Selvbruning

Selvbruningstipsene du bør prøve

Få jevnere og penere farge som sitter lenger.

SELVBRUNING: Det er fort gjort å ende opp med skjolder og ujevn farge når man bruker selvbruning. Følger du tipsene i denne saken kan du ende opp med et plettfritt resultat.  Foto: Fotolia
SELVBRUNING: Det er fort gjort å ende opp med skjolder og ujevn farge når man bruker selvbruning. Følger du tipsene i denne saken kan du ende opp med et plettfritt resultat. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Dersom du er en av dem som ønsker en kickstart på sommerens etterlengtede brunfarge, kan selvbruning være løsningen.

Men det å bruke selvbruning er ikke alltid like lett, for gjør du det ikke ordentlig kan du ende opp med en skjoldete og ujevn brunfarge, som ikke er særlig lekker. 

Tone vid Skipá, er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, HENNE og STYLEmag, og har mye kunnskap om selvbruning og hvordan du får best resultat. 

Her er hennes 4 beste tips: 

LES OGSÅ: Er du mer attraktiv når du er brun?

1. Gi huden en god skrubb i forkant av selvbruningen

Noe mange forbinder med selvbruningskremer er et skjoldete og ujevnt resultat. Dette kan du unngå dersom du forbereder huden din godt med en skrubb før du påfører selvbruningen.
 
En skrubb gjør nemlig at huden absorberer produktet bedre og at fargen sitter lengre. Det er de ytterste lagene med døde hudceller som fargen setter seg i, og disse flasser jevnlig av.

Hvis du har fjernet noen lag med døde hudceller ved hjelp av en skrubb, vil du få en jevnere farge som sitter lenger.

SKRUBB HUDEN GODT: En skrubb gjør at huden absorberer produktet bedre og at fargen sitter lengre.  Foto: Fotolia
SKRUBB HUDEN GODT: En skrubb gjør at huden absorberer produktet bedre og at fargen sitter lengre. Foto: Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Ikke skrubb huden for ofte

2. Vær obs på albuer, knær og hæler

Det er vanlig å se mørkere farge på albuer, knær og hæler, og mye av dette kan skyldes manglende skrubbing. La derfor disse områdene få en ekstra omgang med skrubben.

Du gjør også lurt i å påføre litt vanlig bodylotion før du påfører selvbruningsproduktet. Man blir ofte tørr og trenger litt ekstra fukt for å gjøre at absorberingsevnen her blir like god som på resten av kroppen.

Når albuer, knær og hæler er skrubbet og smurt kan du begynne å tenke på selve selvbruningen.

Sørg for at du bruker mindre produkt her enn ellers, og unngå å gni og massere huden slik du gjør på resten av kroppen. Her skal du bare sveipe selvbruningsproduktet raskt og lett over områdene.

Ekstratips: bruk siste rest av det du har på votten eller hendene, og smør dette på albuene, knærne og hælene.

ALBUER: Det er fort gjort å bli altfor brun på albuer, knær og hæler i forhold til resten av kroppen. Skrubb disse områdene gode og smør dem med bodylotion før du begynner.  Foto: thodonal - Fotolia
ALBUER: Det er fort gjort å bli altfor brun på albuer, knær og hæler i forhold til resten av kroppen. Skrubb disse områdene gode og smør dem med bodylotion før du begynner. Foto: thodonal - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Dette kjennetegner tørr hud

3. Påfør med en svampvott

Når det kommer til resten av kroppen gjelder det å påføre produktet jevnt og smøre det så godt ut som mulig.

Her kan det være en god idé å bruke en såkalt «svampvott». I tillegg til at den skåner hendene fra fargen, kan den også ha stor betydning for hvorvidt du får skjolder eller ikke. Bruker du svampvotten riktig vil fargen bli både finere og jevnere.

Ekstratips: Dersom du synes fargen har en tendens til å bli for mørk, er et godt triks å blande selvbruningsproduktet ut med en bodylotion. Det gjør fargen mildere og lettere å påføre jevnt.

SVAMPVOTT: For et finere og jevnere resultat kan det være lurt å påføre selvbruningsproduktet med en svampvott.  Foto: Gennadiy Poznyakov - Fotolia
SVAMPVOTT: For et finere og jevnere resultat kan det være lurt å påføre selvbruningsproduktet med en svampvott. Foto: Gennadiy Poznyakov - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Så ofte bør du smøre kroppen

4. Vær nøye med overgangene

En annen ting du bør være litt oppmerksom på under påføringen er overgangen mellom ansikt, hals og bryst, håndledd og hender og legg og ankel.

Her kan det være lurt å smøre seg med bodylotion først og påføre en mindre mengde av selvbruningsproduktet. Smør jevnt og gni ut alle overgangene for å unngå streker og skjolder.

Og tilslutt, ikke glem å vaske hendene, godt!

Mange glemmer dette etter påføring, og får brune håndflater eller brune striper mellom fingrene. Her anbefales det å bruke en neglebørste på hele hendene og heller styrke en bomullspad med litt selvbruningsprodukt over de områdene på hendene som skal ha litt farge til slutt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer