Tights

Selbustrikk fra outer space

Hva får du når du blander paljett-truser og bunad? Vi fant den nye kolleksjonen til Ulland&Groos.

Publisert
Mellom bakkar og berg finnes det mye gøy. Ihvertfall hvis vi skal vi tro på den norske designduoen Ulland&Groos.

Kari Ulland og Marianne Groos er begge utdannet ved Esmod. De deltok også i tv-serien Designerspirene.

Yndig og rått

Sammen har de laget en kolleksjon som med rølpete eleganse viser at tradisjonelle lusekofter godt kan strikkes i neonfarget garn. Og at småblomstrete tights gjerne kan bæres sammen med en liten skinnjakke med lange frynser.

Rocker opp hardangersømmen

I kolleksjonen finnes urnorske broderier og science fiction-elementer i sølv og glitter side om side. Designerne hevder å være sterkt inspirert av 80-tallets estetikk, og beintøffe damer som artistene Debbie Harry og Grace Jones.

...men minner det ikke om?


Men går det an å lage en kolleksjon bestående av sjokkrosa klær dekorert med sølvstjerner og halvmeterlange skulderslag uten at det ser ut som dårlige kopier av en annen fast Fashion Week-gjenganger, nemlig Surferosas Mariann Thommesen?

Se bildene og bedøm selv:
Følg med på kk.no:

Vi gir deg alle nyhetene fra Oslo Fashion Week, dag for dag.

Siste nytt fra Santos

Designeren Armando Santos er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo med hovedfag ved avdeling for klær og kostyme. Onsdag viste han sin nyeste kolleksjon på Oslo Kongressenter.

Se bildene:Klær med fjær

Designer Marianne Feng er kvinnen bak labelen mFeng. Hun er utdannet i Milano og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun debuterte på Oslo Fashion Week i februar i år. Onsdag viste hun sin andre kolleksjon. Dette er en ren herrekolleksjon, og som sist presenterer hun klær som er rene i snittet, men med spennende detaljer.

Årets kolleksjon er inspirert av fugler.

Se bildene her:Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer