vakreste kongelige brudekjoler

– Sofia ser bedre ut enn noen gang

– Sofia har gått fra å være veldig «babete» til å bli mer elegant og ladylike i stilen de siste årene. Forandringen begynte for alvor i 2012, og nå, i 2015, ser hun bedre ut enn noen gang, sier KKs motejournalist Stine Therese Strand. 

Hennes personlige favoritt er den mørke blondekjolen hun bar på en kongelig middag tidligere i år.

– Det at kjolen har paljetter og lange ermer, gjør den akkurat passe balansert og på trend, påpeker Strand. 

FORLOVET: Sofia og Carl Phillip på en kongelig representationsmiddag tidligere i år. Legg merke til den flotte kjolen! Foto: All Over Press
FORLOVET: Sofia og Carl Phillip på en kongelig representationsmiddag tidligere i år. Legg merke til den flotte kjolen! Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: 5 stiltriks du kan lære av Kate Middleton 

Høye stilforventninger til prinsessen

Det å bli prinsesse er knyttet opp mot en del forventninger, både i stilen og i oppførsel. 

– Som prinsesse forventes det at man har en tekkelig og velkledd stil, og at man ikke går i  for utfordrende klær. Sofia kan med fordel hente inspirasjon fra Mette-Marit, som kler seg både presentabelt og oppdatert på samme tid, forteller Strand. 

LES OGSÅ: Se Kates brudekjole

Hvordan blir Sofias brudekjole?

Som alltid knyttes det store forventninger til den kommende bruds brudekjole den 13. juni. KKs motejournalist håper brudekjolen blir anstendig og vakker, uten at uttrykket blir for stivt og kjedelig.

– Jeg ser for meg en hvit blondekjole med lange ermer og høy hals. Både håper og tror at hun dropper utringningen, og heller går for en mer sofistikert vri på den store dagen, sier Strand. 

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen i forbindelse med prinsebryllupet i Sverige lørdag 13. mars!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer