Jeans

Selvfølgelig kan du bruke jeans på jobb

Her er 7 måter å style dem på!

JEANS: La deg inspirere av bloggerne våre Darja og Annabel til å bruke jeans neste gang du skal på jobb. Foto: Darjabarannik.com, Annabelrosendahl.com
JEANS: La deg inspirere av bloggerne våre Darja og Annabel til å bruke jeans neste gang du skal på jobb. Foto: Darjabarannik.com, Annabelrosendahl.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plagget som nok aldri kommer til å forsvinne, er jeans-ene. Det fantastiske med disse buksene er at de kan brukes i alt, og kommer i så mange forskjellige farger, former og varianter at stylingmulighetene er uendelige. Man kan fort tenke at et par jeans er ment for et hverdagsantrekk, men der sier it-jenta Celine Aagaard noe annet. Hun sverger nemlig til et par jeans og høye hæler på fest. Bare se her!

Og for mange kan det også blitt litt for hverdagslig å bruke jeans på jobb. Nå er det jo også sånn at vi alle har forskjellige yrker, hvor de ulike arbeidsplassene kanskje krever at man går kledd på en viss måte. Men, jeans kan gjøres både elegant, avslappet, rocka og hverdagslig - og vi skal vise deg hvordan. Under finner du nemlig sju ulike måter du kan bruke jeans på jobb. Psst: Se også hvordan du kan style kjolen din på en helt ny måte!

1. Klassikeren

La oss begynne med klassikeren «et par jeans, en hvit skjorte og en sort blazer». Dette antrekket har du nok vært borti før. Men det er en grunn til at et antrekk som dette tituleres som en klassiker. En kombinasjon som denne er tidløs, og du kan sjeldent gå feil. Et lite tips derimot, er å stappe litt av den hvite skjorten oppi jeans-ene. Det gode, gamle stappetrikset slår aldri feil! En liten detalj som dette er alt som skal til for å heve et antrekk. 

Til dette antrekket kan du prøve deg fram med ulike sko, for her passer det meste. Gå for et par sneakers dersom du ønsker en mer avslappet jobblook, et par hæler gjør det hele veldig elegant, mens et par boots med blokkhæl er veldig praktisk på denne tiden av året, samt utrolig kult. Dersom du går for sistnevnte bør du sjekke ut DENNE saken. Her ligger det nemlig noen svært nyttige tips når det kommer til hvordan buksen skal være til disse skoene.

2. Jeans med blazer som topp

Henger det ikke en blazer i skapet ditt, burde dette være ditt neste innkjøp. Dette elegante plagget kan kombineres med det meste - OG brukes på mange forskjellige måter. For eksempel som en topp! Vi har nemlig fått helt dilla på å pakke oss inn i blazeren og toppe det hele med et belte for litt former. Bruk altså blazeren din som en topp! Grunnen til at vi bruker beltet er fordi en blazer fort kan bli litt firkantet, så beltet vil være med på å gi et finere uttrykk. 

LES OGSÅ: La deg inspirere av disse fantastiske antrekkene fra Stockholm Fashion Week

3. Jeans med topp over topp

Denne årstiden er sesongen for å kle seg med lag på lag av klær. Og den store stylingtrenden å ha en topp over en topp er fremdeles like hot. Flere velger å bruke en enkel hvit t-skjorte med en sort singlet over. I denne omgang har vi valgt å bruke noe litt varmere. En sort pologenser er superfin å bruke til jeans i seg selv, men den er også perfekt som et utgangspunkt i denne stylingtrenden.

PERNILLE TEISBÆK: Denne danske jenta kan å style et par jeans. La deg inspirere! Foto: Scanpix
PERNILLE TEISBÆK: Denne danske jenta kan å style et par jeans. La deg inspirere! Foto: Scanpix Vis mer

Finn en lekker topp med spaghettistropper og prøv den over. Her kan du nok få til mye kult! Prøv deg også frem med ulike farger. Helt nederst i saken finner du en sort pologenser og en brun singlet. To farger som går godt sammen, og som ikke blir for mye til et par lysere jeans heller!

4. Jeans med t-skjorte

Nok en klassiker vi aldri blir lei! Denne looken passer for deg som kan bruke et litt mer avslappet jobbantrekk (sjekk ut disse t-skjortene som er blant våre favoritter). Mange liker å bruke et par boyfriendjeans sammen med en t-skjorte, og selv om dette er utrolig kult, kan det også bli i overkant baggy dersom t-skjorten også er oversized. Topper du dette med et par sneakers i tillegg, kan vi nok ha beveget oss litt over i det litt for avslappede. Et par hæler derimot, vil være en fin kontrast til jeans-ene og gi antrekket et kult uttrykk. 

En kul t-skjorte kan også fint brukes sammen med en blazer. Her mikser du nok en gang en litt mer elegant stil med en avslappet en, og det gir en utrolig kul kontrast! Topper du dette med et par hæler og løsere jeans er du «good to go».

5. Jeans med statement-topp

Noen ganger er det godt å bare slippe å tenke på at man skal ha på seg så fryktelig mye for at et antrekk skal være komplett. Dette er i hvert fall en situasjon jeg ofte befinner meg i, og derfor liker jeg å ha en iøynefallende topp eller to hengende i skapet.

Statement-topper som disse trenger ikke være så fryktelig mye, men det kan være snakk om en topp med et kult mønster, noen lekre detaljer eller interessante skjæringer. Bare sjekk ut den Darja Barannik har på seg øverst i saken hvor det henger noen tøystoffer her og der. Har du en topp som denne sammen med et par kule jeans, er det ikke mye mer som skal til. 

6. Jeans med tørkle som belte

Lei av det vanlige sort eller brune beltet? Vi også. Vi sier ikke at du skal finne nærmeste søppeldunk og bare hive det bort, men se om du har noe annet i skapet ditt som kan funke som et belte! Pernille Teisbæk, den danske streetstyle-dronningen, har flere ganger brukt et tørkle som belte. En utrolig kul og smart detalj som gir antrekket ditt det lille ekstra. 

Men du må samtidig ikke glemme at det finnes utrolig mange kule belter der ute også! Du finner flere nederst i saken.

LES OGSÅ: Pernille Teisbæk: - Dette ville Skandinaviske jenter aldri gått med

7. Jeans med strikkagenser

Snakk om den mest komfortable looken noen sinne! Her gjelder forsåvidt det samme som med t-skjorten: Pass på at det hele ikke blir altfor avslappet for arbeidsplassen. Et par pumps eller boots vil være et godt valg her, og veldig passende denne kalde sesongen. Strikkagenserne kommer også i utrolig mange varianter, så prøv deg gjerne fram med litt farger! Det er motebloggeren vår Annabel Rosendahl ekstremt god på!

Vi gjør oppmerksom på at Darja Baranniks og Annabel Rosendahls blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer