Livmor-smykke:

Ser du hva disse øredobbene skal ligne på?

Designet er en hyllest til kvinnen!

LIVMOR-SMYKKE: Designet til svenske All Blues er en hyllest til kvinnen. FOTO: All Blues
LIVMOR-SMYKKE: Designet til svenske All Blues er en hyllest til kvinnen. FOTO: All Blues Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredrik Nathorst og Jacob Skragge står bak det svenske merket All Blues. Et merke som blant annet ble tildelt prisen «Årets designer av tilbehør» av svenske ELLE i 2016. Deres nyeste kolleksjon vekker oppsikt i både inn- og utland på grunn av øredobbenes iøynefallende design.

Tar du en titt på bildet øverst i saken, kan du nemlig se at designerne Nathorst og Skragge har latt seg inspirere av kvinnen. Nærmere bestemt livmoren. Øredobbene modellen bærer har fått navnet «Mother» og skal fremstille en livmor med eggstokker. Ifølge svenske ELLE skal designet til All Blues være en hyllest til kvinnen. Men å gå med livmor-øredobber har sin pris. Smykket koster nemlig fra 3750 kroner.

LES OGSÅ: 3 ting du må tenke på når du skal kjøpe briller

Øredobbene fra All Blues skal ligne på en livmor med eggstokker. Foto: All Blues
Øredobbene fra All Blues skal ligne på en livmor med eggstokker. Foto: All Blues Vis mer

Populært med vagina-smykker

For ganske nøyaktig ett år siden ble vi introdusert for et vagina-smykke frontet av ingen ringere enn Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Duoen, som står bak den populære podcast-en «Tusvik & Tønne», slo seg sammen med intimhygiene-merket Asan for å «kaste velfortjent lys over underlivet», som det står på nettsiden til Los & Co.

– Vaginaen har alltid vært tabu, og dette henger dessverre fortsatt igjen i dag. Mange unge kvinner har dårlig selvtillit når det gjelder underlivet fordi det oppfattes som noe skamfullt og flaut, sier Tusvik og Tønne til Los & Co.

LES OGSÅ: Bli ny: - Jeg trenger nødhjelp!

Det er gullsmed Camilla Johansen bak merket Ilda Design som har designet smykket. Foto: Iladesign.com
Det er gullsmed Camilla Johansen bak merket Ilda Design som har designet smykket. Foto: Iladesign.com Vis mer

Lag ditt eget brystmelk-smykke

Det dukker stadig opp nye kreative metoder å lage smykker på, og i dag brukes det langt mer spennende materialer enn bare gull og glitter. Hva med et smykke laget av din egen morsmelk? Ja, du leste riktig! Alt en trenger å gjøre er å sende noen edle dråper i posten til Ann Marie Sharoupim, som er kvinnen bak nettstedet «Mamma's Liquid Love».

Når hun mottar morsmelken bevarer hun den i en slags kvae som hun fester på ringer, smykker, armbånd og øredobber - nesten som en liten «melkeperle». Sharoupim forteller til KK.no at det hele startet da hun ikke klarte å amme datteren sin Gabriella.

- Jeg produserte rett og slett ikke nok melk - det var utrolig frustrerende og slitsomt. En fantastisk venninne av meg stilte opp og tilbydde meg morsmelken sin mens jeg ventet på at melkeproduksjonen min skulle komme i gang.

- Jeg var utrolig takknemlig og visste ikke hvordan jeg kunne tilbakebetale henne.

Sharoupim, som er utdannet farmasøyt, bestemte seg for å gi venninnen en helt spesiell gave. Etter mange forsøk klarte hun å gjøre morsmelken om til en seigtflytende blanding som hun puttet inn i et smykke med sønnen til venninnens initialer.

- Da hun fikk smykket gråt hun av glede og sa at det var det fineste noen hadde gjort for henne.

Les resten av saken her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer