Vaske Joggesko

Ser joggeskoene dine slik ut?

De viktigste huskereglene når du skal vaske dem.

IKKE LA GJØRMEN TØRKE INN: Ifølge eksperten kan gjørme og sørpe trekke seg inn i overdelen av skoen og skape unødvendig slitasje, så skyll av dem før du setter skoene til tørk - UTEN å bruke ekstra oppvarming.  Foto: Tone Ruud Engen
IKKE LA GJØRMEN TØRKE INN: Ifølge eksperten kan gjørme og sørpe trekke seg inn i overdelen av skoen og skape unødvendig slitasje, så skyll av dem før du setter skoene til tørk - UTEN å bruke ekstra oppvarming. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det begynner å bli litt kjøligere i luften, og været generelt kan være ganske uforutsigbart nå - er det ingen grunn til å droppe joggeturen ute.

Det gjelder bare å kle seg riktig.

Men med ruskevær og slapseføre kan joggeturen gå ganske hardt utover treningstøyet ditt - kanskje spesielt joggeskoene dine.

Så, hva kan du gjøre for at skoene ikke skal bli ødelagt eller illeluktende?

LES OGSÅ: Vonde knær av løping?

Skyll av skoene før du setter de til tørk

– Sko skal tåle å bli våte, men det er som regel en del problemer knyttet opp til nettopp dette, sier Henrik Nordtug, ved Löplabbet i Oslo, som også er mellomdistanseløper.

Spesielt når det er gjørmete ute.

Han forteller at sølevann og gjørme vil trenger seg inn i stoffet, og og at det kan gjøre stoffet i overdelen både stivt og porøst når det tørker.

– Er skoene blitt veldig møkkete er det lurt å spyle av det verste i dusjen, eventuelt med hageslangen eller lignende. Da vil overdelen på skoen holde seg bedre, og vil ikke bli like stiv og hard - i tillegg til at det bevarer passformen på skoen, sier Nordtug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer