Sko

Se sommerens stiligste sko

52 høye sandaler, 30 lave sandaler og 38 kilehælsandaler.

120 SANDALBILDER: Finn din favoritt i bildeviserne under. Der får du også mer informasjon om prisene og merkene til sandalene avbildet her. Foto: Produsentene
120 SANDALBILDER: Finn din favoritt i bildeviserne under. Der får du også mer informasjon om prisene og merkene til sandalene avbildet her. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gjør deg klar for sommer, sol og fredagsfine antrekk hele uka.

Alt du trenger er et par av sesongens lekre sandaler.

SE OGSÅ: Gjør føttene sandalklare

Lave, høye og kilehæler

Enten du foretrekker dem lave eller høye, i naturbrune toner eller syntetisk sukkertøyfarge. I bildeviserne under, med til sammen 120 sandalbilder, burde du finnet (minst) ett par du liker.

En perfekt sommergarderobe bør ha minst to par sandaler. Et lavt par som du kan bruke til ferietrasking og på stranden, og et med høye hæler, hvis du vil være mer pyntet.

Er du ikke så glad i høye hæler, finnes det selvfølgelig lekre, lave sandaler som gjør susen. Men kilehæler er også et mer behagelig alternativ, som lar vekten bli jevnere fordelt over hele fotsålen

Sesongens trender

Denne sommeren er det spesielt skinnsandalene med trehæl som dominerer motebildet. Og det er kanskje ikke så rart. De passer nemlig perfekt til sesongens denim-, 70-talls- og helhvite trend.

En annen stor trend er den fargesterke. Er du ikke klar for å kle deg knæsjfarger fra topp til tå, kan du jo begynne med føttene?

120 KJØPETIPS

30 lave sandaler:

52 høye sandaler:

38 kilehælsandaler:


TIPS: Det kan være greit å huske på at sandaler som går godt opp på ankelen kan få beina til å se kortere ut og gjøre leggene kraftigere.

I så fall, gå for en lysere modell, gjerne i nærheten av din egen hudtone, hvilket har en forlengende effekt, eller bruk en strømpebukse i samme farge som sandalene.

Husk dette før du kjøper

Uansett om du velger en sandal i skinn, skinnimitasjon eller tekstil – kan det være lurt å sjekke det midterste symbolet på klistremerket som viser hvilke materialer skoen er laget av.

Innersålen bør nemlig helst ikke være syntetisk, men i skinn. Spesielt i fottøy du ønsker å gå barbent i, ellers kan det fort bli klamt. Ikke særlig behagelig er det når foten glir fram og tilbake heller, og det kan gi vonde gnagsår.

Har du funnet et par du bare MÅ ha, men som har syntetisk innersåle? Da kan du prøve å unngå problemet ved hjelp av løse innleggssåler i skinn. Dette kan imidlertid være vanskelig å få til pent på enkelte modeller, hvor innleggssålen vil synes veldig godt.

Unngå vonde sandalføtter

Er sandalene veldig vonde i begynnelsen, kan du forkorte «innkjøringsperioden» kraftig ved å dynke dem i en blanding av vann, alkohol og såpe.
Om skoen er komfortabel eller ikke, kan du også ofte finne ut av hvis du følger denne sjekklisten.

Glem heller ikke solkrem. Det er fort gjort å bli solbrent på føttene de første dagene med sandaler. Den forholdsvis tynne huden på føttene er ikke akkurat det området som er mest herdet av værforholdene. Husk derfor høy solfaktor før årets «sandaldebut».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer