Veske

Ser du at denne er fake?

Alltid drømt om en Birkin-bag? Denne koster 200 kroner, men du må stå lenge på venteliste.

UPROBLEMATISK?: Er det bare å lage kopier av kjente klassikere helt åpenlyst? Hos merket Thursday Friday har du i alle fall muligheten til å kjøpe en fake Birkin-veske a la de Victoria Beckham alltid har på armen til rundt 210 kroner.
UPROBLEMATISK?: Er det bare å lage kopier av kjente klassikere helt åpenlyst? Hos merket Thursday Friday har du i alle fall muligheten til å kjøpe en fake Birkin-veske a la de Victoria Beckham alltid har på armen til rundt 210 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva synes du om falske vesker?

At Victoria Beckham og andre stjerner, som har råd til ekte vare, skal kjøpe denne er helt usannsynlig. Men for de som ikke har tusenvis av kroner å bla opp for en original Birkin-bag, har et amerikansk merke nå kommet med en fake variant, ifølge den engelske avisen Daily Mail.The Together tote fra Thursday Friday tilbyr tre vesker i den klassiske stilen i kamel, rødt og blått, til 35 dollar, rundt 210 kroner, per stykk.LES OGSÅ: Er denne verdt en halv million?

Lang venteliste

Men akkurat som med Hermes' Birkin-vesker, så må interesserte kjøpere smøre seg med tålmodighet.For responsen har vært enorm, og veskekopien har en venteliste på opptil tre måneder.

Anti-status-symbol

- Vi endte opp med å bruke en ekstra bag som supplement til våre ekte fake bager, sier duoen bak Thursday Friday, Roni Brunn and Olena Sholomytska, til the New York Times.- Så vi endte opp med et surrealistisk design som refererte til luksus men som egentlig er et anti-status statussymbol, legger de til.

Udødelig design

Den berømte Jane Birkin-bagen fra Hermès er tidenes største it-tilbehør.Luksusvesken, som motehuset lagde til skuespiller og sanger Jane Birkins ære i 1984, er et ikon på lik linje med parfymen Chanel No. 5. Og det er ikke bare en veske, for å sitere Samantha i tv-serien Sex og Singelliv: «It's not a bag, it's a fucking Birkin!». Ventetiden for å få en er dessuten på flere år.

Et must på armen

Enhver stjerne med respekt for seg selv må ha minst èn Birkin-bag. Victoria Beckham skal etter hva ryktene sier ha over hundre av dem, til en verdi på cirka 15 millioner kroner, ifølge den amerikanske finansnettsiden Thebigmoney.comOg for litt siden mente dessuten en kjøper at det faktisk var forsvarlig å betale 49 000 pund, eller rundt 465 784 norske kroner, for en av dem. For det var den verdt, for dette var ingen hvilken som helst veske, men en blodrød vintage Rouge Moyen-veske i alligatorskinn fra 1998. Se noen av Birkin-veskene til Victoria Beckham her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer