Strømpebukse

Ser du hvilke strømper som skal ut?

Ingen grunn til å la hosene ødelegge for et ellers lekkert festantrekk.

HUDFARGEDE ELLER SVARTE - HVA SKAL DU VELGE?: Fra venstre Olivia Palermo, Theodora Richards, Karlie Kloss, Sharon Stone og Alexa Chung. Foto: All Over Press
HUDFARGEDE ELLER SVARTE - HVA SKAL DU VELGE?: Fra venstre Olivia Palermo, Theodora Richards, Karlie Kloss, Sharon Stone og Alexa Chung. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har arbeidsgiver invitert deg på julebord i år? Da lurer du sikkert litt på hva du skal ha på deg.

Blir det en Geisha-inspirert kjole, en minimalistisk halvpologenser og svingskjørt eller partypaljetter?

Julebordet er uansett den gangen i året du virkelig kan kline til med pyntingen.

- Det er flere stiler å velge mellom, men det absolutt viktigste er vel at man trives i antrekket, enten det er skjørt eller bukser, sier Anne Gro Fjeldheim, designer og kreativ direktør hos Vivikes, til KK.no.

PERFEKTE PARTYSTRØMPER: Fra venstre i tynn denier (kr 160, La Perla), ,med søm bak (cirka kr 800, Linda Farrow) og tette svarte (kr 250, Spanx). Foto: Net-a-Porter
PERFEKTE PARTYSTRØMPER: Fra venstre i tynn denier (kr 160, La Perla), ,med søm bak (cirka kr 800, Linda Farrow) og tette svarte (kr 250, Spanx). Foto: Net-a-Porter Vis mer

Ikke bom på strømpene

Og akkurat som med en lekker bh og truse, vil et par pene strømper gjøre at du føler deg enda litt finere. De fullfører antrekket, og gjør deg gjennomført og elegant.

Men det gjelder å velge de riktige hosene. Ser de alt for shiny og billige ut, er det dårlig gjort overfor den påkostede designerkjolen. Og ligner de på farmors lyse favoritter, vil de trekke ned ditt lille Audrey Hepburn-nummer på et blunk.

I butikken er det tusenvis av nyanser og ulik masketetthet å velge mellom - hva i all verden skal man gå for?

- Man bør bruke mørke strømper, ikke hudfargede. Ønsker man hud er det bedre å gå uten strømper, foreslår Fjeldheim.


TETTE SVARTE STRØMPER FUNKER TIL ALT - MEN GÅ FOR TYNNE MATTE PÅ FEST: Fearne Cotton, Daisy Lowe og Kate Moss går alle for helt mørke strømper i høy denier denne høsten. Foto: All Over Press
TETTE SVARTE STRØMPER FUNKER TIL ALT - MEN GÅ FOR TYNNE MATTE PÅ FEST: Fearne Cotton, Daisy Lowe og Kate Moss går alle for helt mørke strømper i høy denier denne høsten. Foto: All Over Press Vis mer
I TYNNE MATTE STRØMPER: På catwalken til Guccis visning av høstens festantrekk, gikk modellene i tynne strømpebukser. Foto: All Over PressAll Over Press
I TYNNE MATTE STRØMPER: På catwalken til Guccis visning av høstens festantrekk, gikk modellene i tynne strømpebukser. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Tynne eller tykke?

Ja, for selv om kjolen er i en sprek farge som rødt, blått, grønt, eller i gull, sølv eller brugundermetallic, så er det sort som gjelder, ifølge ekspertene.

Men til fest skal du helst unngå strømper med skyhøy denier.

- En tynn svart strømpebukse i bra kvalitet føles helt riktig til en festlig look. Jeg synes i grunnen at man bør droppe alt for tykke eller mønstrede strømpebukser, sier Louise Lindbom, PR koordinator/stylist i MQ.

STILTIPS: Har du mulighet til å gå uten strømper? Bare bein er ofte det aller aller peneste....
Dropp shiny svarte

Når du kjøper strømpebukser, bør du tenke på hva du skal bruke dem til. Dersom du skal på fest, er tynne sorte silkevarianter alltid lekkert. Men husk at matt er bedre enn shiny, hvis du vil unngå kraftigere legger.

- I og med at det skjer mye på plaggene når du er på fest, så er det fint om strømpene er ganske nøytrale. Går man for veldig korte kjoler eller skjørt, er det fint å ha strømper som ikke er for gjennomsiktige og gjerne matte svarte, foreslår Solveig Elton Jacobsen, designer hos Bik Bok.

Og styler du strømpene med andre mørke farger, får du dessuten en fin silhuett, for som vi vet blir vi alle litt smalere i svart. Hvis du har lik farge på strømper og sko, gir det også en illusjon om lengre bein.

Ønsker du deg en strømpe som sitter pent under tettsittende kjoler og skjørt? Da ser du etter en variant med flat søm.

GJØR SOM STJERNENE - DROPP STRØMPER: Fra venstre Heidi Klum, Taylor Swift og Jennifer Lawrence.  Foto: All Over Press
GJØR SOM STJERNENE - DROPP STRØMPER: Fra venstre Heidi Klum, Taylor Swift og Jennifer Lawrence. Foto: All Over Press Vis mer

Elsker du de hudfargede?

Dersom du insisterer på å gå i lyse strømper, siden det er det nærmeste bare bein, som jo er det lekreste, er det viktig å velge riktig nyanse.

- Beige og lysere brunfarger kan være vanskelige å få til. For hudfargede varianter er det viktig at disse matches mest mulig til din egen hudtone, for en mest mulig naturlig look, sier Arendse Collin, PR/Marketing Coordinator hos Wolford Scandinavia, til KK.no.

Men må du ha på deg strømper, egentlig? Se bare på stjernene på den røde løperen - de har svært sjelden på seg strømper i det hele tatt.

Ta heller på deg en strømpebukse som du går i til og fra festen, og legg den i vesken når slaget står...


RØD KJOLE: Røde kjoler er finest md helt svarte strømper, eller bare bein. Men du kan også gå for en strømpe i en lett matchende rødfarge for en helhetlig look.  Foto: All Over Press
RØD KJOLE: Røde kjoler er finest md helt svarte strømper, eller bare bein. Men du kan også gå for en strømpe i en lett matchende rødfarge for en helhetlig look. Foto: All Over Press Vis mer

Slik styler du den røde julekjolen

Nå som det nærmer seg jul, kan det være fristende å gå for en sprek rød kjole når vi skal på fest.

Og vi skal ut av komfortsonen, for nå er det signalrødt som gjelder. Ikke burgunder eller eplerødt, men skikkelig rødt. Det ser vi hos designere som Dolce & Gabbana, Marc Jacobs og Emilio Pucci.

- Røde kjoler er en sterk trend denne sesongen, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Hvilke strømper vil du anbefale til den lille røde?

- Personlig så synes jeg svarte strømper er finest til rødt, men det kan også fungere med strømper i rødtoner for en gjennomført look fra topp til tå, tipser Pedersens.


Ta strømpene varsomt på

Og alle har vel opplevd at maskene i strømpene rakner når vi tar dem på, gjerne to minutter før vi må løpe ut av huset.

Hvordan tar vi best vare på strømpene – er det noen spesielle triks vi kan ta i bruk?

- Du bør være forsiktig når du tar dem på, og ta gjerne av ringer og klokker, og sjekk dine sko og støvler for små ujevnheter som kan ødelegge strømpene, foreslår Arendse.

Hun anbefaler også at du er litt fuktig på hendene når du drar dem på deg. Og hopp ikke rett inn i dem, slik at du drar dem på deg. Krøll heller strømpen sammen først, slik at du enkelt og forsiktig kan føre strømpen oppover leggen.

Og glidelåsen på skoene skal du passe deg for, så de ikke hekter seg fast i strømpene, og det samme gjelder for vaskelapper på klær.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer