Sports illustrated

Ser du hva som er spesielt med dette bildet?

For aller første gang i verdenshistorien skjer dette.

SPORTS ILLUSTRATED: Modellen Leyna Bloom er den første transpersonen som får pryde coveret til den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports Illustrated. FOTO: NTB
SPORTS ILLUSTRATED: Modellen Leyna Bloom er den første transpersonen som får pryde coveret til den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports Illustrated. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En ny utgave av den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports illustrated er i butikkhyllene fra 22. juli - og denne gangen med en historisk vri.

For aller første gang pryder en transperson det gjeve magasincoveret.

Modellen Leyna Bloom (27) har fått det ærefulle oppdraget, side om side med tennisstjernen Naomi Osaka (23) og rapperen Megan Thee Stallion (26).

En stor ære

Leyna var for øvrig også den første fargede transpersonen som fikk pryde Vogue India i 2017, og var den eneste fargede transpersonen som gikk catwalkshow under Paris Fashion Week i 2019.

HOVEDROLLE: Transperson Leyna Bloom poserer under filmfestivalen i Cannes i 2019. Hun hadde hovedrollen i filmen Port Authority det året. FOTO: NTB
HOVEDROLLE: Transperson Leyna Bloom poserer under filmfestivalen i Cannes i 2019. Hun hadde hovedrollen i filmen Port Authority det året. FOTO: NTB Vis mer

Hun har røtter fra Nigeria og Filippinene, og representerer dermed både den afroamerikanske og den asiatisk-amerikanske befolkningen.

Leyna ser på det som en stor ære å få pryde det ikoniske badetøy-coveret, og sier i et innlegg på Instagram at hun dediserer forsiden til alle kvinner som henne som har vært, er og kommer til å bli i fremtiden.

FIN TRIO: Naomi Osaka, Megan Thee Stallion og Leyna Bloom pryder alle tre coveret til Sports Illustrated Swimsuit Issue 2021. FAKSIMILE: Sports Illustrated
FIN TRIO: Naomi Osaka, Megan Thee Stallion og Leyna Bloom pryder alle tre coveret til Sports Illustrated Swimsuit Issue 2021. FAKSIMILE: Sports Illustrated Vis mer

«Dette historiske øyeblikket er viktig for #girlslikeus fordi det tillater oss å leve fullt ut og å bli sett. Mange jenter som oss får ikke sjansen til å leve ut drømmene sine, eller til å i det hele tatt få et langt liv. Jeg håper coveret mitt kan gi håp til de som kjemper for å bli sett, for å føle seg verdsatt», skriver Leyla i innlegget.

Coveret har ikke gått ubemerket hen blant folket i motebransjen, og det er flere som hyller Sports Illustrated Swimsuit Issue for å nok en gang bidra til positivt fokus på kropp, alder og kjønn. Noe sjefredaktør MJ Day er veldig fornøyd med.

- Dersom det er én ting våre tre cover-modeller har til felles, er det at de ikke har noe til felles. De ser forskjellig ut, de har hatt forskjellig oppdragelse, de har forskjellig lidenskap og inspirasjon. Men de er alle tre, på hver sin måte, en påminner om at skjønnhet kommer i mange former, har sjefredaktør Day uttalt ifølge The Spun.

Norske Vendela på cover

Tidligere har Sports Illustrated Swimsuit Issue både hatt formfulle modeller og modeller godt oppi årene på cover.

Og vi må ikke glemme vår egen supermodell Vendela Kirsebom (54), som i 1993, i en alder av 26 år, poserte i en sølvbikini på coveret til Sports Illustrated Swimsuit Issue.

VERDENSKJENT: Vendela Kirseboms forside i Sports Illustrateds badetøyutgave i 1993, var hennes andre jobb for magasinet, men første forside. FOTO: NTB
VERDENSKJENT: Vendela Kirseboms forside i Sports Illustrateds badetøyutgave i 1993, var hennes andre jobb for magasinet, men første forside. FOTO: NTB Vis mer

Betyr mye

Våren 2018 hadde KK transseksuelle Mina Alette Høvik (26) fra Halden på cover. Til KK sier hun i dag at det betyr mye for henne at Sports Illustrated nå har valgt en transperson på cover.

COVER: Transseksuelle Mina Alette Høvik var på KK-cover i 2018. FAKSIMILE: KK
COVER: Transseksuelle Mina Alette Høvik var på KK-cover i 2018. FAKSIMILE: KK Vis mer

- Jeg synes det er vanvittig kult og så viktig at alle type kvinnekropper kommer frem i lyset. Da jeg selv vokste opp fantes det ingen forsidepiker og modeller jeg kunne se opp til og relatere meg med.

- Det at store norske blader bruker transpersoner og andre minoriteter også, hjelper nok mange mange flere enn vi kan forstå. Vi kan alle føle oss litt alene og annerledes til tider. Men det er akkurat det som gjør oss mennesker så vakre, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer