Sports illustrated

Ser du hva som er spesielt med dette bildet?

For aller første gang i verdenshistorien skjer dette.

SPORTS ILLUSTRATED: Modellen Leyna Bloom er den første transpersonen som får pryde coveret til den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports Illustrated. FOTO: NTB
SPORTS ILLUSTRATED: Modellen Leyna Bloom er den første transpersonen som får pryde coveret til den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports Illustrated. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En ny utgave av den ikoniske badetøy-utgaven til magasinet Sports illustrated er i butikkhyllene fra 22. juli - og denne gangen med en historisk vri.

For aller første gang pryder en transperson det gjeve magasincoveret.

Modellen Leyna Bloom (27) har fått det ærefulle oppdraget, side om side med tennisstjernen Naomi Osaka (23) og rapperen Megan Thee Stallion (26).

En stor ære

Leyna var for øvrig også den første fargede transpersonen som fikk pryde Vogue India i 2017, og var den eneste fargede transpersonen som gikk catwalkshow under Paris Fashion Week i 2019.

Hun har røtter fra Nigeria og Filippinene, og representerer dermed både den afroamerikanske og den asiatisk-amerikanske befolkningen.

Leyna ser på det som en stor ære å få pryde det ikoniske badetøy-coveret, og sier i et innlegg på Instagram at hun dediserer forsiden til alle kvinner som henne som har vært, er og kommer til å bli i fremtiden.

«Dette historiske øyeblikket er viktig for #girlslikeus fordi det tillater oss å leve fullt ut og å bli sett. Mange jenter som oss får ikke sjansen til å leve ut drømmene sine, eller til å i det hele tatt få et langt liv. Jeg håper coveret mitt kan gi håp til de som kjemper for å bli sett, for å føle seg verdsatt», skriver Leyla i innlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer